Blotting paper bäst i test

Blotting paper bäst i test – hitta bästa blotting papper!

Mikaela Höstfors

Är du också ute efter blotting paper bäst i test? Då har du letat fram rätt artikel! Nedan går vi igenom de allra bästa blotting papper som finns på marknaden. Dessutom har vi satt ihop en lista på frågor och svar kring blotting papers i slutet av artikeln. Så vad väntar du på? Skrolla ner till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Blotting paper bäst i test

1. Shiseido blotting paper

2. Sensai blotting paper

3. Holika Holika oil control paper

Bäst i test

Mest snabbverkande

Bästa billiga

Prisklass: Premium

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Shiseido blotting paper – bäst i test!

En öppen vit rulle med blotting paper tillverkade av Shiseido
Absorberar bra
Anti-bakteriell
100st

Dessa papper från Shiseido är de vi anser vara blotting paper bäst i test. De suger effektivt upp sebum och får huden att se matt ut igen. Dessutom innehåller de anti-bakteriella ingredienser som får huden att må bättre under hela dagen!

Mest snabbverkande: Sensai

En svart förpackning med blotting paper tillverkade av Sensai
Riktigt tunna
Mjukt papper
Tar bort fett på sekunder!

Dessa blotting paper som Sensai själva kallar för “face fresh papers” gör precis det – fräschar upp ansiktet! De känns otroligt mjuka mot huden, samtidigt som pappren plockar upp fettet på ett effektivt sätt. På bara några få sekunder är överblivet fett borta, utan att du behöver ta bort sminket! En stor tumme upp från oss på The Beauty Room.

Bästa billiga: Holika Holika “Oil Control Paper”

En brun förpackning med oil control papers från Holika Holika
Billiga
Lätta att använda
Absorberar snabbt

Det koreanska märket Holika Holika har även de kommit med blotting papers. Till skillnad från annan koreansk hudvård så är de faktiskt billiga! I förpackningen får man 100 papper som agerar snabbt för att absorbera fett på huden. De lyckas dessutom få bort väldigt mycket fett, inte bara det översta lagret.

Vanliga frågor

Vad är blotting paper?

Blotting paper är ett mycket absorberande papper som används för att ta bort överflödig olja eller fukt. Det används ofta inom kosmetik för att reducera oljig glans på huden.

Hur används blotting paper?

Pressa försiktigt ett ark blotting paper mot det område på huden där du vill ta bort överflödig olja eller glans, utan att gnugga. Vips! Så är fettet borta!

Kan blotting paper återanvändas?

Nej. Efter att ha absorberat olja eller fukt får du slänga bort det. Detta är dels av hygieniska skäl men också eftersom papperets absorberingsförmåga minskar betydligt efter första användningen.

Är blotting paper skadligt för huden?

Nej, blotting paper är inte känt för att vara skadligt för huden. Det hjälper till att ta bort överflödig olja utan att störa hudens naturliga balans. Dock kan vissa sorter blotting paper som innehåller parfymer eller andra tillsatser eventuellt irritera känslig hud. Dubbelkolla därför alltid ingredienslistan!

Bäst blotting paper

Så väljer du bäst blotting papper

1. Hur effektivt de tar bort olja

Det primära syftet med blotting paper är att ta bort överflödig olja från huden. Det gör att huden ser fräschare ut och förhindrar att sminket “smälter” bort. Men alla blotting papers är inte lika effektiva när det kommer till detta. Vissa är designade för att bara absorbera en minimal mängd olja, medan andra kan få bort precis allt med bara ett ark!

Din hudtyp spelar också en stor roll här. Om du har mycket oljig hud bör du hitta ett mer kraftfullt blotting paper. Om du däremot har blandad hud kan det gå bra med något mindre intensivt.

2. Priset (per papper)

Priset på blotting paper kan variera mycket, allt från några öre till några kronor per ark. Generellt sett får du vad du betalar för. Dyrare blotting paper kan innehålla extra ingredienser som bidrar till bättre hudvård, men om du bara köper det för olje-absorbering – välj en billigare variant! De alla kan absorbera oljan, prisskillnaden kommer egentligen från dess andra ingredienser.

3. Anti-bakteriella ingredienser

Vissa blotting papers kommer med anti-bakteriella ingredienser för att bekämpa andra hudproblem samtidigt. Dessa är extra bra för dig som ofta får problem med finnar.

Om du däremot är känslig för vissa ingredienser, kom ihåg att dubbelkolla ingredienslistan innan du köper!

Det är också värt att notera att blotting paper med anti-bakteriella ingredienser kan vara dyrare än de som inte har det. Alla de vi hittade med dessa ingredienser räknar vi som prisklass premium.

Blotting papper bäst i test

  • Bästa blotting paper: Shiseido blotting paper
  • Nr 2: Sensai “Face Fresh Paper”
  • Nr 3: Holika Holika “Magic Tool”

Till topplistan!

Blotting paper test

Så gjordes vårt blotting paper test

Vi påbörjade vårt blotting paper test med att helt enkelt välja ut de mest omtyckta varianterna från marknaden. Det gjordes enkelt genom att ta en titt på kundrecensioner. Med hjälp av att läsa deras recensioner satte vi sedan ihop våra egna recensioner.

Källor