Giftfritt nagellack

Giftfritt nagellack bäst i test – 3 bästa giftfria lacken!

Johanna Skeppshage

Ett giftfritt nagellack är ett nagellack som inte innehåller skadliga kemikalier. De märks av tillverkarna med 5-, 7-, 9- eller 10-free vilket står för det antal skadliga kemikalier tillverkaren har undvikt. I den här artikeln guidar vi dig i djungeln och visar de 3 bästa giftfria nagellacken. Vi jämför deras effektivitet, pigment, priser, penslar och ingredienser för att komma fram till en testvinnare.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Giftfritt nagellack bäst i test

Bäst i test: Kure Bazaar giftfritt nagellack

Kure Bazaar giftfritt nagellack
Pigmentrikt
10-free
Näringsgivande ingredienser
Vann “Bäst FREE from Nail brand” på Beauty shortlist Awards 2018
Något dyrt

Kure Bazaar’s lack är det vi nu utser till giftfritt nagellack bäst i test. Detta på grund av sin ingredienslista med 90% naturmaterial och “10-free” formula med adderade näringsgivande ingredienser.

Visserligen är Kure Bazaar ett något dyrare nagellack än genomsnittet, men vi tycker inte det drar ned betyget. Det har bland annat lagt till näringsgivande ämnen i form av bambuextrakt och vitamin E från solrosolja. Dessa jobbar tillsammans för att ge näring till naglarna, samtidigt som den giftfria formulan undviker allergiska reaktioner.

Färgen i sig är mycket pigmentrik och resultatet blir en fin glans på naglarna. Färgen i sig är snabbtorkande och det tar ungefär 30 sekunder utan viftande i luften.

Penseln är dock det vi gillar allra mest. Den är mjuk och följsam vilket gör appliceringen otroligt lätt utan att behöva knepa allt för mycket längs kanterna av nageln.

Hos Lyko.se har Kure Bazaar’s giftfria nagellack samlat på sig en rad positiva omdömen. Snittbetyget där är 4.2/5 och kunder nämner att det är snabbtorkande, men har samtidigt fått kängor för att det är för tunt.

Formula: 10-free | Antal nyanser: 17

Bästa giftfria nagellacket för barn: Nailmatic ‘Pure Colour’

Nailmatic “Pure Color” nagellack
36 nyanser
Bra hållbarhet
Täcker ordentligt
Bred pensel
Inga nytänkande nyanser

Last updated: 2024-04-23 05:43:02

Nailmatic’s “Pure Color” är en av de giftfria nagellacken som finns i flest nyanser, hela 36 stycken! Även detta lacket är med “10-free” formula, veganskt och består av 84% biobaserade ingredienser.

Det som urskiljer Nailmatic’s “Pure Color” från konkurrenterna är att det innehåller vegetabiliskt keratin och borageolja. Dessa ämnen jobbar tillsammans för att ge näring till naglarna.

Det är riktigt lätt att färga naglarna med det här nagellacket. Här kommer även det vi på The Beauty Room gillar allra mest; borsten! Den är bred och följsam vilket gör att man inte behöver dra allt för många gånger för att täcka hela nageln. Efter applicering behöver man inte vänta allt för länge innan det torkat.

Ett riktigt högkvalitativt nagellack utan gift som ger bra täckning och finns i många nyanser, finns det något mer man kan önska sig egentligen?

Formula: 10-free | Antal nyanser: 36

Bästa billiga giftfria nagellacket: IDUN Minerals

Idun Minerals giftfritt nagellack
Bred pensel
Kräver endast 1 lager
Vårdande ingredienser
Veganskt
5-free

Last updated: 2024-04-23 05:43:02

IDUN Minerals fokuserar på ingredienserna i alla sina produkter, men här ger vi de en liten känga. Detta nagellacket är endast “5-free” och vi tycker absolut de kunder gjort mer på den fronten. Men hur mycket kan man klaga med det otroligt låga priset egentligen? I skrivande stund kostade det endast 65 kr!

En av de mest framstående egenskaperna med IDUN Minerals nagellack är dess högpigmenterade formula. Den ger en fantastisk täckning på naglarna med endast ett lager. Även denna har en bred pensel vilket gör att målandet går snabbt.

IDUN Minerals har även valt att inkludera vårdande ingredienser här vilket vi uppskattar. Ingredienslistan inkluderar bland annat vitaminer, mandelolja och mineraler.

Formula: 5-free | Antal nyanser: 24

Bästa giftfria nagellacket

Hur väljer man det bästa giftfria nagellacket?

Att välja det bästa giftfria nagellacket är ingen lätt uppgift, och tillverkarna använder ofta namn på kemikalier som gemene man inte har en aning om! Nedan har vi därför satt ihop en lista över kriterier som är viktiga när man väljer giftfritt nagellack, dessa inkluderar naturliga ingredienser, tjock färg, hållbarhet och vårdande egenskaper.

  • Naturliga ingredienser: Det bästa giftfria nagellacket innehåller till stor del naturliga ingredienser. Syntetiska kemikalier, som traditionellt finns i nagellack, kan både skada naglarna och vara giftiga.
  • Tjock färg: Förutom att nagellacket är säkert att använda, ska det även leverera en tjock färg med endast ett eller två lager. Ett tjockt pigment ger inte bara ett fint resultat, det förlänger även hållbarheten och ser till att lacket inte kladdar.
  • Hållbarhet: Desto längre hållbarhet ett nagellack har, desto bättre betyg får nagellacket i allmänhet. Denna kriterier är ännu viktigare när det kommer till gitfria nagellack eftersom de ofta har ganska dålig hållbarhet. De är mer benägna att flagna och lossna än de med riktigt hårda kemikalier på ingredienslistan.
  • Vårdande egenskaper: Bortsett från att vara giftfritt och ge en vacker, varaktig färg, ska nagellacket även ha vårdande egenskaper. Ingredienser som vitamin E, biotin och keratin hjälper till att stärka naglarna, medan jojobaolja och Aloe Vera ger återfuktning och näring.

Vad innebär att ett nagellack är giftfritt?

Att ett nagellack är giftfritt innebär att det inte innehåller vissa skadliga kemikalier. Dessa är ofta marknadsförda som “3-free”, “5-free”, “7-free”, “9-free” eller “10-free”. Siffran i dessa märkningar står för hur många kemikalier tillverkaren har undvikt.

Vad betyder “3-free” nagellack?

“3-free” nagellack betyder att lacket inte innehåller de tre mest skadliga kemikalierna: dibutylftalat (DBP), toluen och formaldehyd.

Vad betyder “5-free” nagellack?

“5-free” nagellack är fria från: dibutylftalat (DBP), toluen och formaldehyd, formaldehydharts och kamfer.

Vad betyder “7-free” nagellack?

“7-free” nagellack är fria från: dibutylftalat (DBP), toluen och formaldehyd, formaldehydharts, kamfer, triphenylfosfat (TPHP) och xylen.

Vad betyder “9-free” nagellack?

“7-free” nagellack är fria från: dibutylftalat (DBP), toluen och formaldehyd, formaldehydharts, kamfer, triphenylfosfat (TPHP), xylen, parabener och animaliska biprodukter.

Vad betyder “10-free” nagellack?

“7-free” nagellack är fria från: dibutylftalat (DBP), toluen och formaldehyd, formaldehydharts, kamfer, triphenylfosfat (TPHP), xylen, etyltosylamid, parabener och animaliska biprodukter.

Nagellack utan gift test

Så gjorde vi vårt test av nagellack utan gift

För att göra testet av nagellack utan gift började vi med att ta en titt på marknaden. Det finns en hel del att välja mellan, och därför tog vi endast med de som fått högst betyg av kunderna. Vi gick därefter igenom både deras recensioner och produktbeskrivningar. Utifrån det vi läst där satte vi ihop egna recensioner.

Källor