Aleppotvål bäst i test

Aleppotvål bäst i test – 3 bästa aleppotvålarna!

Mikaela Höstfors

Aleppotvål är en traditionell tvål från Syrien som består av lagerbärsolja, olivolja och vatten. Det gör att den återfuktar otroligt bra, samtidigt som den är väldigt skonsam. I den här artikeln utforskar vi de 3 bästa aleppotvålarna och jämför priser, kundbetyg, ingredienser och dofter. Dessutom ger vi svar på vilken aleppotvål som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Aleppotvål bäst i test

Bäst i test: Najel aleppotvål

Najel aleppotvål
Doftar gott
100% olivolja
4.2/5 i snittbetyg
Skummar bra
Inte ekologisk

Last updated: 2024-04-23 05:37:34

Najel’s variant tillverkad på 100% olivolja är den vi nu utser till aleppotvål bäst i test. Den rengör verkligen på djupet och ger rikligt med skum när den skrubbas mot huden. Olivoljan som använts är mycket högkvalitativ och lämnar en mjuk hud efter sig.

Det vi på The Beauty Room gillar allra mest med Najel’s aleppotvål är att den ger en bra tvålkänsla! Den skummar ordentligt, trots att den ger av det där traditionella genomskinliga aleppo-skummet.

Priset är även något vi ser som positivt här. Trots att den inte innehåller tillsatser är det ändå den billigaste aleppotvålen vi hittat på marknaden. I skrivande stund låg kilopriset på 295 kr/kg, för referens är medelpriset omkring 400 kr/kg.

Hos SvenskHälsokost.se har Najel aleppotvål fått ett snittbetyg på 4.2/5. Här nämner kunder att de är mycket nöjda med både återfuktning och doft.

Bästa flytande aleppotvålen: Alepeo Savon D’Alep

Savon D’Alep flytande aleppotvål
Flytande
Inga tillsatser
Lätt att sprida ut på kroppen
Ekologisk
Neutral doft

Last updated: 2024-04-23 05:37:35

Alepeo är kanske den mest välkända tillverkaren av aleppotvålar, det är deras flytande variant vi tycker om allra bäst. Den flytande formen gör den ännu lättare att sprida ut över kroppen och literpriset är faktiskt inte allt för högt.

Ingredienslistan här är något annorlunda, den har nämligen 5% lagerbärsolja! Detta gör den ännu mer återfettande på huden. Ingredienserna är Cosmos-certifierade ekologiska – ett stort plus!

Hos SvenskHälsokost.se har Alepeo’s aleppotvål i flytande form fått ett snittbetyg på 4.8/5 baserat på 8 omdömen. Här nämner kunder att det är en bra och skonsam tvål.

Det enda vi finner som negativt med den är att doften är lite för neutral. Man vill ju ha den där fräscha och friska doften av olivolja!

Bäst premiumval: Alepeo aleppotvål med lagerbärsolja

Alepeo aleppotvål med lagerbärsolja
Håller i upp till 24 timmar
Neutral doft
30% lagerbärsolja
Ekologisk
Lite dyr

Alepeo’s original med 30% lagerbärsolja är det bästa premiumvalet. Den kostar mer än dubbelt så mycket per kilo som Najel’s, men vi tycker ändå den platsar på topplistan. Det 30%-iga innehållet av lagerbärsolja ger fantastiskt fett till huden.

Tvålen har ett ekologiskt certifikat från Cosmos och är av högsta kvalitet. Ingredienserna i allmänhet gör att man verkligen kan använda den på allt; huden, håret, kläderna, you name it!

Det vi gillar bäst är dock hur mjuk och len den gör huden! Vi kan verkligen inte önska oss en bättre återfuktning än så här.

Bästa aleppotvålen

Hur väljer man den bästa aleppotvålen?

Det otroligt breda utbudet av aleppotvålar gör det svårt att välja den allra bästa. Förutom att bestämma dig för om du vill ha en flytande eller fast aleppotvål finns det även andra saker att tänka på. Nedan är en lista över kriterier som är viktiga inför valet av aleppotvål, dessa inkluderar ekologisk, kilopriset, ingredienslistan och skumeffekt.

  • Ekologisk: Det första steget att ha i åtanke när man väljer aleppotvål är att den ska vara ekologisk. Generellt sett är dock nästan alla aleppotvålar ekologiska.
  • Kilopriset: Titta på och jämför kilopriset mellan olika tvålar. De kommer ofta i små förpackningar på bara några hundra gram vilket gör det svårt att se den faktiska skillnaden i pris mellan de. Vi rekommenderar ett kilopris omkring 300 kr/kg.
  • Ingredienslistan: Det är också viktigt att gå igenom ingredienslistan. Originalen har ett mycket litet antal ingredienser, vanligtvis endast lagerbladsolja, olivolja, vatten och en mindre mängd tillsatser. Kemikalier på ingredienslistan ska alltid undvikas!
  • Skumeffekt: Aleppotvålar ska ge ett mjukt och krämigt skum när de skrubbas mot huden. Det är nästan genomskinligt. Om tvålen skummar för mycket kan det vara ett tecken på att den innehåller syntetiska tillsatser!

Vad är aleppotvål?

Aleppotvål är en traditionell tvål från Syrien, gjord på olivolja och lagerbärsolja. Den är känd för sina milda och återfuktande egenskaper samt dess lämplighet för känslig hud.

Vad är skillnaden mellan aleppotvål och vanlig fast tvål?

Skillnaden mellan aleppotvål och vanlig fast tvål är att aleppotvålen är handgjord med naturliga ingredienser och inte innehåller syntetiska tillsatser, medan vanliga fasta tvålar ofta innehåller konstgjorda dofter, färgämnen och kemikalier som kan torka ut eller irritera huden.

Aleppotvål test

Hur gjordes vårt aleppotvål test?

För vårt aleppotvål test började vi med att titta på vilka tillverkare som var mest omtyckta. Sedan tog vi med några som skiljde sig, både i pris och utformning. För att ta reda på mer fördjupande information om tvålarna tittade vi dock främst på produktbeskrivningar och recensioner. Utifrån det vi läst där satte vi sedan ihop våra egna recensioner om produkterna.

Källor