Nagelborste bäst i test

Nagelborste bäst i test – 3 bästa nagelborstarna!

Johanna Skeppshage

En nagelborste är ett bra verktyg för att rengöra naglarna, både för och efter att man målat eller behandlat de. Det finns dock hundratals olika modeller på marknaden och vi ska idag därför upptäcka de 3 bästa nagelborstarna. Dessutom utser vi en av de till nagelborste bäst i test!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Nagelborste bäst i test

Bäst i test: Nailster nagelborste

Nailster nagelborste
Tjockt handtag
Riktigt effektiv eftersom att man kan borsta alla naglarna på en gång
Prisvärd
Irriterar inte nagelbanden
Stor borste vilket gör det svårt att komma åt

Last updated: 2024-04-24 14:37:56

Nailsters borste är den vi utser till nagelborste bäst i test! Den gör det otroligt lätt att rengöra naglarna, både före och efter att man applicerat gellack. Det breda borsthuduvdet gör att den här modellen är betydligt mer effektiv än andra – man kan borsta alla naglarna samtidigt!

Det som urskiljer Nailsters nagelborste från andra modeller är att den har ett skönt handtag. Man kan greppa borsten med hela handen och på så sätt får man borstningen överstakad riktigt snabbt.

Borsten i sig är lagom hård och irriterar inte nagelbanden. Dock är det som tidigare nämnt en extra stor borste vilket gör att man träffar nästan hela vägen upp till knogarna när man borstar med den. Det är egentligen dess enda minus – att den inte är så precis.

En liten spaning vi på The Beauty Room gjort är dock att denna ser exakt likadan ut som Depend’s nagelborste. Kanske kommer de från samma fabrik ursprungligen?

Bästa billiga nagelborsten: Palmetten nagelborste

Palmetten nagelborste
Perfekt storlek (ungefär lika stor som en handflata)
Billig
5/5 i snittbetyg baserat på 14 omdömen
Lagom hård
För bred

Palmetten är en av de mest välkända tillverkarna av nagelborstar och vi förstår verkligen hypen. Just den här modellen är den vi tycker är den bästa billiga nagelborsten på marknaden. Den är nätt och smidig, ungefär lika stor som en handflata.

Den går enkelt att greppa och borstandet med den är mycket smidigt. Många recensioner på Lyko.se nämner även detta, att den är i bra storlek och smidig att hålla i.

Borsten i sig är alldeles lagom hård och formen gör det mycket enkelt att komma åt under naglarna. Hårdheten här irriterar inte heller nagelbanden vilket många billiga borstar kan göra.

Palmetten har mängder av nagelborstar i olika utformanden och alla kommer till ungefär samma prisklass som den här (i skrivande stund 20 kr). Ärligt talat, för det priset kan man nog inte bli missnöjd med någon av de?

Det enda vi ser som negativt med den är att den är så bred. Det gör att man kommer upp en bit på fingrarna när man borstar med den – inte önskvärt för precisionen!

Bäst liten nagelborste: BaByliss mininagelborste

BaByliss mininagelborste
Liten och smidig
Billig
Ger bra grepp med sin “handtagsdesign”
Mjuk borst
Något dyr för att vara en mininagelborste

Last updated: 2024-04-24 14:37:56

Den bästa lilla nagelborsten är BaByliss mininagelborste. Den är riktigt liten och smidig och vi gillar verkligen hur de utformat handtaget. Istället för att bara ha det som vanligt med en rund ovansida är det istället format för att ge bra grepp i handen.

Den är dock lite dyr för att vara en mini-modell, i skrivande stund kostade den 39 kr. Då finns det billigare och bättre varianter från till exempel Palmetten.

Oavsett, en helt okej nagelborste, men inget utöver det vanliga. Bra för den som söker en riktigt liten och smidig borste dock.

Bästa nagelborsten

Hur väljer man den bästa nagelborsten?

Att välja ut den bästa nagelborsten är inte så lätt som man kan tro, den nagelborsten som ser bra ut är inte nödvändigtvis den bästa. Här nedan är en lista över kriterier som är viktiga när man väljer borste för naglarna, dessa inkluderar enkel rengöring, lagom hårdhet och att den skyddar nagelbanden.

  • Enkel rengöring: Eftersom att nagelborsten används för att rengöra naglarna kommer den samla på sig smuts. Det är därför väldigt viktigt att borsten är lätt att rengöra, ett tips från oss är att välja en som går att ha i diskmaskinen. Då kan man titt som tätt “grovrengöra” den i maskin och få bort de riktiga smuts-avlagringarna som ofta byggs upp.
  • Lagom hårdhet: En bra nagelborste ska ha borst som är tillräckligt hårda för att verkligen kunna rengöra under naglarna, men inte så hårda att de skadar naglarna eller nagelbanden. Känn helt enkelt efter hur hård den är, skaver det på nagelbanden när du borstar? I så fall är den för hård.
  • Skyddar nagelbanden: Nagelborsten ska vara utformad för att vara skonsam mot nagelbanden. Trots detta kommer de antagligen bli något irriterade och behöva återfuktas med nagelbandsolja efter regelbundet borstande.

Vad är en nagelborste?

En nagelborste är ett verktyg designat för att rengöra under och runt naglarna, ofta med hårda borst för effektiv rengöring.

Kan en nagelborste användas för att skrapa bort nagellack?

Nej, en nagelborste är inte gjord för att skrapa bort nagellack.

Kan man använda en nagelborste med gellack utan att det försvinner?

Ja, man kan använda en nagelborste för att rengöra naglarna även om du har gellack, förutsatt att man är försiktig. Gellack är mycket hållbart och kommer inte försvinna av lätt borstning.

Nagelborste test

Hur gjorde vi vårt nagelborste test?

Inför vårt nagelborste test tog vi först och främst reda på vilka borstar som fått bäst betyg från kunderna. Hyfsat snabbt hade vi hittat till några riktigt omtyckta och populära modeller, de fick det bli! Vi läste då en drös omdömen från kunder och även en del beskrivningar av produkterna hos olika ehandlare. Utifrån det vi läst satte vi ihop egna recensioner.

Källor