Vattenfast ögonbrynspenna bäst i test

Vattenfast ögonbrynspenna bäst i test – de 3 bästa!

Susanne Blomsterqvist

En vattenfast ögonbrynspenna är bra för att få brynen att hålla sig intakta hela dagen, även när det regnar eller när man svettas. Det kan dock vara svårt att hitta den bästa, eftersom det är så många kriterier som måste tas i åtanke. I den här artikeln visar vi de 3 bästa vattenfasta ögonbrynspennorna och jämför deras hållbarhet, pris, utformning, formula och användarvänlighet. Dessutom ger vi svar på vilken vattenfasta ögonbrynspenna som är bäst i test!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Vattenfast ögonbrynspenna bäst i test

Bäst i test: IsaDora ‘Precision eyebrow’ vattenfast ögonbrynspenna

IsaDora “Precision Eyebrow” vattenfast ögonbrynspenna
4.4/5 i snittbetyg
Supersmal spets
Prisvärd!
Håller riktigt bra
Endast 0,09 gram

IsaDora’s “Precision Eyebrow” är den produkt som nu utses till vattenfast ögonbrynspenna bäst i test. Den har överlägset bäst hållbarhet, finns i 4 nyanser och får till helt perfekt form och fyllighet på ögonbrynen.

Det som gör att IsaDora’s “Precision Eyebrow” verkligen skiner är den supersmala spetsen! Det gör det enkelt att fylla i kanterna av ögonbrynen och även få till hårliknande streck. Den har även designats med en skruvbar design för att slippa behöva vässa den. Konstigt att inte fler pennor har detta?

Man hittar också en borste på andra sidan som är mycket lätt att använda. Känslan att dra den genom brynet är lagom skön och den är varken för mjuk eller för hård.

Vi på The Beauty Room tycker vidare att den är väldigt prisvärd. I skrivande stund kostade den endast 120 kr, och med tanke på att den håller hela dagen är den bara ännu mer värd pengarna!

Hos Lyko har IsaDora’s “Precision Eyebrow” samlat på sig ett snittbetyg på 4.4/5 baserat på 14 omdömen. Recensioner nämner bland annat att den håller hela dagen och att den är lätt att använda (även för nybörjare).

Bäst med penselspets: Ardell ‘Stroke A Brow’ vattenfast ögonbrynspenna

Ardell “Stroke A Brow” vattenfast ögonbrynspenna
Går snabbt när man lärt sig
Böjbar pensel
Blöt formula
Linjerna blir skarpa
Svår att använda för nybörjare

Last updated: 2024-04-23 05:53:31

Ardell’s “Stroke A Brow” är lite annorlunda från konkurrenternas ögonbrynspennor. Den är nämligen utformad med en penselspets istället för den typiska kritan. Det gör att appliceringen går betydligt snabbare, men det gör den också lite svårare för nybörjare att använda.

Spetsen i sig är egentligen positiv dock, eftersom den varken behöver vässas eller ändrar form efter användning. Den håller sin form konstant och är böjbar. Det gör att man likt en pensel – målar på ögonbrynen. När man väl lärt sig hur man använder den gör penselformen det betydligt snabbare att sminka brynen.

Vi gillar den kladdfria formulan Ardell kommit med, trots att den är ganska blöt. Denna blöta formulering gör också att linjerna blir otroligt skarpa.

Bästa krämiga: L’Oréal Paris ‘Infaillable Brows’

L’Oréal Paris “Infaillable Brows”
Långvarig
Krämig formula
Snittbetyg på 4.5/5
Kladdar inte
Svårt att få till hårstrå-liknande former

L’Oréal Paris “Infaillable Brows” fungerar i princip som produktnamnet antyder – omöjligt att misslyckas! Med sin triangulära udd blir det svårt att inte få till perfekt ögonbrynsform, men vi tycker det också gör det lite svårt att måla hårstrå-liknande former.

Formulan är det vi på The Beauty Room tycker om allra mest – den är riktigt mjuk och krämig. Det gör att man lätt applicerar färgen utan att behöva använda allt för mycket färg. Trots denna härligt mjuka färgen kladdar den inte.

På baksidan av pennan hittas en borste som gör det lätt att borsta ut brynen efter man målat de. Den i sig är helt okej och är något böjbar.

Hos CocoPanda är detta en av de högst betygsatta ögonbrynspennorna med ett snittbetyg på 4.5/5 baserat på 37 betyg. Här nämner kunder att den är bra för priset och enkel att jobba med.

Bästa vattenfasta ögonbrynspennan

Hur väljer man den bästa vattenfasta ögonbrynspennan?

Att välja den bästa vattenfasta ögonbrynspennan är verkligen ingen lätt uppgift eftersom det finns så otroligt stort urval där ute. Här nedanför finns en lista över kriterier som är bra att ha i åtanke när man köper vattenfast ögonbrynspenna, dessa inkluderar vattenfastheten, utan kladd, naturligt resultat, långvarig och bekväm användning.

  • Vattenfasthet: Precis som namnet hintar om, ska ögonbrynspennan tåla vatten. En bra vattenfast ögonbrynspenna skiljer sig från en dålig i den aspekten att den varken börjar rinna eller färga huden när den kommer i kontakt med vatten.
  • Utan kladd: Pennan ska inte bara stå emot vatten, den ska heller inte kladda eller smeta ut sig under dagen. En bra penna ska därför till konsistensen vara kompakt nog att inte kladda, men ändå smidigt gå att applicera på brynen.
  • Naturligt resultat: Även om du vill fylla i eller forma dina ögonbryn med hjälp av en penna, vill du fortfarande att resultatet ska se naturligt ut. Detta innebär att ögonbrynspennan ska ha en färg som är hyfsat lik din naturliga färg och gå att applicera på ett sätt som ser naturlig ut. De bästa pennorna har en fin spets för att kunna vara precis i målandet.
  • Långvarig: Ögonbrynspennan ska förstås vara långvarig, både sett till själva pennan och hur länge den sitter på huden. Du vill inte ha en för mjuk penna som bara håller någon vecka, eller att du behöver återapplicera den under dagen. Titta därför i kunders omdömen om vad de säger om just den här punkten.
  • Bekväm användning: Ögonbrynspennan ska även vara bekväm att använda. Detta innebär enkelhet att greppa, enkel att dra över huden och ha precis rätt konsistens. Du ska inte behöver pressa hårt mot huden, den ska lätt glida över brynen för att ge färg.
Vattenfast ögonbrynspenna test

Hur gjordes vårt vattenfast ögonbrynspenna test?

För att göra vårt test av vattenfasta ögonbrynspennor tittade vi till att börja med på vilka varumärken som hade det tillgängligt. Hyfsat snabbt hade vi letat fram en handfull varianter som verkade prestera bra enligt kunder. Därefter läste vi på mer ingående om de utvalda modellerna genom att ta hjälp av varumärkenas egna beskrivningar, men även en del kundomdömen. Utifrån det vi läst i de texterna skrev vi sedan egna recensioner om ögonbrynspennorna.

Källor