Anti-age serum bäst i test

Anti-age serum bäst i test – 3 bästa anti-aging serum!

Mikaela Höstfors

Anti-age serum syftar till att strama åt, ljusna upp och vårda mogen hy. Men djungeln av serum där ute är svår att navigera igenom. Därför ska vi idag utforska de 3 bästa anti-aging serumen och jämföra deras pris, effektivitet, ingredienslistor, kundrecensioner och konsistenser. Vi svarar dessutom på vilket anti-age serum som är bäst i test!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Anti-age serum bäst i test

Bäst i test: The Ordinary ‘More Molecules’ serum

The Ordinary “More Molecules” serum
Väldigt effektiv anti-aging
Lätt konsistens
Drygt
Billigt
Ger ingen glow

The Ordinary vinner än en gång vårat test, och deras “More Molecules” utses nu till anti-age serum bäst i test. Vi gillar deras hållbara tänk och veganska formula, men framför allt, de fantastiska resultaten i form av minskade fina linjer och uppstramande effekt.

Det är ett mycket lätt serum som bara används i några få droppar på huden. Efter kontinuerlig användning kommer de kraftfulla anti-ageing resultaten in. En del e-handlare kallar det till och med för “botox på tub”! Serumet får huden att kännas fastare och förfinad med framhävda ansikstskonturer.

Ingredienslistan är en av de saker som imponerar på oss mest. Den är oljefri, cruelty free, alkoholfri och vegansk! En riktig toppenlista med tanke på det låga priset. Ofta får man ju betala många hundralappar för veganska serum, detta kostade endast 115 kr i skrivande stund (!)

Hos Lyko.se har The Ordinary “More Molecules” ett snittbetyg på 4.1/5 baserat på 58 omdömen. I recensionerna nämner kunder bland annat att den snabbt går in i huden och att det fungerat bra som ögonserum.

Bäst premiumval: La Roche-Posay ‘Hyalu B5’ serum

La Roche-Posay “Hyalu B5” serum
Lättviktig konsistens som är lätt att applicera
Otroligt fin lyster
Hyaluronsyra & vitamin B5
Dryg
Priset

La Roche-Posay är ett av våra favoritmärken när det kommer till hudvård, trots att det är lite dyrare än konkurrenterna. De fokuserar på dermatologiskt testade produkter med riktigt högklassiga ingredienslistor. Just deras “Hyalu B5” serum är ännu en av deras produkter vi uppskattar.

Serumet ger dels en fin lyster, men också en annan typ av fyllighet som verkligen passar på mogen hy. Formulan innehåller två typer av hyaluronsyra, vitamin B5 och madecassoside som inte bara stärker hudens skyddsbarriär utan också bidrar till åtstramning efter regelbunden användning.

Det vi gillar allra mest med La Roche-Posay’s anti-age serum är den lättviktiga, klara gelkonsistensen. Den glider mjukt över huden och absorberas på bara några sekunder, vilket gör att hudvårdsrutinen går betydligt snabbare. Dessutom gillar vi att doften är fräsch, trots den starka formulan.

Huden ser både spänstig och fräsch ut efter användning. Samtidigt är formulan väldigt dryg och man behöver inte använda mer än några få droppar till hela ansiktet. Det gör att den lite högre prislappen faktiskt är värd det den här gången.

Hos Lyko har La Roche-Posay’s “Hyalu B5” serum fått ett snittbetyg på 4.9/5 baserat på 46 recensioner. Här nämner kunder att de fått ljusare och mer glansig hy.

Bäst doft: Nivea ‘Luminous630’ anti-age serum

Nivea “Luminous630” anti-age serum
Resultat vanligtvis inom två veckor!
Bra konsistens
Minskar pigmentfläckar
Temporärt glow efter applicering
Lite dyrt

Nivea’s “Luminous”-serie är mycket populär, och det som gör det så välkänt är att det arbetar på cellnivå. Med denna patenterade formula agerar serumet gradvis för att motverka uppkomsten av mörka fläckar och ljusar upp hudtonen. Resultatet blir vanligtvis synliga redan inom två veckor!

Ett speciellt drag hos Nivea’s anti-age serum är att det stärker och stramar upp huden. Det är nämligen formulerat med en kollagen-booster vilket gör att kollagensyntesen i huden ökar. Detta resulterar enligt Nivea själva i en förbättrad hudstruktur och mindre djupa rynkor.

Nivea får ett plus av oss för sin förpackning, den är både praktisk och lätt att använda med sin pump. Serumets konsistens är lite tjockare och upplevs nästan som en kräm istället för ett traditionellt serum. Denna feta konsistens är riktigt skön att massera in i huden och fungerar riktigt bra under smink, lite som en primer!

Samtidigt ger den ett fint glow som ser helt naturligt ut, men detta är endast temporärt. Men det är ändå något vi på The Beauty Room ser som positivt.

Hos Lyko har Nivea’s “Luminous630” anti-age serum samlat på sig mängder av positiva recensioner och har där ett snittbetyg på 3.6/5 baserat på 72 betyg.

Bästa anti-age serum

Hur väljer man det bästa anti-age serumet?

Att välja det bästa anti-age serumet går främst ut på att hitta ett som passar just dina hudbehov. Utöver det finns det dock andra kriterier som är viktiga, nedan är en lista på de, vilket inkluderar snabba resultat, dämpar pigmentfläckar, passar känslig hy och mångsidighet.

  • Snabba resultat. Vilket serum du än väljer – se till att det ger positiva effekter inom de första två veckorna. Ta en för och efter bild!
  • Dämpar pigmentfläckar. Pigmentfläckar är en stor oro hos många med åldrande hud, och effektiva anti-age serum ska dämpa dessa markant. Eftersom pigmentfläckar är resultat av överdriven melanin-produktion i hudcellerna kan det korrigeras med exfolierande och ljusnande ingredienser. Om du inte hittar några anti-age serum med dessa egenskaper kan du även köpa ett serum mot pigmentfläckar som komplement.
  • Passar känslig hy. Om serumet är marknadsfört som passande för känslig hy betyder det att det har skonsamma ingredienser. Även om din hy inte nödvändigtvis är känslig är detta fortfarande meriterande.
  • Mångsidighet. Ett anti-age serum syftar till att korrigera många problem som uppstår i mogen hy. Detta inkluderar inte bara rynkor och fina linjer, utan också slapp hud, texturproblem, torrhet, ojämn hudton och ökad porstorlek. Se till att serumet bockar av minst 3 av dessa.
Anti-age serum test

Så gjordes vårt anti-age serum test

För vårt anti-age serum test började vi först och främst med att titta på vilka produkter som fått bäst betyg från sina kunder. Vi tittade sedan närmre på de utvalda produkterna genom att ta hjälp av tillverknas egna beskrivningar och deras omdömen. Med det vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner.

Källor