Liquid lipstick bäst i test

Liquid lipstick bäst i test 2023 – hitta bästa flytande läppstiftet!

Är du också ute efter liquid lipstick bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! Nedan hittar vi det bästa flytande läppstiftet för dina behov. I slutet av artikeln besvarar vi även alla tänkbara frågor, och ger dig en kort guide inför ditt köp.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Liquid lipstick bäst i test

1. Smashbox "Always on"

2. The Balm liquid lipstick

3. By Terry liquid lipstick

Bäst i test

Krämigast

Bäst premiumval

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Smashbox always on liquid lipstick – bäst i test!

Ett liquid lipstick från Smashbox i mörkrosa färg

Smashbox har kommit med en produkt som vi anser ta titeln som liquid lipstick bäst i test! Namnet “always on” stämmer faktiskt, och det stannar på läpparna i princip oavsett vad som händer. Det varar i upp till 8 timmar utan att smetas ut eller blekna.

Förutom det är den designad med en borste på toppen. Det gör att fylla läpparna betydligt lättare, och du behöver lägga på mycket mindre för samma resultat. Alltså blir den dryg och produkten håller för mååånga användningar.

Krämigast: the Balm liquid lipstick

En flaska flytande läppstift från the balm

The Balm är kända för sina läppstift, och även detta presterar riktigt bra. Dess formula är riktigt krämig och får verkligen läpparna att se “plump” ut. Läppstiftet ger en otroligt fin matt finish på grund av sina krämiga konsistens. Dessutom underlättar konsistensen appliceringen och det nästan flyter ut över läpparna.

The Balm skiljer sig också från genomsnittet eftersom det håller så länge! Trots att det inte är vattentätt sitter det på läpparna i många timmar utan att se dåligt ut.

Bäst premiumval: By Terry liquid lipstick

En silvrig förpackning med rött liquid lipstick från By Terry

För dig som har en lite högre budget är By Terry’s flytande läppstift ett riktigt bra alternativ. De erbjuder en rad olika liquid lipsticks, men just detta tyckte vi presterade bättre än övriga. Här kan du skippa lip primern, färgerna är otroligt pigmenterade!

Det som skiljer den här varianten är dess fuktgivande egenskaper. Den återfuktar läpparna och ger de en len yta. By Terry har till och med tänkt på applikatorn! En lätt liten borste som gör det otroligt lätt att följa konturerna på läpparna.

Bäst budgetval: Nyx liquid lipstick

En lila flaska liquid lipstick från Nyx

Last updated: 2024-04-23 16:42:31

Ett riktigt billigt liquid lipstick är den här varianten från Nyx. Trots dess billiga prislapp presterar det faktiskt förvånansvärt bra. Tyvärr smetas det ut efter några timmar och ser inte lika snyggt ut, så man behöver lägga på nytt. Utöver det har Nyx kommit med roliga och bra färger som man inte ser så ofta.

Det som också ger Nyx ett plus i kanten här är att läppstiftet ger läpparna en fin finish. De blir verkligen silkesmjuka!

Vanliga frågor

Vad är liquid lipstick?

Liquid lipstick är en läpprodukt som kombinerar egenskaperna hos läppstift och läppglans. Det är en flytande formula som torkar till en halvmatt eller matt finish och ger en långvarig färg med hög täckning.

Vad skiljer liquid lipstick och vanligt?

Ett liquid lipstick är precis som det låter – ett flytande läppstift. Alltså flyter det ut för att sedan torka på läpparna, istället för att bara appliceras som ett vanligt läppstift.

Hur mycket kostar ett liquid lipstick?

Ett liquid lipstick kostar omkring 200kr i genomsnitt. Det finns dock varianter runt hundringen, men de håller inte lika länge.

Bästa liquid lipstick

Hur hittar man det bästa flytande läppstiftet?

Att hitta det bästa flytande läppstiftet kan vara en utmaning, men med rätt information blir det betydligt lättare. I denna guide kommer vi att gå igenom allt du behöver veta för att välja det bästa liquid lipstick för dina behov. Vi kommer dessutom täcka tips om färgval, applicering, hållbarhet och mycket mer.

Faktorer att tänka på när du väljer liquid lipstick

När du väljer liquid lipstick är det viktigt att tänka på följande faktorer:

Färgval

 • Anpassa färgen efter din hudton: Välj en nyans som kompletterar din hudton. För en kall hudton, välj nyanser med blåa undertoner. Om du har en varm hudton, välj nyanser med gula eller guldiga undertoner.
 • Tänk på din läppfärg: Om du har pigmenterade läppar, kan vissa nyanser se annorlunda ut på dig. Prova flera nyanser för att hitta den som passar bäst.
 • Våga experimentera: Var inte rädd för att prova nya och djärva färger. Du kanske upptäcker att en oväntad nyans blir din nya favorit!

Finish och hållbarhet

 • Finish: Liquid lipsticks finns i olika finish, som halvmatt, matt och “silke”. Välj en finish som passar dina preferenser och den look du söker.
 • Hållbarhet: Ett bra liquid lipstick bör vara långvarigt och inte smetas ut över tid. Läs recensioner och testa produkter för att hitta ett liquid lipstick som håller hela dagen.

Ingredienser och kvalitet

 • Säkra ingredienser: Se till att produkten är fri från skadliga ingredienser och allergener. Välj ett liquid lipstick som är dermatologiskt testat och parabenfritt.
 • Kvalitet: En kvalitetsprodukt bör ha en jämn och krämig konsistens som är lätt att applicera och som inte klumpar sig eller flagnar.

Pris och märke

 • Budget: Sätt en budget för hur mycket du ska spendera och försök hitta en produkt som passar dina behov inom den ramen. Det finns faktiskt bra liquid lipstick i alla prisklasser.
 • Märke: Välj ett märke som är känt för sina kvalitetsprodukter och som har bra recensioner. Det kan vara värt att betala lite extra för ett välkänt märke ibland, trots att det känns tråkigt.

Så får du det bästa resultatet

För att få bäst resultat när du applicerar ditt liquid lipstick, följ dessa enkla steg:

 1. Förbered dina läppar: Exfoliera och återfukta dina läppar innan du applicerar liquid lipstick för att få en jämn och slät yta.
 2. Använd läppenna: Använd en läppenna i samma nyans som ditt liquid lipstick för att definiera och fylla i dina läppar. Detta förhindrar färgen från att flyta ut och ger ett mer exakt resultat.
 3. Applicera det: Använd applikatorn för att försiktigt applicera liquid lipstick på dina läppar, börja i mitten och arbeta utåt mot kanterna. Var försiktig så att du inte applicerar för mycket kräm på en gång.
 4. Rätta till eventuella misstag: Om du råkar applicera för mycket eller hamnar utanför linjerna, använd en topz doppad i sminkborttagning för att snabbt och enkelt rätta till misstaget.
 5. Låt det torka: Vänta några minuter för att låta det flytande läppstiftet torka och sätta sig innan du rör vid dina läppar eller dricker något.

Slutsats

Att välja det bästa liquid lipsticket för dig kan kännas överväldigande, men med dessa tips blir det enklare än någonsin att hitta den perfekta produkten. Kom ihåg att tänka på saker som färgval, finish, hållbarhet, ingredienser, kvalitet, pris och märke när du väljer produkt. Glöm heller inte att följa våra appliceringstips för att få bästa möjliga resultat. Lycka till med ditt sökande efter det perfekta flytande läppstiftet!

Flytande läppstift test

Hur gjordes vårt liquid lipstick test?

Vi inledde vårt liquid lipstick test med att försöka hitta de bästa produkterna där ute. Det var ganska svårt, urvalet är otroligt stort! Till slut hittade vi dock de mest populära modellerna och kunde ta en närmre titt på de.

Vi läste nästan ett hundratal recensioner och produktbeskrivningar för att fördjupa vår kunskap om produkterna. Med den information vi läst satte vi sedan ihop våra egna recensioner om läppstiften.

För att avsluta guiden satte vi ihop en liquid lipstick bäst i test lista också. Den skrevs efter att vi vägt de positiva och negativa sidorna hos produkterna med varandra. Bland annat vägde vi dess kvalitet, prislapp och resultat.

Källor