Uppstramande ögonkräm bäst i test

Uppstramande ögonkräm bäst i test

Mikaela Höstfors

Är även du ute efter uppstramande ögonkräm bäst i test? Då är detta den perfekta guiden för dig! Nedan har vi hittat den bästa uppstramande ögonkrämen utefter olika behov. Dessutom har vi skrivit en köpguide för att sparka dig i rätt riktning om du mot förmodan inte hittat en passande produkt på topplistan. Sätt igång och läs topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Uppstramande ögonkräm bäst i test

1. Loreal Revitalift ögonkräm

2. Peter Thomas Roth "Instant Firmx eye"

3. Bulldog "Age defence"

Bäst i test

Snabbast effekt

Bästa billiga

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Läs även våra andra tester av ögonkrämer:

L’Oreal Revitalift uppstramande ögonkräm – bäst i test!

En röd flaska uppstramande ögonkräm tillverkad av L'Oreal paris som heter "revitalift laser concentrated eye cream"
Patenterad formula som de utvecklat själva
Bra uppstramning
Får bort påsar under ögonen
Tyvärr hittades inga priser...

Den tuben vi tycker ger mest optimal effekt är den här från L’Oreal Paris. Med sin fantastiska förmåga att dra åt runt ögonen utser vi den här med till uppstramande ögonkräm bäst i test! Det är en avancerad formula med hyaluronsyra som huvudingrediens.

Formulan har också “Pro-Xylane” som är en patenterad, aktiv anti-aging-ingrediens som L’Oreal skapat på egen hand. Den gör huden fastare och reducerar på så sätt rynkorna *enligt de själva.

Efter regelbunden användning känns huden runt ögonen inte bara slätare, den får också en vacker lyster! Påsarna upplevs dessutom betydligt mindre synliga. En uppstramad hud runt ögonen som verkligen ger området ett lyft, vi på The Beauty Room älskar den!

Snabbast effekt: Peter Thomas Roth “Instant Firmx Eye”

En svart tub med uppstramande ögonkräm tillverkad av Peter Thomas Roth som kallas "Instant firmx eye"
Kladdar inte
Ger snabba resultat
Minimerar puffighet och svullnad

Detta är en lite större tub antirynkkräm för ögonen tillverkad av det välkända märket Peter Thomas Roth. Det som skiljer den från konkurrenternas ögoncremer är att den ger ett så pass snabbt resultat! Bara efter första användningen ger den ett tillfälligt lyft för huden.

Förutom de snabba resultaten har den också mer långverkande effekter. Såsom att ge huden en uppstramande effekt som jämnar ut de fina linjerna. Dessutom innehåller den peptider som får ut vätska ur huden vilket gör att den ser mindre puffig och svullen ut.

Bästa billiga uppstramande ögonkrämen: Bulldog “Age Defence”

En vit tub ögon roll-on tillverkad av Bulldog som heter "Age defence eye roll-on"
Kladdar inte runt ögonen
Billig
Vegansk & parfymfri

Bulldogs svar på uppstramande ögonkräm är den här som de kallar “age defence”. En lite annorlunda utformning i den mån att den har en metallkula i toppen som rullas längs ögonlocken. Den är inte bara svalkande, utan är också riktigt skön mot ögonlocken.

Den är både parfymfri och vegansk vilket gör det perfekt för känslig hud. Ett riktigt plus att de använder sig av ingredienser med naturligt ursprung och får till samma effekt som labb-gjorda ingredienser!

Vanliga frågor

Vad gör en uppstramande ögonkräm?

En uppstramande ögonkräm arbetar för att strama åt huden runt ögonen. Den kan minska förekomsten av rynkor, fina linjer och påsar under ögonen genom att återfukta och förbättra hudens elasticitet.

Bästa uppstramande ögonkrämen

Bästa uppstramande ögonkrämen – så gör du rätt val

Återfuktning

En av de mest avgörande aspekterna att titta på när du väljer en ögonkräm överlag är dess förmåga att återfukta huden. Huden runt ögonen är nämligen extra känslig och tenderar att torka ut snabbare än resten av ansiktet, vilket kan leda till rynkor och fina linjer. Se därför till att den kräm du väljer har en kraftfull fuktblandning. Ingredienser som hyaluronsyra och ceramider är kända för deras återfuktande egenskaper, och hittas ofta i uppstramande ögonkrämer.

Ingredienser

Det är viktigt att ta reda på vilka ingredienser ögonkrämen innehåller. Försök att välja en produkt med mestadels naturliga och veganska ingredienser. De tenderar att vara mer skonsamma mot huden än syntetiska alternativ. Att hitta en kräm med antioxidanter som vitamin C och E kan också vara till nytta, då de har en bevisad effekt att motverka tecken på åldrande.

Bevisad effekt

En bra uppstramande ögonkräm ska ha en bevisad effekt. Även om det kan vara frestande att hoppa på trenden med den senaste “mirakelprodukten”, bör du se till att det finns konkreta bevis på att produkten faktiskt fungerar. Oavsett om det är kliniska studier, dermatologiska tester, eller bara massor av positiva recensioner från kunder, vill du ha något som visar att produkten verkligen levererar resultat.

Pris

När det gäller pris är det viktigt att komma ihåg att inte bara titta på prislappen. Istället rekommenderar vi att du jämför priset per milliliter. En produkt kan verka dyr när du först ser prislappen, men om den är mer koncentrerad och du behöver använda mindre av den, kan den faktiskt vara mer kostnadseffektiv på lång sikt.

Pris per milliliter = pris / antal milliliter

ProduktPrisAntal milliliterPris per milliter
Alternativ A275 kr15 ml18,33 kr
Alternativ B495 kr30 ml16,5 kr
Alternativ C189 kr15 ml11,2 kr
Ett räkne-exempel på hur mycket en uppstramande ögonkräm kostar per milliliter
Uppstramande ögonkräm test

Uppstramande ögonkräm test – så gjordes det

För att göra vårt uppstramande ögonkräm test behövde vi börja med att få fram lite bra produkter. Vi valde ut de som fått bäst betyg av kunderna, och läste på mer ingående om de.

Med hjälp av kunders recensioner om produkterna och även en del läsande av produktbeskrivningar kunde vi bilda oss en bra uppfattning i hur ögoncremerna faktiskt presterade. Utifrån den informationen vi läste i de skrev vi våra egna recensioner om alla produkterna.

Källor