Ekologisk mascara bäst i test

Ekologisk mascara bäst i test – bästa ekologiska mascaran!

Susanne Blomsterqvist

Letar du också efter ekologisk mascara bäst i test? Då har du hittat rätt ställe! I denna artikel letar vi fram de bästa ekologiska mascaran utefter just dina behov. Dessutom har vi satt ihop en liten lista med tips inför ditt val – den hittar du i slutet av artikeln. Så vad väntar du på egentligen? Skrolla ner till topplistan!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Ekologisk mascara bäst i test

1. Lumene "Birch Black"

2. Ecooking Waterproof

3. INIKA Organic "Purity Lash"

Bäst i test

Bästa vattenfasta

Bäst premiumval

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Våra andra artiklar om ekologiska produkter:

Lumene “Birch Black” ekologisk mascara – bäst i test!

En svart tub med mascara med böjd borste tillverkad av märket "Lumene" som heter "Birch black"
Intensivt svart pigment
Maximal volym
Böjer fransarna
Vårdande björksav
Kan klumpa sig

Härmed utser vi Lumene’s “Birch black” till titeln ekologisk mascara bäst i test! Den erbjuder både intensivt svart pigment och fantastisk volym, tack vare sitt unika innehåll av nordiskt kolpigment från björk. En ögonöppnande effekt uppnås när fransarna böjs, vilket skapar en dramatisk och lockande blick.

Borsten är särskilt framtagen för att leverera maximal volym. Med sina breda, långa strån fångar den upp varje enskild frans och ger ett fylligt resultat. Men Lumene Birch Black är inte bara en mascara för skönhet; den tar också hand om dina fransar. Innehållet av ekologisk nordisk björksav bidrar till att vårda och stärka fransarna över tid.

Lumene Birch Black är inte bara en vanlig variant, den går under kategorin som en vårdande mascara. Att den dessutom har en riktigt intensivt svart pigment gör att vi på The Beauty Room bara älskar den!

Bästa vattenfasta: Ecooking

En vit flaska vattenfast ekologisk mascara på 8 ml tillverkad av märket "Ecooking"
Fyra borstval
Återfuktande ingredienser
Allergicertifierad & vegansk
Dermatologiskt testad
Endast två varianter

Last updated: 2024-04-23 23:45:09

Ecookings vattenfasta och ekologiska mascara är riktigt bra för den som vill använda olika borstar. Istället för att begränsa dig till en enda borste, erbjuder den ett urval av fyra olika borstar. Oavsett val av borste undviker du klumpar tack vare dess noggranna utformning.

Även den här modellen räknas som en vårdande mascara och kommer i två varianter; vattenresistent och vattenfast, båda rika på ingredienser som ger näring till dina fransar. E-vitamin, en kraftfull antioxidant, ser till att fransarna är skyddade och återfuktade. Dessutom bidrar den ekologiska kastanjeoljan till att reparera och återfukta ögonfransarna.

Det är också värt att nämna att denna mascara är allergicertifierad, vegansk, dermatologiskt testad och parfymfri, vilket gör den användbar för alla olika hudtyper.

Ecookings vattenfasta mascara erbjuder en anpassningsbar upplevelse med fyra borstar att välja mellan, samtidigt som den vårdar fransarna. Att den dessutom är så skonsam mot fransarna gör att vi tycker om den snäppet extra.

Bäst premiumval: INIKA ekologisk mascara

En brun flaska som innehåller 8,5 ml svart ekologisk mascara tillverkad av märket "INIKA ORGANIC"
Näringsrik formula
Stimulerar franstillväxt
Återvinningsbar förpackning
Passar känsliga ögon
Dyr

Last updated: 2024-04-23 23:45:10

Även INIKIA Organic’s “Purity lash” ekologiska mascara kombinerar sminkandet med vårdande egenskaper. Med sin tranbärsvatten-baserade formula vårdar och skyddar den dina ögonfransar. Detta, tillsammans med magnoliabark, E-vitamin och solrosolja, säkerställer att även de känsligaste ögonen kan njuta av den fantastiska färgen som mascaran erbjuder.

Mascaran är dessutom berikad med karnaubavax, ricinfröolja och andra botaniska ingredienser. Dessa ger inte bara en vacker glans på fransarna, utan stimulerar även tillväxt och styrka. Den avsmalnande borsten gör dessutom mascaran mycket lätt att kleta på, och hjälper till att täcka varje frans – från innersta till yttre ögonvrå.

En annan höjdpunkt är att de tänkt på förpackningen! Den hållbara aluminiumförpackningen är inte bara stilren, utan också återvinningsbar, vilket är ett plus i vår bok. Vi uppskattar också att den är 100% naturlig, 100% vegansk och 71% ekologisk.

Om du har någon hundring extra att spendera på din ekologiska mascara är INIKA Organic’s produkt faktiskt ett riktigt bra val.

Bästa ekologiska mascaran

Bästa ekologiska mascaran: så väljer du rätt

Hur bra den sitter

En av de viktigaste sakerna är förstås att mascaran sitter ordentligt hela dagen. För många är det viktigt att mascaran inte klumpar sig eller smetas ut under dagen.

Hur bra borsten är

Borsten spelar en avgörande roll för att den ska vara enkel att använda. En bra borste kan separera och förlänga varje frans, medan en dålig kan leda till klumpar och göra att mascaran inte fördelas jämnt. Det är därför viktigt att leta efter en ekologisk mascara med en borste av hög kvalitet. Dessutom är det viktigt att borsten är i den form du vill ha den, vi på The Beauty Room gillar till exempel böjda sådana.

Om den är vattenfast eller inte

Vattenfast mascara är särskilt användbar för dig som gråter lätt eller svettas mycket. Detta garanterar att mascaran inte rinner eller smetas ut under dagen. Å andra sidan kan vattenfast mascara vara svårare att ta bort, och regelbundet gnuggande på ögonlocken kan göra att man tappar fransarna. Därför rekommenderar vi absolut en icke-vattenfast mascara för dig som inte behöver det, det är skonsammare mot fransarna i längden!

Hur mycket det kostar per milliliter

Det är viktigt att inte bara titta på prislappen när du väljer ekologisk mascara. Många förpackningar är luriga och innehåller faktiskt betydligt mindre produkt, trots sin högre prislapp. Därför rekommenderar vi att du istället jämför priset per milliliter. Så här gör du:

Pris per milliliter = pris / antal milliliter

ProduktPrisAntal milliliterPris per milliter
Mascara A209 kr9 ml~23,22 kr
Mascara B225 kr8 ml~28,13 kr
Mascara C369 kr8,5 ml~43,41 kr
Ett exempel på hur man räknar ut priset per milliliter på ekologisk mascara
Ekologisk mascara test

Ekologisk mascara test: så gjorde vi

För att göra vårt test av ekologiska mascaror behövde vi först och främst välja ut lite passande modeller. Detta gjordes främst genom att helt enkelt titta på vilka som var mest omtyckta där ute. Ganska snabbt hittade vi ett par varianter som verkligen fått topp-betyg av sina kunder, de fick det bli!

Vi gick sedan igenom ett stort antal recensioner från kunder, men också en del texter som tillverkarna själva hade skrivit. Utifrån det vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner.

Källor