Skrubbhandske bäst i test

Skrubbhandske bäst i test – hitta bästa skrubbhandsken!

Mikaela Höstfors

Är du också på jakt efter skrubbhandske bäst i test? Då har du hittat till rätt artikel! Nedan har vi letat fram den allra bästa skrubbhandsken för dig och dina behov. Så vad väntar du på? Skrolla ned till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Skrubbhandske bäst i test

Bäst i test: Hydrea London ‘Egyptian loofah’

En beige skrubbhandske i kartongförpackning tillverkad av märket "Hydrea London" som heter "Egyptian Loofah glove"
Bra miljötänk!
Rengör på djupet
Gjort på luffasvamp
Bra exfoliering
Säljs bara online

Hydrea London har miljön i högsta åtanke, men deras skrubbhandske får också till riktigt fin rengöring. Det är de två främsta anledningarna till att vi nu utser den till titeln skrubbhandske bäst i test!

Med hjälp av textureringen på den får den till en riktigt djup rengöring och lyckas få bort alla orenheter från porerna. Dessutom är den mjuk nog att inte irritera huden, samtidigt som den faktiskt agerar exfolierande. Det uppskattas verkligen av känsligare hud.

Med hjälp av den går body lotion dessutom snabbare in i huden, vilket ger den ytterligare ett plus i kanten av oss på The Beauty Room.

Men främst av allt; Hydrea Londons miljötänk! En förpackning i kartong och luffasvampar som är ekologiskt odlade och handplockade i Egypten (därav namnet). Vi gillar det verkligen!

Bäst med brun utan sol: Loelle

En vit fyrkantig skrubbhandske tillverkad av Loelle
Stimulerar blodcirkulationen
Kommer åt lätt
Ger en strålande hy

Den bästa varianten för dig som använder brun utan sol är den här tillverkad av Loelle. Den exfolierar huden aktivt och tar med effektivitet bort döda hudceller. Med regelbunden användning förhindrar den dessutom inväxta hårstrån och får solbrännan att hålla längre.

Resultatet efter användning är en strålande hy med friskare och yngre utseende. Vi på The Beauty Room rekommenderar den varmt!

Bästa billiga skrubbhandsken: Smart

En förpackning med en skrubbhandske för kroppen tillverkad av märket Smart
Stor
Våffelmönster som fångar upp döda hudceller
Svår att rengöra

Last updated: 2024-04-23 15:32:53

Detta är en lite större skrubbhandske tillverkad av varumärket “Smart”. Den har ett våffelmönster som fångar upp de döda hudcellerna med enkelhet. Detta våffelmönster blir dock lite svårt att rengöra efter användning, vilket är deras enda minus.

I övrigt får man en otroligt vacker hud efter användning, och handsken sitter bekvämt på handen. Eftersom att den är lite större gör det också att själva användningen går lite snabbare.

Föregående testvinnare: Meraki skrubbhandske

En beige exfolierande skrubbhandske tillverkad av Meraki
Ekologisk bomull
Bra med brun-utan-sol
Exfolierande
Tyvärr hittades inga priser...

Förutom att Merakis handske är en av de mest populära just nu – den presterar också väldigt bra!

Den tillåter riktigt smidig användning i duschen tillsammans med både fast tvål och duschgel. Dessutom fungerar den extra bra för dig som använder brun utan sol, eftersom den hjälper till att få bort döda hudceller och på så sätt ge dig en jämnare bränna.

Själva materialet är en blandning av linne och ekologisk bomull vilket ger en mild peelingbehandling på huden. Det gör resultat jämnt, slätt och otroligt mjukt!

Vanliga frågor

Vad är en skrubbhandske?

En skrubbhandske är ett verktyg som används för att exfoliera, det vill säga ta bort döda hudceller från hudens yta. Den är oftast gjord av naturliga material som loofah, sisal eller bomull och används med tvål eller duschgel när man duschar.

Hur använder man en skrubbhandske?

Blöt först handsken och applicera sedan en liten mängd tvål eller duschgel. Massera huden med handsken i en cirkulär rörelse, och fokusera på områden där huden tenderar att bli torr som armbågar och knän. Skölj sedan av med varmt vatten.

Hur ofta ska man använda en skrubbhandske?

Hur ofta du ska använda en skrubbhandske varierar beroende på din hudtyp. Om du har känslig hud bör du kanske bara exfoliera någon gång i veckan, medan de med fetare eller tåligare hud kan göra det två till tre gånger i veckan. Det är dock alltid viktigt att återfukta huden efter exfoliering.

Hur rengör man en skrubbhandske?

Efter varje användning, skölj skrubbhandsken noggrant i rent vatten och pressa ur överflödigt vatten. Låt den sedan lufttorka helt. För att hålla handsken ren och fräsch, kan du även tvätta den i tvättmaskinen någon gång i veckan.

Bästa skrubbhandsken

Så köper du den bästa skrubbhandsken

Hur lätt den är att rengöra

Din skrubbhandske kommer i direkt kontakt med huden, vilket innebär att den måste hållas ren för att undvika att samla på sig bakterier. Tänk därför på hur enkelt det är att rengöra handsken, hur snabbt den torkar, och om den kan maskintvättas eller inte. Ett bra tips kan vara att leta efter en handske i snabbtorkande material.

Hur effektiv den är

Skrubbhandskar ska vara effektiva nog att avlägsna döda hudceller men inte hårda nog att de irriterar huden. Din hudtyp spelar såklart en stor roll här. Om du har känslig hy kan du välja en handske som är mildare, medan du med fet eller kombinerad hud kan välja en något grövre variant.

Om den exfolierar

Detta kan tyckas vara en självklarhet, men alla skrubbhandskar är inte lika bra på att exfoliera. Du vill ha en handske som erbjuder både djup rengöring och bra exfoliering. Det är den balanserade kombinationen av dessa två funktioner som gör en handske till den bästa.

Hur lätt den är att använda

Handsken ska passa bekvämt på din hand och vara lätt att använda i duschen eller badet. Den ska också nå alla delar av kroppen utan krångel. Här kan vi rekommendera en stor handske, alternativt en med fyrkantig form. Dessa når ofta större delar av kroppen utan extra jobb.

Skrubbhandske bäst i test

  • Bästa skrubbhandsken: Meraki exfolierande handske
  • Nr 2: Loelle scrub glove
  • Nr 3: Smart microfiber body glove
Skrubbhandske test

Så gjordes vårt skrubbhandske test

Vårt skrubbhandske test gick först och främst ut på att hitta några lämpliga produkter. Efter att ha hittat de mest populära på marknaden började vi läsa på om de. Utifrån den info vi hittat i produkternas beskrivningar och recensioner skrev vi sedan våra egna recensioner om de.

Källor