Contour palette bäst i test

Contour palette bäst i test – hitta bästa contour paletten!

Susanne Blomsterqvist

Är även du ute efter contour palette bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Vi hjälper dig hitta den allra bästa contour paletten för dina behov. Dessutom har vi knåpat ihop en köpguide för att underlätta ditt val som du hittar i slutet av artikeln. Så vad väntar du på? Hitta din nya favorit på topplistan!

Contour palette bäst i test

1. Smashbox

2. NYX

3. Makeup revolution

Bäst i test

Bästa billiga

Mest valmöjligheter

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Smashbox contour palette – bäst i test!

En öppen contour palette med 6 nyanser från Smashbox
Cruelty free
Prisvärd
3 matta puder och 2 med pärlemo, matt blusher

Detta är den mest prisvärda contour paletten vi kom över på marknaden. Du får 3 matta puder och 2 med pärlemo, plus en matt blusher till ett otroligt lågt pris! Det gör att du lätt kan dölja ojämnheterna och framhäva de linjer du vill ska synas.

Precis som Smashbox andra produkter är de cruelty-free märkta vilket innebär att de inte testas på djur. Det som också skiljer den här paletten från sina konkurrenter är att den kan användas som ögonskugga också! Nyanserna sitter minst lika bra på ögonlocken.

Bästa billiga contour paletten: NYX

En ljusbrun palette med contour och concealer tillverkad av Nyx
Billig!
Byggbara färger
Enkla att jobba med

För dig som letar efter ett lite billigare alternativ har Nyx precis den produkt du söker! Den här otroligt lättanvända contour paletten är något som passar både nybörjaren och den lite mer erfarna. Nyanserna är väldigt nära i tonen vilket gör de ännu mer lämpade för att kombineras.

Färgerna i sig är mycket lättarbetade och glider över huden utan några problem alls. En varm rekommendation från oss på The Beauty Room!

Nyx har också fått bra placeringar i vårt liquid lipstick test!

Mest valmöjligheter: Makeup Revolution x Roxxsaurus

En stor contour palette med 8 nyanser tillverkad av Makeup Revolution
8 nyanser!
Billig och prisvärd
Både highlighters och bronzers

Last updated: 2024-04-23 16:27:48

Detta är Makeup Revolutions samarbete tillsammans med den brittiska YouTubern Roxxsaurus! Tycka vad man vill om alla dessa influencer collabs, men denna har de faktiskt gjort riktigt bra. I vanliga fall får man förvänta sig att betala multum för en riktigt dålig produkt, men så är inte fallet denna gång. Här får du en palette med 8 olika nyanser – både highlighters och bronzers, till ett riktigt billigt pris!

Mest nytänkande: KVD Beauty påfyllningsbar contour palette

En svart contour palette från KVD Beauty som kallas shade+light
Påfyllningsbar!
3 naturliga färger, och 3 ljusa färger
Lätt att arbeta med

En av de mest nytänkande contour palettesen på marknaden idag är den här från KVD Beauty. Det som skiljer den från andra är nämligen att man kan byta ut färgerna! Det betyder inte bara att du kan stoppa i nya när du råkar tappa den i golvet, utan också att du slipper köpa en helt ny palette bara för att du tagit slut på en färg.

Vi är helsålda på den här paletten på grund av hur enkel den är att jobba med. KVD Beauty har gjort det bra och valt ut en perfekt mix av tre naturliga färger, och tre ljusare färger som kan användas för highlight. Dessa passar otroligt bra tillsammans och kan blandas för att få till perfekta nyanser.

Vanliga frågor

Är contour paletter lämpliga för alla hudtyper?

Ja, contour paletter finns för alla hudtyper. Det är dock viktigt att välja rätt variant för din hudtyp, t.ex. krämig för torr hy och puder för oljig.

Hur använder jag en contour palette korrekt?

Använd den mörkare nyansen i contour paletten för att skugga områden du vill dra in, som kindben och tinningar. Använd sedan den ljusare nyansen för att framhäva områden du vill lyfta fram, som näsbenet och kindens högsta punkt.

Vad ska jag leta efter när jag köper en contour palette?

När du köper en contour palette, leta efter en med varierande nyanser för att lättare kunna skapa djup och dimension. Paletten ska också ha en bra pigmentering och vara lätt att blanda ut.

Hur väljer jag rätt contour palette för min hudton?

Det är viktigt att välja en contour palette som passar din hudton. För ljus hud, använd en palette med ljusa till medium-toner. För mellan till mörk hud, välj en palette med mörkare nyanser. Simpelt!

Bästa contour paletten

Så väljer du den bästa contour paletten

Att välja rätt contour-palett kan verka komplicerat med alla valmöjligheter som finns där ute. Men med rätt information och lite erfarenhet kan du lätt hitta den perfekta matchen. Här ger vi dig alla tips du behöver för att navigera i contour-världen och göra ett riktigt bra val!

Förstå dina behov

Innan du dyker ned i contour-paletternas färgrika värld är det viktigt att förstå vad du faktiskt behöver. Inte alla ansikten är skapta på samma sätt, och detsamma gäller contour-paletter. Här är några saker att tänka på:

Din hudton

Hudtonen spelar såklart stor roll när du väljer contour-palett. Du behöver hitta en palett som passar ihop med din hudton inte jobbar emot den.

En bra tumregel är att välja en contour-skugga som är två nyanser mörkare än din naturliga hudton. Detta kommer att ge dig en naturlig skugga utan att det ser smutsigt ut.

För att få reda på din hudton, titta på dina handleder i naturligt ljus. Är dina vener mest blåa, är du förmodligen kalltonad. Om de ser mer gröna ut, är du varmtonad. Om du har svårt att avgöra, är du troligen neutraltonad.

Din stil

Såklart – tänk på din stil. Är du mer minimalistisk och naturlig, eller föredrar du en mer dramatisk look? Ditt val av contour-palett bör reflektera din personliga stil och det du vill uttrycka med din sminkning.

Om du föredrar att det ser naturligt ut, leta efter en palett med mer subtila, naturliga nyanser. Om du gillar att experimentera med dramatiska sminkningar, leta istället efter en med ett brett spektrum av intensiva färger och djupare toner.

Din hudtyp

Din hudtyp är också viktig att ta hänsyn till. Har du torr hud? Oljig hud? Kombinationshud? Olika hudtyper kräver olika typer av produkter.

Om du har torr hud, kommer krämiga produkter fungera bäst för dig. De ger näring och lyster till huden, och tenderar att inte förvärra torrhet eller framhäva de torra fläckarna.

För oljig hud kan ett puder vara bäst. Pudervarianter absorberar överflödiga oljor och ger ett matt resultat, vilket kan vara bättre för dig med mer oljig hud.

Att förstå dina behov är det första steget mot att välja rätt contour palett. Så börja i den änden istället för att bli på-såld en palett du kanske aldrig kommer röra.

Använd produkter av hög kvalitet

Vilken palett du än väljer är det viktigt att den är av hög kvalitet. Även om priset kan vara frestande, kom ihåg att en billig produkt kan vara svår att blanda, inte hålla hela dagen eller till och med orsaka hudproblem. Titta på recensioner och undersök varumärket ordentligt innan du köper.

Utveckla dina färdigheter

En bra contour-palett är bara halva kampen – du behöver också veta hur man använder den! Varje palett kommer med sin egen unika mix av skuggor och highlights, vilket kan kräva lite experimenterande för att få till ett perfekt resultat. Makeupartisten Linda Hallbergs blogg är en utmärkt resurs för att lära sig tekniker och hitta inspiration.

Prova innan du köper

Om du kan rekommenderar vi att du provar paletten innan du köper den. Många butiker erbjuder prov på sina produkter. Detta är ett bra sätt att se hur färgerna ser ut på just din hud och hur väl de blandas med dina andra sminkprodukter.

Slutsats

Att välja den rätta contour-paletten handlar om att utgå från din egen hudton och dina egna behov. Att titta på vad andra tycker är såklart en viktig del i processen, men utgå alltid från dig själv.

Innehåll och ingredienser i contour paletter

När det gäller att uppnå en skulpterad och definierad look är contour paletter ett måste. Men med så många produkter på marknaden kan det vara svårt att avgöra vilka som faktiskt är bäst. För att hjälpa dig i ditt val, kommer vi att bryta ner vad du bör titta på när det gäller innehåll och ingredienser.

Viktiga ingredienser

Det finns några nyckelingredienser du bör hålla utkik efter när du tittar på paletter.

  1. Mica: Detta är en gemensam ingrediens som hjälper till att ge paletten dess skimrande effekt.
  2. Talk: Används för att den ska flyta bättre på huden och ger en längre hållbarhet.
  3. Silikonbaserade ingredienser: Dessa hjälper till att skapa en slät yta och förbättrar appliceringen av produkten.

Observera dock att det är viktigt att se till att produkterna är icke-komedogena (dvs. de täpper inte till porerna), för att undvika hudirritation och finnar.

Contour palette test

Så genomförde vi vårt contour palette test

Vi började vårt contour palette test med att titta på marknaden, vad finns där ute egentligen? Sjukt mycket är svaret på den frågan! Så mycket att vi bara inte visste var vi skulle börja. Vi frågade runt lite och valde därefter ut en handfull modeller som var lite extra omtyckta.

Vi läste sedan på om produkterna med hjälp av recensioner från sina kunder, men också produktbeskrivningar. Med informationen vi läst i de satte vi sedan ihop våra egna recensioner om alla paletterna. Vi försökte lyfta både dess för- och nackdelar.

Källor