Body mist bäst i test

Body mist bäst i test – hitta bästa body misten!

Matilda Niklasson

Är du på jakt efter body mist bäst i test? Då har du kommit rätt! I den här artikeln letar vi fram den bästa body misten för dina behov. Dessutom har vi valt att besvara alla de vanligaste frågorna kring body mists i slutet av artikeln. Så vad väntar du på? Kolla in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Body mist bäst i test

1. Sol de Janeiro brazilian crush cheirosa

2. Women'secret exotic love

3. I love... violet dreams

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Sol de Janeiro body mist – bäst i test!

En rosa liten flaska body mist tillverkad av Sol de Janeiro med doft av blomster
Kompakt förpackning
Sitter på länge
Söt, blommig doft

Den som vi rekommenderar allra varmast är den här från Sol de Janeiro. Dess otroligt goda och långvariga doft av blomster gör att vi utser den till body mist bäst i test!

  • Toppnoter: Black Amber Plommon, Crème de Cassis
  • Hjärta: Jasminblomster, Brasiliansk Orkidé
  • Bas: Vaniljträ, Varm Mysk

Den söta doften från Sol de Janeiros body mist är verkligen to die for. Det faktum att den håller så länge gör den bara ännu bättre! Rekommenderas väldigt varmt av oss på The Beauty Room.

Bäst budgetval: Women secret exotic love

En orange flaska med rosett på toppen som innehåller en body mist tillverkad av Womens secret
Fin förpackning
Billig
Doft av ananas och persika

En lite mer unik kombination av dofter är tillverkad av Women’secret. Det perfekta valet för dig som vågar dofta lite annorlunda! Med toppnoter av ananas och persika, samtidigt som man får de blomstriga undertonerna av jasmin och ros, så skapas verkligen en annorlunda body mist!

  • Toppnoter: Ananas, persika
  • Bas: Exotiska bär som björnbär och blåbär

Bästa fräscha doften: I love… violet dreams

En lila flaska body mist med blommor äpplen och lime i bakgrunden
Fräsch dofte
Bra volym
Inget kladd

Den här body misten är för dig som vill dofta fräscht! Med sina väldoftande ingredienser som grönt äpple, bergamott och söta undertoner har de verkligen fått till en otrolig body mist. Efter att man tagit på sig den känner man sig verkligen fräsch på en annan nivå.

Vanliga frågor

Vad är en body mist?

En body mist är en lättare variant av parfym, ofta baserad på alkohol och vatten. Den är mindre koncentrerad än eau de parfum och eau de toilette, vilket gör den perfekt för en mer diskret doft eller för att fräscha upp sig under dagen.

Hur använder man en body mist?

Vanligtvis sprayas den lätt över kroppen eller kläderna. För bästa resultat, spraya efter en dusch när porerna är öppna och huden är fuktig för att öka doftens varaktighet.

Hur länge håller en body mist?

Doften från en body mist varar vanligtvis mellan 2 till 4 timmar, beroende på produkten och vem som använder den. Det är mindre koncentrerat än traditionell parfym, vilket betyder att doften är mer kortvarig.

Är body mist skadligt för huden?

De flesta body mists är säkra att använda på huden. De kan dock vara uttorkande om de innehåller hög alkoholkoncentration, så det är viktigt att alltid kolla ingredienserna och se till att de inte innehåller något du är allergisk mot.

Bästa body misten

Hur väljer man den bästa body misten?

Att välja den bästa body misten kan vara en svår uppgift många gånger. Förutom att såklart välja en som doftar gott finns det några andra kriterier som också kan vara bra att tänka på.

Varaktighet av doften

En av de mest kritiska aspekterna att överväga när du köper en body mist är hur länge doften håller. Body mists varar generellt sett inte lika länge som parfymer på grund av deras lägre koncentration doftämnen, men det finns body mists som kan hålla i flera timmar. Prova att spraya lite på huden och kolla efter några timmar för att se hur doften håller sig.

Mängd kontra pris

Det är viktigt att överväga hur många milliliter du får för pengarna. Body mists kommer oftast i större flaskor än parfymer, vilket gör att de ger mer värde för pengarna. Glöm dock inte att jämföra priset per milliliter mellan olika märken och produkter för att hitta det mest prisvärda alternativet. Att bara titta på prislappen gör ingen nytta.

Doftens kvalitet

Inte alla body mists är skapade likadant – vissa doftar fräscht och naturligt, medan andra kan ha en syntetisk eller överväldigande doft. Hur gott body misten doftar är extremt viktigt. Försök därför att leta efter mists med naturliga doftämnen. Ta också alltid chansen att testa produkten innan du köper den, då får du ju veta precis hur den doftar.

Ingredienser

Vissa body mists kan innehålla ingredienser som kan orsaka irritation eller allergiska reaktioner. Var därför noga med att läsa ingredienslistan innan du köper. Undvik produkter med parabener, ftalater och konstgjorda färgämnen, speciellt om du har känslig hud.

Body mist bäst i test

  • Bästa body mist: Sol de Janeiro brazilian crush cheirosa
  • Nr 2: Women’s secret love body mist
  • Nr 3: I love… violet dreams
Body mist test

Hur gjorde vi vårt body mist test?

Vi påbörjade body mist testet genom att titta på utbudet. Herregud vad många varianter det finns alltså! Till slut fick vi ner det till bara en handfull, de var riktigt omtyckta av sina föregående kunder.

Med hjälp av kundrecensioner och produktbeskrivningar skrev vi sedan våra egna recensioner om body mistsen. Här jämförde vi också dess dåliga och bra sidor mot varandra för att kunna ranka de på topplistan.

Källor