Serum mot pigmentfläckar bäst i test

Serum mot pigmentfläckar bäst i test

Matilda Niklasson

Letar du också efter serum mot pigmentfläckar bäst i test? Då har du hittat till rätt sajt! Nedan hittar du nämligen de absolut bästa serumen mot pigmentfläckar. Längst ned i artikeln kan du också hitta lite svar på vanliga frågor.

Att ha pigmentfläckar är väldigt vanligt, men också väldigt lätt att minimera med rätt hjälpmedel. Att testa olika serum är en bra idé, trots att kanske inte alla fungerar på din hud. Här är våra varmaste rekommendationer för att få pli på pigmentfläckarna!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för apohem.se, lifebutiken.se, meds.se, eleven.se, nordicfeel.se & bangerhead.se

Serum mot pigmentfläckar bäst i test

1. The Ordinary More Molecules

2. New Nordic pigment clear serum

3. L300 Glow Boost serum

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

The Ordinary “More Molecules” – bäst i test!

The Ordinary More Molecules
The Ordinary More Molecules

Det absolut mest prisvärda serumet mot pigmentfläckar är det här från The Ordinary. Här får du 30ml grymt serum som verkligen hjälper mot pigmentfläckarna över en natt!

Vitaminerna i kombination med zinksaltet balanserar upp talgprodukterna. Vi använde det endast under natten i vårt test och man ser resultat redan morgonen efter. Vi fattar varför det vunnit Swedish Beauty Award!

New Nordic pigment clear serum

New Nordic pigment clear serum
New Nordic pigment clear serum

Ett lite annorlunda serum mot pigmentfläckar är det här från New Nordic. Det innehåller nämligen helt naturliga växtextrakt för att hjälpa huden. Bland annat har de valt att använda astaxantin, mullbärsblad och indiska krusbär. Det är just därför priset har blivit så högt.

För dig som föredrar helnaturliga hudprodukter är detta absolut vår varmaste rekommendation. Ett serum som verkligen fungerar, trots sin nyare teknologi.

L300 Glow Boost serum

L300 Glow Boost serum
L300 Glow Boost serum

För dig som inte bara vill ha bort pigmentfläckarna, utan också ge huden en lyster, är detta från L300 något för dig. Det ger huden en fuktboost och lyster som håller i många timmar framåt.

Precis som många andra serum mot pigmentfläckar innehåller även detta vitamin C och hyaluronsyra för att jämna ut hudtonen. Vi tyckte detta serumet gjorde jobbet och som dessutom går in i huden fort.

Priset på serumet är definitivt överkomligt, trots att det inte är lika billigt som The Ordinary’s variant. Bara sett till serumets förmågor presterar det riktigt bra.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar serum mot pigmentfläckar?

Ett serum mot pigmentfläckar kan faktiskt vara ganska dyrt. En del kostar över 500kr för 30ml, medan andra kan kosta så lite som en hundralapp. Allt handlar om vilken modell du väljer, och det finns inget egentligt medianpris.

Fungerar serumen på alla typer av hud?

Såklart fungerar olika serum olika bra på olika typer av hud. Därför kan det vara bra att testa sig fram i början, och inte köpa allt för stora förpackningar. Du kommer säkert få bättre resultat av något annat serum än det du testade från första början.

Bästa serumet mot pigmentfläckar

Hur hittar man det bästa serumet mot pigmentfläckar?

Det är otroligt svårt att försöka hitta det bästa serumet mot pigmentfläckar på egen hand, därför har vi tagit fram vår bäst-i-test-lista! Om du mot förmodan inte kunde hitta något du gillar – här är lite tips inför ditt letande.

Dess ingredienser

Det är viktigt att titta på serumets ingredienser, inte bara dess formula. Alltså spelar det ingen egentlig roll om du väljer ett serum, en mask, eller en essens. Det handlar om de aktiva ingredienserna i produkten.

Det är också viktigt att du vet hur din hud reagerar på olika ingredienser. Det finns nog en hel del saker där ute som din hud inte gillar, välj såklart inte en produkt som innehåller de då.

Hydrokonin

Hydrokonin anses vara en av de mest effektiva hudblekande medlet för att behandla pigmentfläckar! Det var ett av de första medlen som användes för just hyperpigmentering, och därför finns det nu över 50 års data på dess effekter. Däremot kan det ha negativa konsekvenser mot vissa hudtyper. Därför kan ett bra alternativ vara C-vitamin, retinol, kojinsyra eller niacinamid.

Flera aktiva ingredienser

Precis som det ibland är viktigt att kunna ha på serumet tillsammans med andra produkter, är det också viktigt att serumet har flera aktiva ingredienser. Det är extra bra eftersom att alla ingredienser skiljer sig en liten bit från varandra, och ju fler du har, ju bättre blir resultatet.

Serum mot pigmentfläckar test

Hur gjorde vi vårt test av serum mot pigmentfläckar?

Vi började vårt test av serum mot pigmentfläckar med att utgå från egna erfarenheter. Vilka serum har fungerat bäst för oss tidigare? Vi frågade runt lite på kontoret och kom fram till tre produkter. Vi beställde hem de för att kunna testa de på riktigt.

Vi testade varje produkt i två veckors tid, och helt enligt det som stod på förpackningen. Notera dock att vissa produkter nämner att de “fungerar bäst tillsammans med…”, något vi inte tog hänsyn till. Detta testet är för att hitta det bästa serumet mot pigmentfläckar, inte den bästa metoden för att få bort pigmentfläckar.

Efter två veckors tid tittade vi på resultatet och bestämde oss för om produkten fungerat bra eller dåligt. Detta baserades på en rad olika kriterier såsom hur mycket förändring det blev, dess prislapp och vilka aktiva ämnen den innehöll.

När alla tre serum testats rangordnades produkterna från bäst till sämst på topplistan.

Källor

Lämna en kommentar