Dagkräm för blandhy bäst i test

Dagkräm för blandhy bäst i test – Marknadens 3 bästa!

Mikaela Höstfors

Det är svårt att välja produkter för blandhy i och med att hudens olika delar då har olika behov. I den här artikeln går vi igenom marknadens 3 bästa dagkrämer för blandad hy, samt jämför deras priser, effektivitet, återfuktning och konsistenser.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Dagkräm för blandhy bäst i test

Bäst i test: Mizon ‘Snail Repair Recovery’ gel cream

Mion “Snail Recovery” gel cream
Billig
Skön konsistens
Dryg
74% snigelfiltrat
Kan kännas kladdig under smink

Mizon’s “Snail Repair Recovery” gel cream är en riktig pangprodukt från det koreanska hudvårdsmärket. Den har länge hyllats för sina unika egenskaper och lätt-applicerbara gelformula, nu får den till och med titeln som dagkräm för blandhy bäst i test!

Det som urskiljer den från andra är ingredienslistan, vilket ofta är fallet med koreansk hudvård. Den innehåller bland annat 74% snigelfiltrat, vilket är känd för att lindra och reparera skadad eller irriterad hud. En del tycker också att det kan ha effekt på att reducera akne, pigmentfläckar och fina linjer.

Som tidigare nämnt kommer den i en gel-liknande formula. Det gör att man behöver använda ytterst lite för att täcka hela ansiktet, samtidigt som den glider mycket smidigt över ansiktet. I denna formulering har den även botaniska extrakt, panthenol, olivolja, hyaluronsyra och allantoin. Dessa ingredienser jobbar tillsammans för att ge en ordentligt återfuktande och mjukgörande effekt på huden.

Det är inte bara vi på The Beauty Room som gillar Mizon’s “Snail Recovery” gel cream, hos Lyko.se har den samlat på sig ett snittbetyg på 4.7/5 baserat på 31 betyg. Där nämner kunder bland annat att de tycker om konsistensen och reducerar irritationer.

Bästa lätta dagkrämen för blandhy: Benton ‘Snail Bee’ high content lotion

Benton “Snail Bee” high content lotion
Bra vårdande egenskaper
Ger lyster
Snigelsekret
Utslätande effekt
Lite dyr

Benton är också en K-beauty dagkräm som innehåller riktigt schysta ingredienser. Istället för vatten har de använt snigelsekret och en hög koncentration bigift som ger riktigt effektiva resultat på huden. Egentligen är den utformad för alla typer av hud, men den är speciellt utformad för bland- och fetare hy.

Ingredienslistan är med hästlängder det som imponerar på oss bäst. Förutom snigelsekretet har den niacinamide och EGF (oligopeptid) och arganolja. Dessa hittas ofta i anti-aging serum på grund av sina egenskaper att förhindra ålderstecken.

Dess utslätande egenskaper är det som höjer betyget till skyarna. Med sin återfuktning och läkande egenskaper gör den verkligen under för blandad hy.

I recensioner vi hittade på Lyko.se nämner recensioner att de får mjuk, len och “glow” hud av att använda krämen. Där har den fått ett snittbetyg på 4.2/5 baserat på 26 recensioner.

Bäst med ceramider: Purito ‘Dermide Relief Barrier’ moisturizer

Purito “Dermide Relief Barrier” moisturizer
Passar känslig hy
5 ceramider
Reducerar rodnader
Otroligt bra återfuktning
Dyr

Purito’s “Dermide Relief Barrier” moisturizer är det bästa alternativet för blandhy om man gillar ceramider. Den innehåller nämligen fem olika typer av ceramider (5000 ppm) som effektivt reducerar rodnader och stöttar hudbarriären. Dessa ceramider gör sig extra bra på just blandad hud feftersom att de agerar lindrande och lugnande.

Vi gillar konsistensen, som är väldigt lätt. Det gör att man enkelt smetar ut den i ansiktet utan att behöva mer än ett pump. Dess dryghet gör också att vi tycker priset kan vara värt det – flaskan håller ju länge!

Det som utmärker den mest är dock återfuktningen. Den återställer de torra delarna på blandad hud och får verkligen huden att kännas len. Det faktum att den också är så skonsam gör den ännu mer lämplig för blandhy som ofta kan ha känsligare delar. Vi gillar den starkt!

Bästa dagkrämen för blandhy

Hur väljer man den bästa dagkrämen för blandhy?

Att välja den bästa dagkrämen för blandhy är nog det allra svåraste utifrån att välja efter sina hudbehov. Blandhy är svårare än andra hudtyper eftersom att den skiljer sig så mycket från område till område. Nedan är en lista över kriterier som är viktiga att tänka på när man väljer ansiktskräm för blandhy, dessa inkluderar återfuktning, lugnande och lindrande, reglerar talgproduktionen och solskydd.

  • Återfuktning: Det kanske viktigaste kravet på en bra dagkräm för blandhy är förmågan att återfukta huden effektivt. Se till att den levererar fukt till rätt ställen, samtidigt som den bibehåller fukten hela dagen.
  • Lugnande och lindrande: Förmågan att både lugna och lindra huden är extra viktigt för blandhy. Detta eftersom blandhy tenderar att bli irriterad, röd och inflammerad. Krämer med ingredienser som Aloe Vera, grönt te, havre eller kamomill är att föredra – dessa både lugnar och lindrar. Undvik alkohol och parfymering!
  • Reglerar talgproduktionen: För personer med blandhy är det viktigt att dagkrämen reglerar talgproduktionen. Talg eller olja är en naturlig substans som skyddar huden, men för mycket av det kan leda till glans och blockerade porer. För att motverka överproduktion; leta efter ingredienser som niacinamide och salicylsyra.
  • Solskydd: Sist men inte minst – solskyddsfaktor! Eftersom blandhy är mer benägen att skadas av solen, särskilt i de fetare områdena av ansiktet, hjälper det om dagkrämen har minst SPF15 (helst högre) för att ge huden ett grundläggande skydd.
Dagkräm för blandhy test

Hur gjorde vi vårt test av dagkrämer för blandhy?

För vårt test av dagkrämer för blandhy började vi med att gå igenom marknaden. Hyfsat snabbt hittade vi några passande modeller, många inom K-beauty kategorin. Vi tittade då på deras ingredienser, beskrivningar och omdömen. Utifrån det vi läst satte vi sedan ihop våra egna recensioner om alla krämerna.

Källor