Ekologisk deodorant bäst i test

Ekologisk deodorant bäst i test – bästa ekologiska deo!

Mikaela Höstfors

Är du också på jakt efter ekologisk deodorant bäst i test? Då har du hittat till rätt artikel! Nedan har vi tagit fram den bästa ekologiska deon baserat på olika behov. Så vad väntar du på? Skrolla ner och läs topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Ekologisk deodorant bäst i test

1. Urtekram aloe vera deo

2. Sasco vegansk deo

3. Nuxe paris deo balm

Bäst i test

Bästa veganska

Bästa deodorant balm

Nuxe paris deo balm

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Läs även vår artikel om den bästa ekologiska hudvården!

Urtekram ekologisk deodorant – bäst i test!

En grön och genomskinlig flaska aloe vera deodorant tillverkad av Urtekram
Innehåller aloe vera
Doftar gott
Kladdar inte

Aloe vera deon tillverkad av Urtekram är den vi utser till ekologisk deodorant bäst i test! Den känns riktigt svalkande mot huden, samtidigt som den är lätt att använda och inte kladdar.

Det är en vanlig roll-on deo som innehåller naturliga mineralsalter. Dessutom innehåller den glycerin och aloe vera vilket vårdar huden. Rekommenderas varmt av oss på The Beauty Room!

Bästa alkoholfria: Sasco

En naturfärgad vegansk roll-on deodorant tillverkad av Sasco
Vegank
Alkoholfri
Fräsch

Den här vårdande och återfuktande roll-on deon tillverkad av Sasco är mycket omtyckt av oss på The Beauty Room. Den är nämligen alkoholfri, vilket gör att huden inte alls torkar ut i samband med användning. Dessutom innehåller den endast veganska ingredienser och är dessutom ekologiskt certifierad.

Bästa deodorant balm: Nuxe Paris

En deodorant balm i grön förpackning tillverkad av Nuxe Paris
Doft av apelsin
Mjukgörande och lugnande
Kliniskt testad 24h-deo
Tyvärr hittades inga priser...

För dig som föredrar en riktigt organisk känsla är nog en deodorant-balm något du ska testa. Just den här får armhålorna att kännas riktigt fräscha hela dagen!

Den är tillverkad på kokosnöt- och plantpuder, vilket skapar en fantastiskt fräsch doft. Förutom den goda doften känns den också riktigt skön mot huden, något vi tror har att göra med de veganska ingredienserna.

Vanliga frågor

Vad menas med ekologisk deodorant?

Ekologisk deodorant är en produkt som är framställd från naturliga ingredienser som inte skadar miljön. Den innehåller inga syntetiska kemikalier, parabener, aluminium eller alkohol och är oftast inte testad på djur.

Är ekologisk deodorant lika effektiv som vanlig?

Ja, ekologisk deodorant kan vara minst lika effektiv som traditionell deodorant. Det finns dock några skillnader och vad som fungerar bäst kan variera från person till person. Det kan också ta tid för kroppen att anpassa sig när man byter från en traditionell antiperspirant till en ekologisk.

Är ekologisk deodorant säkrare att använda än vanlig?

Många förespråkar ekologisk deodorant för att den inte innehåller aluminium, parabener och andra kemikalier som finns i vissa vanliga deodoranter. Studier är dock inte enade om de potentiella riskerna med dessa ämnen, men många väljer ekologisk deodorant som en extra försiktighet.

Bästa ekologiska deodoranten

Så hittar du den bästa ekologiska deodoranten

Vad deodoranten innehåller

En av de mest kritiska faktorerna när det kommer till att välja en ekologisk deo är dess innehållsförteckning. En produkt kan marknadsföra sig själv som “ekologisk” eller “naturlig”, men det betyder inte nödvändigtvis att den är fri från skadliga ämnen.

Aluminium är ett ämne som ofta diskuteras i samband med deodoranter. Det är effektivt för att blockera svettkörtlar och förhindra svettning, men det har också kopplats till hälsorisker.

Typ av deo

En annan aspekt att tänka på är vilken typ av deodorant du föredrar. Det finns olika typer av ekologiska deodoranter, såsom spray, roll-on, stift och deodorant balms.

Deodorant balms appliceras med fingrarna direkt på huden. De kan vara särskilt bra för de med känslig hud, eftersom de ofta innehåller lugnande ingredienser som sheasmör och kokosolja. Det kan dock vara lite kladdigare än traditionella deodoranter, så det passar inte alla.

Kostnad

Slutligen är kostnad en annan viktig faktor att tänka på. Du ska ju trots allt köpa mer än bara en deo under din livstid, eller hur? Ekologiska deodoranter tenderar att vara dyrare än traditionella. Det är därför viktigt att tänka på hur mycket du är villig att betala för en produkt som är skonsam mot både din hud och miljön.

Avslutande tankar

Att välja den bästa ekologiska deodoranten handlar om att hitta en balans mellan vad som fungerar bäst för dig, din budget och dina värderingar. Genom att ha ovanstående kriterier i åtanke, kommer du att vara väl förberedd för att göra ett informerat val som du kan känna dig bekväm med.

Ekologisk deo bäst i test

  • Bästa ekologiska deodoranten: Urtekram aloe vera
  • Nr 2: Sasco eco deodorant
  • Nr 3: Nuxe Bio organic 24h deo balm

Till topplistan!

Ekologisk deo test

Ekologisk deodorant test – så gjorde vi

Vi påbörjade vårt test av ekologiska deodoranter genom att titta på marknaden. Här valde vi ut några olika varianter och valde dessutom att ta med ett deo balm. Detta eftersom vi vet att många som använder just ekologisk deo tycker om balms.

Vi tog sedan hjälp av kundrecensioner och produktbeskrivningar för att bilda oss en uppfattning om hur produkterna faktiskt fungerade i verkligheten. Utifrån informationen vi läst i de satte vi ihop våra egna recensioner om deodoranterna.

Källor