Grön concealer bäst i test

Grön concealer bäst i test – 3 bästa gröna concealers!

Susanne Blomsterqvist

En grön concealer är en concealer med grön nyans som täcker ojämnheter, rodnader och akne. Den gröna färgen är som en motsats till det röda och får på så sätt bort den röda hudtonen. I den här artikeln visar vi marknadens 3 bästa grön concealers, samt jämför deras effektivitet, täckning, pris och formula. Vi svarar också på vilken grön concealer som är bäst i test och tar upp lite grundläggande information om denna spännande trend.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Grön concealer bäst i test

Bäst i test: Yves Rocher grön concealer

Yves Rocher grön concealer
Lätt att applicera
Krämig konsistens
98% naturliga ingredienser
Täcker effektivt röda hudtoner
Lätt att applicera för mycket
Tyvärr hittades inga priser...

Yves Rocher’s “Correcteur couleur” är den vi nu ger titeln grön concealer bäst i test! Den innehåller 98% naturliga ingredienser och Yves Rocher har på allvar lagt fokus på skonsamhet och miljön. Den har även en riktigt härlig krämformula som lägger sig fint i ansiktet utan att kladda allt för mycket.

Det kommer i stiftform vilket gör den riktigt lätt att applicera. Men detta gör också att man ibland tar för mycket produkt när det egentligen inte behövs. Det ser vi på The Beauty Room dock inte som ett jätteproblem i och med att den är så billig.

Resultatet av den är en väldigt vacker täckning som är hyfsat tjock. Detta i kombination med de naturliga ingredienserna gör att den även passar känsligare hy. Att en grön concealer är lämplig för känslig hy är något vi inte ofta ser eftersom de täcker till porerna. Ett stort plus!

På Yves Rocher egna hemsida hittar vi bra recensioner som bland annat nämner att den att den ger vacker täckning och döljer röda hudtoner väldigt bra.

Bäst med pensel: NYX Concealer wand

NYX “Concealer Wand”
Enkel att applicera
Döljer ojämnheter otroligt bra
Dryg
Låter huden andas
Svårt att få till en naturlig “fade”
Tyvärr hittades inga priser...

NYX “Studio Photogenic” concealer wand är en av våra absoluta favoriter när det kommer till gröna concealers. Den har en matt finish som döljer ojämnheter, mörka ringar, och rodnader utan att ge huden den där klumpiga looken. Den låter huden andas och blendar in fint med den naturliga hudtonen.

Något vi också gillar med NYX Concealer wand är att den är helt fri från parabener! En skonsam ingredienslista, men ändå inte en concealer vi rekommenderar för känslig hy. Den har en ganska tjock täckning vilket gör att den kan irritera väldigt känslig hud.

Hos Bangerhead.se har den fått helt okej betyg, 3.6/5 i snittbetyg. Värt att notera är att detta snittbetyget dock baseras på hela serien, inte bara den gröna concealern. Den gröna concealern har fått överväldigande bra recensioner. Bland annat nämner kunder att den är lätt att applicera och att den ser “perfekt” ut.

Bästa billiga gröna concealern: Catrice ‘Liquid Camouflage’

Catrice “Liquid Camouflage” concealer
Billig!
Verkligen täckande
Vattenfast
Krämig formula
För liten borste

Catrice “Liquid Camouflage” är en heltäckande grön concealer som verkligen är i budgetkategorin. I skrivande stund kostade den endast 42 kr för 5 ml (!) Detta är nästan hälften av NYX och Yves Rocher.

“Liquid Camouflage” från Catrice är framtagen för optimal täckning och den får bort mörka ringar, ojämnheter och röda toner utan problem. Formulan i sig är flytande och har en väldigt liten borste för applicering. Detta är egentligen det enda vi ser som negativt med den – borsten är lite för liten.

Den får ännu ett plus av oss på grund av sin vattenfasthet. Det gör att den håller betydligt längre och inte smetar ut sig i resterande sminkning.

Det är en av marknadens mest populära gröna concealers och har hos Lyko.se samlat på sig 145 betyg. Här blir snittbetyget 3.9/5 och kunder nämner en bra utslätande effekt, prisvärdhet, men också att den skapar en lite orange hudton.

Bästa gröna concealern

Hur väljer man den bästa gröna concealern?

Att välja den bästa gröna concealern går först och främst ut på att se till att få det bästa resultatet för ens egna hudbehov. Men det finns även andra kriterier som är viktiga när man väljer grön concealer, nedan är en lista över de.

  • Vattenfast: En grön concealer hjälper till att skapa en mer balanserad och jämn hudton. Därför är det bra om den även håller hela dagen, annars kommer ju rödheten bli synlig igen! Se till att den därför är vattenfast.
  • Ordentlig täckning: Grön concealer är utformad för att dölja röda fläckar och ojämnheter, så den bör ha gott om pigment för att ordentligt dölja dessa områden. En concealer med hög täckning kommer att hjälpa dig att täcka över rodnaderna helt.
  • Lätt att blanda: En bra concealer ska vara lätt att blanda med din foundation och smälta in snabbt i huden. Detta är särskilt viktigt med grön concealer, eftersom du vill undvika att lämna ett grönt märke på huden. Sök efter en formula som är smidig och inte för torr, det är dessa som ger en jämn, naturlig finish.
  • Passar din hudtyp: Olika typer av concealers fungerar för olika hudtyper. Om du har oljig hud; välj en oljefri concealer. Om du har torr hud; välj en concealer med återfuktning.
  • Hypoallergen: Om du har känslig hud, är det viktigt att välja en concealer som är hypoallergen, så att den inte irriterar eller orsakar allergiska reaktioner. En hypoallergen formula är utformad för att minimera potentialen för allergiska reaktioner och är säkrare på känslig hud.
  • Innehåller SPF: Om övriga produkter i din sminkrutin inte innehåller solskyddsfaktor (SPF) – se till att din concealer gör det! Det är en av de viktigaste delarna för att bevara hudens unga utseende.

Vad är en grön concealer?

En grön concealer är en sminkprodukt i en grön nyans som används för att neutralisera röda toner i huden, såsom rodnader, akne och ärr.

Vad använder man en grön concealer till?

Man använder en grön concealer för att dölja och minska synligheten av rodnad och inflammation i ansiktet. Den gröna färgen är motsatsen till rött, vilket gör den effektiv för att balansera hudtonen.

Vad kan man använda istället för en grön concealer?

Istället för en grön concealer kan man välja en heltäckande foundation eller ett täckstift för att effektivt täcka rodnader och andra ojämnheter.

Grön concealer test

Hur gjorde vi vårt test av gröna concealers?

Att genomföra vårt test av gröna concealers började först och främst med att välja ut en handfull lämpliga produkter. Vi valde helt enkelt ut de som både var prisvärda och fått bra omdömen från kunderna. Vi läste sedan på mer på djupet om de genom att titta på dess beskrivningar och produktrecensioner. Därefter skrev vi egna recensioner om alla gröna concealers.

Källor