Budget ögonkräm bäst i test

Budget ögonkräm bäst i test – 3 bästa billiga ögonkrämerna!

Mikaela Höstfors

En budget ögonkräm är ett bra val om man inte tidigare använt ögonkrämer eller inte behöver de riktigt starka åtstramande effekterna som man får av dyrare krämer. Men vilken budget ögonkräm är bäst i test egentligen? I den här artikeln går vi igenom de 3 bästa billiga ögonkrämerna, samt jämför deras effektivitet, priser, kundbetyg och ingredienser.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Budget ögonkräm bäst i test

Bäst i test: CeraVe ögonkräm

CeraVe ögonkräm
Går in i huden snabbt
Extremt bra återfuktning
Behöver bara enstaka droppe per öga
Utan parfym och icke-komedogen
Gör ingen skillnad i puffighet

CeraVe’s ögonkräm är framtagen tillsammans med dermatologer och jobbar för att återfukta och stärka det ömtåliga ögonområdet. Konsistensen är riktigt krämig och det behövs endast en liten droppe för varje öga vilket gör krämen ännu billigare i längden. På grund av detta utser vi den nu till budget ögonkräm bäst i test!

Precis som CeraVe’s andra produkter innehåller även deras ögonkräm ceramider, i detta fall tre stycken. Dessa håller huden intakt, och på ingredienslistan står också hyaluronsyra med som hjälper till att hålla inne hudens naturliga fukt. På grund av det här fungerar den riktigt bra för att få bort mörka ringar och påsar under ögonen.

Vi på The Beauty Room är verkligen kära i CeraVe och deras medvetenhet när det kommer till ingredienserna. Den här är utformad med en icke-komedogen formula (täpper inte till porerna) och är utan parfym. Det gör den otroligt skonsam samtidigt som den har fina effekter.

Bästa billiga ögonkräm för torr hy: Apolosophy ‘Intense Moisture’

Apolosophy “Intense Moisture” ögonkräm
Billigast
Kreatin och karbamid
Passar även torrare hy
Parfymfri och vegansk
Finns inte på så många butiker

Last updated: 2024-04-23 05:23:17

Apolosophy är en liten uppstickare, och vad vi vet är det Apotek Hjärtat’s egna varumärke. Den passar bra för normal- till torr hy och har en mycket skonsam formel. Bland annat är den vegansk, parfymfri, till och med rekommenderad av Asthma Allergy Nordic!

När vi tittar vidare på ingredienslistan hittar vi även andra ingredienser vi tycker om, till exempel kreatin och karbamid. Dessa jobbar tillsammans för att dämpa mörka ringar och minska trötthetstecken.

Värt att nämna är att detta är den absolut billigaste ögonkrämen på marknaden, i skrivande stund kostade den endast 50 kr! Helt fantastisk valuta för pengarna!

Det är inte bara vi på Beauty Room som gillar Apolosophy’s ögonkräm, den har ett snittbetyg på Apotek Hjärtats hemsida på 4.8/5 baserat på 11 betyg. Där skriver kunder att den är mycket prisvärd och är skön att stryka på under ögonen.

Bästa billiga uppstramande ögonkrämen: By Lyko ‘Firming’

By Lyko “Firming” ögonkräm
Tunn formula som lätt går in i huden
Hyaluronsyror för att få bort fina linjer
Riktigt billig för att agera åtstramande
Mjukgörande
Recensioner nämner att den svider/bränner på huden

Last updated: 2024-04-23 05:23:17

Den bästa billiga uppstramande ögonkrämen är Lykos egna som de kallar “Firming”. Den har varit populär med åren och har nu släppts med ny design (samma formula). Formulan är en kombination av hyaluronsyror, Squalan och sheasmör. Dessa arbetar tillsammans för att bevara fukten i huden och mjukgöra.

Den fukt som kommer från hyaluronsyrorna trycker bort de fina linjerna och hjortron har valts i användningen för att skydda den känsliga huden runt ögonen.

Värt att nämna här dock är att flera recensioner på Lykos egna hemsida nämner att den bränner eller svider på huden. Se upp för det när du först testar den!

Bästa billiga ögonkrämen

Hur väljer man den bästa billiga ögonkrämen?

Att välja en ögonkräm i sig är svårt, men att välja den bästa billiga ögonkrämen är ännu svårare! Nedan är en lista på kriterier som är extra viktiga när man väljer just en budget-ögonkräm, dessa inkluderar att jämföra priset per milliliter, effekt, ingredienser och hudtyp.

  • Jämför pris per milliliter: Det är viktigt att jämföra priset per milliliter istället för bara prislapparna i sig. Det gör du genom följande formel; pris ÷ antal milliliter = pris per milliliter.
  • Effekt: Det spelar ingen roll hur billig ögonkrämen är om den inte ger den effekt du önskar. Läs produktbeskrivningen noggrant för att se vilka effekter den utlovar.
  • Ingredienser: Billiga ögonkrämer kan innehålla en hel del dåliga ingredienser om man inte väljer rätt märke. Området runt ögonen är särskilt känsligt och därför bör du undvika saker som alkohol och parfymering.
  • Hudtyp: Det är viktigt att ögonkrämen är anpassad efter din hudtyp. Ofta är budget-ögonkrämer dock märkta som “för alla hudtyper” – dessa rekommenderar vi att du undviker.
Budget ögonkräm test

Hur gjorde vi vårt budget ögonkräm test?

För vårt budget ögonkräm test började vi först och främst med att titta på vilka varumärken som erbjöd ögonkrämer till låga prislappar. Ganska snabbt hittade vi att bland annat Lyko själva har en egenutveckad variant, vår älskling CeraVe erbjöd en billig variant och även en uppstickare från Apolosophy. Vi tittade då på de utvalda modellernas recensioner från kunder och även en del produktbeskrivningar. Utifrån det vi läste skrev vi sedan ihop våra egna recensioner.

Källor