Ansiktskräm bäst i test

Ansiktskräm bäst i test – 3 Bästa ansiktskrämerna

Mikaela Höstfors

Att skydda och vårda ansiktets hud är ingen lätt uppgift, framför allt inte med fel produkter. Att hitta den bästa ansiktskrämen kräver att man hittar en som är lämplig för just din hudtyp, innehåller skonsamma ingredienser (varav icke-irriterande), agerar återfuktande och har en bevisad effekt. Många faktorer spelar in i den produkt vi utser till titeln ansiktskräm bäst i test, bland annat dess formula, ingredienser, formula och pris.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Ansiktskräm bäst i test

Bäst i test: Cosrx ‘Advanced Snail 92’ ansiktskräm

Cosrx Advanced Snail 92 All in one Cream
Cosrx Advanced Snail 92 All in one Cream
Riktigt bra återfuktning
92% snigelslem
Passar alla hudtyper
Ger härligt glow
Känns klibbig innan den gått in i huden

Vi utser nu Cosrx ‘Advanced Snail 92 All-in-one” till titeln som ansiktskräm bäst i test. Den är en riktig mästare på att omvandla huden till att bli strålande med en härlig glans. Cosrx är ett koreanskt hudvårdsmärke, och just den här består av 92% snigelsekret (snigelslem)! Det är inte bara vi på The Beauty Room som tycker om snigelslemmets vårdande egenskaper, även Ross Radusky, medicinsk doktor på EverydayHealth står bakom dess positiva egenskaper.

Fukten från krämen sugs snabbt in i huden och återfuktar mycket effektivt, samtidigt som den sedan håller fukten inne.

Cosrx Advanced Snail 92 är en kultfavorit som visat sig vara effektiv vid behandling av ojämna hudtoner och texturer, vilket gör den lämplig ärr från akne och pigmenteringar.

Det vi på thebeautyroom.se gillar allra mest med den här ansiktskrämen är dock att den passar alla hudtyper, även den riktigt känsliga. Många av konkurrenternas produkter tenderar att irritera känslig hud, men inte den här. Huden känner sig lugn och återfuktad hela dagen utan tecken på irritation och rodnad.

Inget är perfekt och även den här krämen har sina nackdelar. Det är trots allt en tjock kräm och kan kännas lite klibbig på huden, vilket även är något som skrivs i många kundomdömen. Den känslan försvinner dock efter att den gått in i huden ordentligt.

HudtypAlla hudtyper
ParfymeringIngen

Bästa billiga ansiktskrämen: CeraVe Moisturising Lotion

CeraVe Moisturising Lotion
CeraVe Moisturising Lotion
Billig
Återfuktar effektivt
Icke-parfymerad
Passar alla åldrar
Känns kladdig på huden

Den bästa billiga ansiktskrämen är CeraVe moisturising lotion som i skrivande stund kostade 139kr för 473 ml (3,4kr/ml). Det är ett extremt lågt pris för en återfuktande kräm som ger så pass bra resultat på torr till mycket torr hud.

Det vi gillar allra mest är hur snabbt den går in i huden, CeraVe har lyckats behålla den lätta krämkänslan samtidigt som den har extra återfuktande egenskaper. Den återfuktar enligt de själva dessutom i 24 timmar, vilket gör att man slipper applicera den igen under dagens gång.

Huvudingredienserna i CeraVe’s moisturising lotion är Hyaluronsyra och essentiella Ceramider. Hyaluronsyran jobbar för att inte bara dryga ut den naturliga fukt som finns i huden, men också för att få den att hålla längre. Samtidigt agerar de essentiella Ceramiderna för att stärka hudens barriär, vilket ger huden ett fräschare och mer ungdomligt utseende.

CeraVe fokuserar alltid på att skapa lätta formulas utan parfym, något de även gör med den här. Det gör att den passar även känsligare torr hy, utan att bidra till irritation. Dess skonsamma ingredienslistor och billiga priser gör att vi verkligen förstår hypen.

Det vi dock inte tycker om är att den känns kladdig på huden, men det räddas upp av att den går in så snabbt i huden. Vi såg också en kund som vittande om att den inte fungerade så bra på eksemfläckar, men det är inget vi kan uttala oss om.

HudtypTorr till mycket torr
ParfymeringIngen

Bäst parfymerade ansiktskrämen: ACO ‘Face Pure Glow Purifying’

ACO Face Pure Glow Purifying Day Cream
ACO Face Pure Glow Purifying Day Cream
Matt effekt
Bra återfuktning
Gel-kräm
Fräsch men inte överdriven parfymering
Lite dyr

ACO ‘Face Pure Glow Purifying’ Day Cream är en ansiktskräm utformad för hud som lätt blir glansig. Denna dagkräm, som passar både normal och torr hud, arbetar fokuserat för att återfukta och framhäva hudens naturliga lyster, samtidigt som den bidrar till att förminska fina linjer och göra porerna mindre synliga.

Vi gillar verkligen dess mattande effekt. Det är särskilt bra för oljig hy, eftersom krämen då hjälper till att balansera hudens yta utan att agera uttorkande.

ACO Face Pure Glow Purifying dagkrämen innehåller bland annat Vitamin C, Hyaluronsyra och Sarcosin – en riktigt kraftfull trio. Neera Nathan, med en masters i hälsa har på Harvards blogg publicerat information om att Vitamin C motverkar mörka fläckar utan att irritera. Hyaluronsyra är känt för att hålla inne fukt i huden, medan Sarcosin, hjälper till att göra huden matt.

Dagkrämen är dessutom milt parfymerad, och överväldigar inte men känns fräsch direkt när man satt på den. Detta är även något som beskrivs i många kundrecensioner, och ingen verkar tycka att det är störande.

Priset är dock en nackdel, framför allt eftersom den inte är så dryg. Att bara få 50 ml för 119kr (i skrivande stund) är enligt oss på The Beauty Room lite väl högt.

HudtypNormal till torr hud
ParfymeringLätt
Bästa ansiktskrämen

Hur väljer man den bästa ansiktskrämen?

Den bästa ansiktskrämen ska först och främst passa för din specifika hudtyp. Nedan är viktiga egenskaper som man ska tänka på när man köper ansiktskräm, dessa inkluderar skonsamma ingredienser, återfuktning, inga irriterande ämnen och ha en bevisad effekt.

 • Anpassad för din hudtyp: Förstå om din hud är torr, oljig, kombinerad, känslig eller normal för att kunna välja rätt typ av ansiktskräm.
 • Skonsamma ingredienser: Läs etiketterna och välj krämer som har ingredienser som är skonsamma mot huden.
 • Återfuktning: Att en ansiktskräm återfuktar huden är det allra viktigaste, exempelvis Hyaluronsyra och Glycerin är bra för det.
 • Inga irriterande ämnen: Förutom att undvika uppenbart irriterande ämnen (till exempel höga alkoholhalter), var uppmärksam på mindre kända ingredienser som kan orsaka irritation eller allergiska reaktioner.
 • Bevisad effekt: Leta efter produkter som har kliniskt bevisade resultat eller vetenskapligt stöd för sina påståenden.

Vad är de bästa ansiktskrämerna för olika hudtyper och användningsområden?

Den bästa ansiktskrämen är olika beroende på hudtyp och användningsområde. Den bästa ansiktskrämen för torr hud kommer inte vara densamma för en med känslig, och den bästa för normal hud kommer inte vara densamma för kombinerad hud.

Vad ska man använda för ansiktskräm på normal hud?

Nedan är viktiga ingredienser och egenskaper som personer med normal hud ska leta efter i en ansiktskräm, dessa inkluderar återfuktande ingredienser, antioxidanter, milda ingredienser, lätt konsistens och naturliga oljor.

 • Återfuktande ingredienser: Ingredienser som hyaluronsyra och glycerin hjälper till att upprätthålla hudens fuktbalans.
 • Antioxidanter: Ingredienser som vitamin E och C skyddar huden mot skador och hjälper till att skapa en jämn hudton.
 • Milda ingredienser: Undvik starka syror eller alkoholer som kan torka ut eller irritera huden.
 • Lätt konsistens: En lätt och icke-fet formula som snabbt går in i huden.
 • Naturliga oljor: Ingredienser som jojobaolja eller squalane som är nära hudens naturliga oljor utan att vara för tunga.

Cetaphil “Daily Hydrating Lotion” är ett bra val för normal hud. Den är känd för sin lätta formula, innehåller hyaluronsyra för att återfukta och innehåller inga irriterande ämnen, vilket gör den lämplig för normal hud.

Vad ska man använda för ansiktskräm på fet hy?

Ansiktskräm för fet hy ska fokusera på att kontrollera olja och glans utan att torka ut huden ytterligare. Nedan är viktiga ingredienser och egenskaper som folk med fet hud ska leta efter i en ansiktskräm, dessa inkluderar oljekontrollerande ingredienser, icke-komedogena formulas, en konsistens som absorberas lätt, återfuktning utan fett, mattande effekt och ibland exfolierande egenskaper.

 • Oljekontrollerande: Ingredienser som niacinamid eller salicylsyra kan hjälpa till att reglera oljeproduktionen i huden.
 • Icke-komedogen formula: Detta betyder att ansiktskrämen inte täpper till porerna.
 • Absorberas lätt av huden: En gel-baserad eller lätt lotion som absorberas snabbt är att föredra.
 • Återfuktning utan fett: Ingredienser som hyaluronsyra ger fukt utan att göra huden oljigare.
 • Mattande effekt: Produkter som ger en matt finish kan hjälpa till att minska glansen som ofta uppstår på fet hy.
 • Exfolierande: Mild exfoliering, till exempel genom AHA- eller BHA-syror, kan hjälpa till att hålla porerna rena och förhindra uppkomsten av finnar.

La Roche-Posay’s “Effaclar Mat” är en bra ansiktskräm för fet hy. Den har tagits fram med fet hud i åtanke, och har en oljefri formula som kontrollerar glansigheten och minskar eventuellt synliga porer. Dessutom har den ingredienser som niacinamid för att reglera oljeproduktionen, och salicylsyra för en mild exfoliering.

Vad ska man använda för ansiktskräm på kombinerad hud?

Ansiktskräm för kombinerad hud ska ha en balans mellan återfuktning av torra områden, samtidigt som den kontrollerar olja på de fetare delarna. Nedan är viktiga ingredienser och egenskaper som gör en ansiktskräm lämplig för kombinerad hud, dessa inkluderar balanserande ingredienser, en lätt och icke-komedogen formula, återfuktning utan fett, antioxidanter samt vara matt och uppfriskande.

 • Balanserande ingredienser: Ingredienser som niacinamid kan hjälpa till att balansera både de oljiga och torra områdena.
 • Lätt och icke-komedogen formula: En lätt konsistens som inte täpper till porerna är bäst både för de oljiga och torra partierna.
 • Återfukta utan fett: Hyaluronsyra och glycerin är exempel på ingredienser som återfuktar utan att addera olja till huden.
 • Antioxidanter: Skyddar huden mot miljöns påverkan och stärker hudens barriärfunktion.
 • Matta och uppfriskande egenskaper: En ansiktskräm som erbjuder en matt finish är bra för de oljigare partierna, medan de uppfriskande egenskaperna är bra för de torra.

Cetaphil’s “Daily Facial Moisturizer” är ett riktigt bra val för personer med kombinerad hud. Den har en icke-komedogen och lätt formula som gör sig bra på kombinerad hy. Den innehåller också återfuktande egenskaper samtidigt som den har solskyddsfaktor.

Vad ska man använda för ansiktskräm på torr hud?

Ansiktskräm för torr hud ska vara utformad för djup återfuktning och skydda hudens barriär. Nedan är en lista på viktiga egenskaper och ingredienser som gör en ansiktskräm lämplig att använda på torr hy, dessa inkluderar återfuktande ingredienser, skyddande oljor, anti-inflammatoriska egenskaper, rik på näring, fri från uttorkande ingredienser, och en tjockare konsistens.

 • Återfuktande ingredienser: Ingredienser som sheasmör, ceramider och hyaluronsyra hjälper till att återfukta huden på djupet.
 • Skyddande oljor: Naturliga oljor som arganolja eller jojobaolja kan bidra till att återställa hudens naturliga oljebalans.
 • Anti-inflammatoriska egenskaper: Ingredienser som Aloe Vera eller extrakt från grönt te kan lugna och minska rodnad på torr hud.
 • Näringsrika formler: Vitaminer som E och B5 stödjer hudens återhämtning och näring.
 • Innehåller inga uttorkande ingredienser: Undvik produkter med höga alkoholhalter (helst ska det inte vara någon alkohol alls) eller starka syror som kan torka ut huden ytterligare.
 • Tjock konsistens: En krämigare konsistens hjälper till att låsa in fukt och skydda hudens barriär.

CeraVe’s “Moisturizing Cream” är ett bra val av ansiktskräm för torr hy. Den är utformad för torr till mycket torr hud, innehåller hyaluronsyra och ceramider för bra återfuktning och har en tjock, men icke-fet konstistens som går in i huden bra.

Vad ska man använda för ansiktskräm på känslig hud?

Ansiktskräm för känslig hud är en noggrant utformad kräm som undviker irritation samtidigt som den återfuktar och skyddar huden. Nedan är en punktlista på ingredienser och egenskaper som är extra viktiga för känslig hud, dessa inkluderar milda och lugnande ingredienser, fri från irriterande ämnen, ingredienser som stärker hudbarriären, hypoallergen, återfuktning utan tung konsistens och anti-inflammatoriska egenskaper.

 • Milda och lugnande Ingredienser: Ingredienser som Aloe Vera, kamomill och Allantoin är kända för sina lugnande egenskaper.
 • Inte är irriterande: Undvik alkohol, parfymer, och starka konserveringsmedel som kan irritera känslig hud.
 • Ingredienser som stärker hudbarriären: Ceramider och fettsyror som Omega-3 och Omega-6 hjälper till att bygga upp och stärka hudens naturliga barriär.
 • Hypoallergen: Produkter som är testade för att inte ge allergiska reaktioner är extra bra på hud som är känslig.
 • Återfuktning utan tung konsistens: Ingredienser som hyaluronsyra och glycerin återfuktar utan att kännas tunga eller kladdiga på huden.
 • Anti-inflammatorisk: Ingredienser som grönt te eller Niacinamid kan minska rodnad och inflammation som ofta uppstår på känslig hud.

Avene “Skin Recovery Cream” är ett bra val för folk med känslig hud. Den är utformad för känslig och irriterad hud, innehåller minimalistiska ingredienser för att minska risken för irritation, och har återfuktande och lugnande egenskaper som är bra för känslig hy.

Vad ska man använda för ansiktskräm på mogen hy?

Ansiktskräm för mogen hy ska fokusera på anti-aging egenskaper, återfuktning och att hålla elasticiteten i huden. Nedan är en lista på ingredienser och egenskaper som är viktiga att ha i en ansiktskräm för mogen hy, dessa inkluderar anti-aging ingredienser, intensiv återfuktning, uppstramning, skydd mot miljö, näringsrika vitaminer och oljor samt mild exfoliering.

 1. Anti-aging: Ingredienser som retinol, peptider och antioxidanter som vitamin C bidrar enligt Jessica Migala på Everyday Health till att minska synliga ålderstecken.
 2. Intensiv återfuktning: Återfuktande komponenter som Hyaluronsyra och Ceramider hjälper till att återställa och bevara fukt i huden.
 3. Uppstramande egenskaper: Ingredienser som Kollagen och Elastin stimulerar hudens fasthet och elasticitet, på så sätt “stramas huden åt”.
 4. Skydd mot miljöpåverkan: Antioxidanter och solskyddsfaktor skyddar huden från skador orsakade av solen och miljöföroreningar.
 5. Näringsrika oljor och vitaminer: Naturliga oljor och näringsrika vitaminer som E och B3 (Niacinamid) hjälper till att ge näring till och reparera huden.
 6. Mild exfoliering: AHA- eller BHA-syror i milda koncentrationer (5-10% AHA-syra, 1-2% BHA-syra) kan hjälpa till att förnya hudens celler och förbättra strukturen i huden.

Olay “Regenerist Micro-Sculpting cream” är ett bra val av ansiktskräm för mogen hy. Den är rik på hyalyronsyra och peptider, utformad för att förbättra hudens elasticitet, samt minska synliga rynkor och fina linjer. Den innehåller dessutom näringsgivande vitaminer och kan användas dagligen på mogen hud.

Vilken typ av ansiktskräm ska män ha?

Att välja en ansiktskräm för män innebär att ta hänsyn till specifika hudbehov som kan skilja sig från kvinnors, ofta på grund av faktorer som regelbunden rakning och hudens textur. Nedan är en lista på ingredienser och egenskaper som är viktiga i ansiktskrämer för killar, dessa inkluderar lugnande ingredienser, återfuktning utan fett, att den går in i huden lätt, oljekontrollerande egenskaper, och mild exfoliering.

 • Lugnande ingredienser: Ingredienser som Aloe Vera och Kamomill kan hjälpa till att lugna huden efter att man rakat sig och minska irritation.
 • Återfuktning utan fett: Ingredienser som Hyaluronsyra och Glycerin återfuktar huden utan att lämna en fet yta efter sig.
 • Går lätt in i huden: En lätt och snabbt absorberande formula är att föredra, särskilt för de som inte är vana vid (som killar ofta är) att använda hudvårdsprodukter.
 • Oljekontrollerande: Niacinamid eller Salicylsyra kan är bra för att hantera överflödig glans och olja i huden.
 • Mild exfoliering: Ingredienser som AHA- eller BHA-syror kan hjälpa till att förhindra inväxta hårstrån (vilket ofta uppstår vid rakning) och hålla huden klar.

Jack Black “Double-Duty Face Moisturizer” är ett bra val av ansiktskräm för män. Den ger både återfuktning och solskydd, har en formula som lätt går in i hudem, och innehåller lugnande ingredienser, vilket gör den riktigt bra för killars hud, särskilt de som rakar sig regelbundet.

Vad är en ansiktskräm?

Ansiktskräm är en hudvårdsprodukt som appliceras på ansiktet för att återfukta, ge näring till och skydda huden. Den innehåller ofta ingredienser som vitaminer, oljor och antioxidanter för att förbättra hudens utseende och känsla.

Vad är skillnaden mellan en ansiktskräm och en dagkräm?

Skillnaden mellan en ansiktskräm och en dagkräm ligger i deras användning och formula. Ansiktskräm är en generell term för krämer som vårdar huden i ansiktet, medan dagkräm är en typ av ansiktskräm speciellt formulerad för daglig användning, ofta med solskydd och lättare konsistens.

Varför ska man använda en ansiktskräm?

Man använder ansiktskräm främst för att återfukta och skydda huden, men ibland även för att förbättra hudens spänst och struktur samt förebygga ålderstecken. Regelbunden användning bidrar till en välvårdad och hälsosam hud.

Ansiktskräm test

Hur gjorde The Beauty Room sitt ansiktskräm test?

Vi på The Beauty Room gjorde vårat ansiktskräm test genom att först och främst utgå från vad vi själva vill ha i en ansiktskräm. Vi gick igenom några varumärken vi tycker om extra mycket, som till exempel koreanska, ACO, HTH och så vidare. Till slut hittade vi några passande, och började gå igenom dess egenskaper och kundomdömen. Utifrån det vi läst satte vi sedan ihop våra egna recensioner och rangordnade de från bäst till sämst.

Källor