Curl cream bäst i test

Curl cream bäst i test 2023 – hitta bästa curl creamen!

Petra Ljunghov

Är du också ute efter curl cream bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! Vi hjälper dig hitta den absolut bästa curl creamen för dig och dina behov. I slutet av artikeln går vi också igenom vad du bör tänka på i ditt letande.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Curl cream bäst i test

1. Moroccanoil curl cream

2. Davines Love lockkräm

3. Moroccanoil intense

Bäst i test

Bäst premiumval

Störst skillnad

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Prisklass: Medel

Moroccanoil curl cream – bäst i test!

En vit flaska curl cream från Moroccanoil

En av de absolut populäraste varianterna på marknaden är den här från Moroccanoil. Det är dessutom den vi utsér till curl cream bäst i test! Den har överlägsna egenskaper jämfört med andra alternativ på marknaden, och det är nog anledningen till dess popularitet.

Med sin rika mängd arganolja får håret otroligt fina lockar utan friss som ser naturliga ut. Krämen “aktiverar” lockarna och får de på så sätt att se mer definierade ut.

Bäst premiumval: Davines

En vit flaska lockkräm från Davines

För dig som har lite extra att lägga på lockkrämen är den här varianten från Davines ett bra alternativ! Tyvärr är flaskan lite väl liten för att platsa som testvinnare, men i övrigt har den riktigt bra egenskaper.

Davines lockkräm passar bäst på vågigt hår och får verkligen ut lockarna ordentligt. Med hjälp av mandel-extraktet återfuktas håret, vilket får lockarna att se mer definierade ut.

Intensiv skillnad: Moroccanoil intense

En ljusblå tub med intensiv curl cream från Moroccanoil

För dig som vill se ännu större skillnad rekommenderar vi Moroccanoil’s mer intensiva kräm. Den ger inte bara en upplyftande lyster till håret, den mjukgör också, samtidigt som den såklart framhäver lockarna! Det som skiljer den från andra lockkrämer är det faktum att det faktiskt är ett “leave-in”-balsam. Alltså återfuktar det håret, samtidigt som du får de andra egenskaperna du önskar från en curl cream.

Den innehåller precis som den klassiska modellen arganolja och vitaminer. Det både återfuktar och ger näring, vilket leder till mindre friss i lockarna.

För rakt hår: Vision curl cream

En vit flaska curl cream för rakt hår

En curl cream som ger otroligt resultat på rakt hår? Svaret är den här från Vision Haircare!

Håret känns tjockare, och därför får lockkrämen till lockar som håller länge. Deras formula fungerar också utmärkt på rakt hår, vilket många varianter inte gör. Det är egentligen det som skiljer den här flaskan från resten.

Den förhindrar också friss med hjälp av sina förtjockande ingredienser. Vad mer kan man önska sig?

Bäst mot frizz: Amika curl defining cream

En färgglad tub curl defining cream från Amika

Amika har tillverkat en curl defining cream som verkligen återupplivar håret! Det ger ordentligt studs och definiering på ditt lockiga eller vågiga hår. Dessutom får den frizzet att nästan försvinna helt och ger lockarna den där mjuka känslan igen.

Förutom dess goda egenskaper är den till och med vegansk! Då är den värd några kronor extra enligt oss.

Vanliga frågor

Hur använder man en curl cream?

Se till att håret är handdukstorkat och inte helt torrt. Pumpa två gånger och sprid ut det över hela händerna. Applicera jämnt i håret med hjälp av fingertopparna och använd fön för att torka och “aktivera” lockarna.

Är curl cream bra?

Curl creams är otroligt bra, framför allt för dig med vågigt eller lockigt hår. Det får bort frisset, och får lockarna att se mer naturliga ut. Samtidigt jobbar de flesta på djupet, och återfuktar håret med hjälp av sina ingredienser.

Bästa lockkrämen

Hur hittar man den bästa lockkrämen?

Att hitta den bästa lockkrämen är verkligen ingen lätt uppgift. Det finns otroligt mycket att välja mellan, och nästan alla hävdar sig göra samma saker… Här är våra tips till dig som ska leta på egen hand.

Vad säger andra?

Kundrecensioner är nästan alltid det viktigaste att titta på när det kommer till skönhetsprodukter. Titta på vad tidigare kunder har att säga om produkten, men försök ändå ta det med en nypa salt. Många läser inte ens på förpackningen och använder curl creamen på helt fel sätt, och får därför dåliga resultat. Försök hitta lite längre recensioner, helst med bilder, de brukar gå att lita på till högre utsträckning.

Vad innehåller den?

Vad lockkrämen innehåller är otroligt viktigt, inte bara för miljön, utan också för ditt hår! Några ingredienser att hålla utkik efter är arganolja och mandelolja. Dessa ger ditt hår ultimat återfuktning och kommer motverka frissigheten otroligt bra. Se också till att undvika produkter som innehåller någon form av alkohol eftersom det har en motsatt effekt. Även om håret kanske ser bra ut till en början, kommer alkoholen långsamt torka ut håret och göra att det ser värre ut.

Curl cream test

Hur gjorde vi vårt curl cream test?

Curl cream testet började med att hitta några produkter att titta närmare på. Vi kom ganska snabbt fram till fem produkter, och valde ut de efter popularitet.

Vi tittade sedan på dessa produkters beskrivningar och kundernas omdömen. Utifrån det vi läst satte vi sedan ihop våra egna recensioner om de.

För att avsluta artikeln satte vi ihop en curl cream bäst i test lista också. Den gjordes efter att vi jämfört alla produkter med varandra. Bland annat jämförde vi dess förmågor, ingredienser och prislappar.

Källor