Heltäckande foundation bäst i test

Heltäckande foundation bäst i test – 3 med höga betyg!

Susanne Blomsterqvist

En foundation med full täckning är ett viktigt verktyg i sminkrutinen, inte minst när man har ojämn hy. Vi utforskar de 3 bästa täckande foundations på marknaden, och jämför deras täckningsgrad, resultat, vilken hudtyp de passar, hållbarhet och pris. Vi visar också vilken heltäckande foundation som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Heltäckande foundation bäst i test

Bäst i test: Estée Lauder Double Wear ‘Stay-in-place’ heltäckande foundation

Estée Lauder Double Wear “Stay-in-place”
4.6/5 snittbetyg
Håller riktigt bra
Anpassningsbar täckning
55 nyanser
Svår att få ut ur flaskan

Den bästa heltäckande foundationen är Estée Lauder “Double Wear Stay-in-place” som idag finns i över 55 nyanser! Den ger en fantastiskt bra täckning som verkligen tycks om av marknaden, och därav har blivit en av de populäraste foundations på marknaden idag.

Formulan är både glutenfri och fri från uttorkande alkohol och ingredienser från djur. Den är dessutom dermatologiskt testad och täpper inte till porerna.

Med Estée Lauders Double Wear får man ordentlig täckning även i varmt och fuktigt väder eftersom den är oljefri. Den håller istället de naturliga oljorna i huden i schack och håller sig på plats hela dagen. Ännu ett plus i kanten för hållbarheten är att den är vattenfast!

Ingen av Estée Lauders andra foundations slår denna enligt oss på The Beauty Room. Den håller bra, även utan primer och det är vår gissning till varför den blivit så välkänd.

Hos Lyko har den samlat på sig ett snittbetyg på 4.6/5 baserat på 182 omdömen. Här nämner köpare att den är både täckande och skonsam för hyn samt att den håller länge.

Produkten i rampljuset idag är Estée Lauder Double Wear ‘Stay-in-place’ foundation som, med över 55 olika nyanser, erbjuder en foundation som passar absolut alla och till varje tillfälle.

Bäst premiumval: NARS Light reflecting foundation

NARS “Light Reflecting” foundation
4.6/5 i snittbetyg
Dryg
70% hudvårdande ingredienser
Passar på alla hudtyper
Dyr

Last updated: 2024-04-23 06:12:36

Vi på The Beauty Room tycker om NARS produkter överlag, trots att de är dyrare. Denna tycker vi är lite mer prisvärd dock, i och med att den har så pass vårdande egenskaper. Vi valde att ta med den som tvåa i topplistan, trots att den på papper bara har en medium täckningsgrad. Detta eftersom den får till en fantastisk täckning när man lägger på två lager.

NARS har som sagt fokuserat på vårdande egenskaper här och har därför skippat alkohol, och skapat en vegansk formula som passar på alla typer av hy. Med deras formula får man lätt bort mörka fläckar och rodnader.

Den lätta kräm-konsistensen gör den lätt att dutta in med en fuktig svamp eller med fingrarna, men vi hade nog skippat borsten. Det hade nog bara blivit kladdigt.

Täckningen håller sig hela dagen utan problem och detta håller recensionerna med om. På Lyko.se har den ett genomsnittligt betyg på 4.6/5.

Antal nyanser: 36 | Applicering: svamp eller fingrar

Bäst matt heltäckande foundation: IsaDora ‘No Compromise’ lighweight

IsaDora “No Compromise” matt foundation
Lättviktig
Hudvårdande egenskaper
Parfymfri, cruelty free & vegansk
Billig
Blir kakig på vissa

IsaDora’s “No Compromise” är en lättviktig och matt foundation med full täckning. Vi gillar att den ger ett naturligt resultat som får huden att se fräsch ut. Enligt tillverkarna själva håller den sin matta finish i upp till 24 timmar.

Det vi gillar är att den är icke-komedogen (täpper inte igen porerna), vilket gör den lämplig att använda på känslig hy. Den låter dessutom huden andas trots att den är vattenfast, något vi inte ser särskilt ofta.

De har bland annat använt extrakt från Bermuda i sin foundation, vilket är känt för att förbättra hudens fasthet. De övriga ingredienserna på etiketten är cruelty- och parfymfria.

Det vi däremot inte tycker om med den är att den kan upplevas kakig på torrare hy. Det billiga priset gör dock att vi tycker alla kan ge den ett försök.

Antal nyanser: 24 | Applicering: svamp, fingrar eller borste

Bästa täckande foundation

Hur väljer man den bästa täckande foundationen?

Att välja den bästa täckande foundationen är ingen lätt uppgift. Det som är den bästa foundationen med full täckning för en person är inte nödvändigtvis den bästa för din hy. Nedan är en lista på kriterier som är viktiga när man köper en heltäckande foundation, dessa inkluderar täckningsgrad, klinisk testning, naturligt resultat, hudtyp och hållbarhet.

  • Täckningsgrad: det allra viktigaste är förstås hur bra den täcker. Den ska ge ett heltäckande resultat utan att behöva appliceras i flera lager.
  • Klinisk testning: en tjock foundation orsakar ofta mer irritation mot huden. Därför är det extra viktigt att den är kliniskt testad.
  • Naturligt resultat: trots att foundations med full täckning ligger som ett tjockare lager mot huden ska resultatet ändå vara naturligt. De produkter som är märkta med “lightweight” är ofta bäst på detta.
  • Hudtyp: det är viktigt att din hud tolererar foundationen. Se därför till att produktbeskrivningen säger att den är godkänd för just din typ av hud.
  • Hållbarhet: foundation ska hålla hela dagen utan att behöva appliceras igen. En bra foundation ska inte oxidera (ändra färg när den kommer i kontakt med luft) eller separera sig på huden.
Heltäckande foundation test

Hur gjorde vi vårt heltäckande foundation test?

För att göra vårt test av heltäckande foundations började vi med att plocka fram en handfull modeller som platsade på en topplista. Det gjordes genom att titta på de mest populära varianterna på marknaden. Vi tittade sedan på vad de fått för betyg av kunder, och sedan även vad tillverkarna själva skrivit om de. Utifrån det vi läst skrev vi våra egna recensioner om de.

Källor