Ansiktskräm för män bäst i test

Ansiktskräm för män bäst i test

Nicolas Johansen

Att välja rätt ansiktskräm är riktigt svårt, framför allt för alla de män där ute som inte har så bra koll på hudvårdsprodukter. Vi visar dig de 3 bästa ansiktskrämerna för killar, och jämför deras egenskaper, pris, ingredienser och förklarar vem de passar. Dessutom utser vi en produkt till titeln som ansiktskräm för män bäst i test, vilket vi anser är den bästa all-roundern.

Denna artikeln innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Aniktskräm för män bäst i test

Bäst i test: CeraVe ‘Facial Moisturising Lotion AM’

CeraVe Facial Moisturising Lotion AM
CeraVe Facial Moisturising Lotion AM
SPF50
Passar killars tjockare hy
Niacinamid, vitamin E och hyaluronsyra
Går in snabbt i huden
Lite dyr

Vi utser CeraVe’s “Facial Moisturising Lotion AM” till den bästa ansiktskrämen för män. Det är en riktigt bra dagkräm med SPF50 som återfuktar riktigt bra. Precis vad som behövs för killars tjockare hud, och lämpar sig extra bra om man rakar sig ofta. Den är utformad för normal till torr hud och innehåller tre essentiella ceramider (niacinamid, vitamin E och hyaluronsyra), vilket alla är kända för sina positiva egenskaper för huden.

Själva varumärket “CeraVe” står för att de använder ceramider i sina produkter, och de hjälper till att stärka hudens skyddande barriär. Niacinamiden, ett B3-vitamin, är enligt Alan Carter, doktor på Healthline.com bra för att reparera huden. E-vitaminet är en stark antioxidant vilket kan hjälpa till att neutralisera skadliga fria radikaler, medan hyaluronsyran håller fukten inne i huden.

Vi på thebeautyroom.se gillar verkligen hur snabbt den går in i huden. Det faktum att den dessutom är oparfymerad gör att den även kan passa den lite känsliga huden.

Priset är dock av det lite högre slaget (159kr för 52 ml i skrivande stund), vilket är ovanligt från CeraVe. Men vi kan förstå det lite eftersom att den har SPF50, då tenderar priset att gå upp lite. En annan nackdel är att en del tycker att den känns tung på huden. Denna är betydligt tjockare än CeraVe’s annars mycket lätta kroppslotioner.

HudtypNormal till torr hud
ParfymeringIngen
SolskyddsfaktorSPF50

Bästa ansiktskrämen för män med torr hud: Jack Black ‘Dry Erase Ultra-calming’

Jack Black Dry Erase Ultra-Calming
Jack Black Dry Erase Ultra-Calming
Bra återfuktning
Gör sig bra efter rakning
Lugnar huden
Omedelbar effekt
Finns knappt i fysiska butiker

Last updated: 2024-04-23 06:13:37

Jack Black är mycket uppskattat av folk på diverse forum, och deras “Dry Erase Ultra-Calming” är en vegansk ansiktskräm som passar killars hy. Som produktnamnet hintar om är den utformad för torr hud, och den återfuktar ordentligt. Det som gör den extra bra är att den är utformad för kalla klimat, vilket passar oss i Sverige som handsken.

Den innehåller bland annat jojobaolja och Aloe Vera, vilket både håller inne fukten och återfuktar på ett effektivt sätt. Trots oljorna går den in hyfsat snabbt i huden, och den har en direktverkande effekt. Efter applicering blir huden direkt återfuktad, och den lämpar sig därför bra direkt efter man rakat sig.

“Ultra-calming” i namnet står för att den inte bara återfuktar, utan även lugnar irriterad hud. Den är dessutom parabenfri och helt cruelty free. Vi på The Beauty Room uppskattar verkligen att Jack Black strävar efter en hållbar produktion!

Krämen i sig är verkligen grym, men prislappen drar definitivt tillbaka betyget. I skrivande stund kostade den över 300 kr för bara 73 ml. Å andra sidan är den väldigt dryg, och man behöver en väldigt minimal mängd för att täcka hela ansiktet. Dessutom är den svår att få tag på i fysiska butiker och måste nästan alltid beställas på nätet.

HudtypTorr hud
ParfymeringIngen
SolskyddsfaktorIngen

Bästa ansiktskrämen för män med känslig hy: Nivea Men ‘Sensitive Moisturiser’

Nivea Men Sensitive Moisturiser
Nivea Men Sensitive Moisturiser
Mild
Återfuktar bra
Skyddar mot solen
Lugnande
Finns inte i fysiska butiker

Nivea Men “Sensitive Moisturiser” ansiktskrämen är gjord för, precis som namnet nämner – känslig hy. Det gör att den dock lämpar sig som “all-rounder” och passar lika bra på normal som torr hy. Det som skiljer den från många andra krämer är att den har så pass mild formula. Det är något vi på thebeautyroom.se ofta inte ser i just ansiktskrämer för killar, antagligen eftersom den genomsnittliga manliga hudvårdskonsumenten inte är lika medveten som den kvinnliga.

Den innehåller bland annat lakritsextrakt och kamomill vilket verkligen skapar underverk för huden. Dessa två arbetar tillsammans för att lindra rodnader och irritation, samtidigt som huden återfuktas. Nivea har skapat en formula här som verkligen går in i huden utan att lämna den där kladdiga ytan. Istället blir det en mjuk och len hud. Det slutar dock inte där – den har dessutom UVA- och UVB-filter som skyddar mot solen.

Vi hittar den dock inte i fysiska butiker? Extremt irriterande, framför allt när man har dålig framförhållning.

HudtypAlla hudtyper (extra bra för känslig)
ParfymeringIngen
SolskyddsfaktorUVA- och UVB-filter
Bästa ansiktskrämen för män

Hur väljer man den bästa ansiktskrämen för män?

Att välja ut den bästa ansiktskrämen för män är svårt, särskilt eftersom det manliga hudvårdsutbudet är så mycket mindre än det för kvinnor. Nedan är en lista på egenskaper som är extra viktiga att titta efter i ansiktskrämer för killar, dessa inkluderar formula för den manliga huden, lämplig efter rakning, utan exfoliering, solskyddsfaktor och milda ingredienser.

  • Formula anpassad för manlig hud: Mäns hud är ofta tjockare och mer oljig än kvinnors, så leta efter produkter som är specifikt utvecklade för att möta behoven.
  • Lämplig efter rakning: Många män upplever irritation efter att ha rakat sig. En bra ansiktskräm för män ska därför inte bara återfukta, utan också lugna huden (genom att minska rodnad och irritation).
  • Utan exfolierande ingredienser: Medan exfoliering kan vara bra, kan vissa män med känslig hud eller de som rakar sig ofta behöva undvika dessa ingredienser för att irritation på huden inte ska uppstå.
  • Solskyddsfaktor (SPF): Skydd mot solens skadliga UV-strålar är viktigt. Välj en ansiktskräm med inbyggt solskydd om den ska användas dagligen.
  • Milda ingredienser: Det är alltid bra att ha milda ingredienser på huden, inte minst för män med känslig hy, i och med att de inte orsakar irritation eller allergiska reaktioner.

Vad skiljer ansiktskräm för män från traditionella ansiktskrämer?

Ansiktskräm för män skiljer sig från traditionella ansiktskrämer genom att de ofta är utformade för att möta mäns tjockare hy och unika behov, såsom högre talgproduktion och frekvent rakning.

Ansiktskräm för män test

Hur gjorde vi vårt test av ansiktskrämer för killar?

För oss på The Beauty Room att göra vårt test av ansiktskrämer för killar började vi först och främst med att titta på vilka tillverkarna var. Sedan tog vi en titt på vad folk hade att rekommendera på bland annat forum såsom Reddit. Vi plockade sedan fram ansiktskrämer för olika hudtyper och tittade på kunders omdömen och deras beskrivningar. Utifrån det vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner om alla krämerna.

Källor