Vårdande mascara bäst i test

Vårdande mascara bäst i test – hitta bästa vårdande mascaran!

Susanne Blomsterqvist

Är du också ute efter vårdande mascara bäst i test? Då har du hittat till rätt artikel! Nedan tar vi dig på vägen till den bästa vårdande mascaran för just dina behov. Dessutom har vi sett till att besvara de vanligaste frågorna i slutet av artikeln. Så vad väntar du på? Spana in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Vårdande mascara bäst i test

1. Max Factor Lash Revival

2. Maybelline Great Lash mascara

3. Lancome hypnose mascara

Bäst i test

Bästa billiga

Bäst premiumval

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Våra andra mascara-tester:

Max Factor “Lash revival” vårdande mascara – bäst i test!

En guldig tub vårdande mascara som är tillverkad av Max Factor som kallas "Lash Revival"
Stärker fransarna
Rik & fyllig formula
Fri från oljor, parfym & parabener

Den här vårdande varianten från Max Factor är den vi utser till vårdande mascara bäst i test! Den har en fantastiskt rik och fyllig formula som ger ordentlig volym till fransarna. Samtidigt innehåller den keratin och bambuextrakt som stärker fransarna på riktigt.

Max Factor har ofta bra borstar i sina mascaror – denna modell är inget undantag. Den matchar ögonformen och gör det riktigt lätt att bygga volym. Rekommenderas varmt av oss på The Beauty Room!

Bästa billiga: Maybelline “Great Lash”

En neonfärgad flaska vårdande mascara från Maybelline som kallas "Great Lash Blackest black"
Riktigt svart
Klumpar inte
Billig

Den här mascaran har blivit en riktig hit i USA, och man hör den ofta pratas om på olika amerikanska YouTube-kanaler (ex. Tiffany Uthe). Faktum är att den är så poppis i USA att det är den enda mascaran de säljer i kvinnofängelser.

Nog om dess popularitet – är den bra då? Svaret är ja! Trots den låga prislappen skapar den fantastiska fransar som inte klumpar sig. Precis som produktnamnet (“Blackest black”) också nämner är den otroligt svart. Det gör att fransarna ser längre ut, samtidigt som den innehåller en rad vårdande ingredienser.

Bäst premiumval: Lancôme “Hypnôse” mascara

En svart tub med vårdande mascara tillverkad av Lancôme som kallas "hypnôse"
En av Lancômes populäraste
Maximal volym
Enkel att bygga pga. lätt formula

Lancôme är kända för otroligt bra produkter, men till lite högre prislappar. Detta är en av deras populäraste mascaror, och vi förstår varför! Den skapar verkligen maximal volym, trots att den har en så lätt formula. Formulan tillåter även att man bygger flera lager utan problem.

Förutom den schysta volymen som mascaran ger, agerar den också vårdande och stärkande. Detta med hjälp av sin formula som innehåller vitamin B5. Det ger fukt till fransarna och gör de starkare för varje användning. En riktig pangprodukt för dig som kan tänka dig spendera en hundring extra!

Vanliga frågor

Vad gör en vårdande mascara?

En vårdande mascara är utformad för att inte bara ge snyggt utseende till fransarna, men också ge dem näring och skydd. Den innehåller ofta ingredienser som vitaminer, oljor och proteiner för att stärka, återfukta och främja fransarnas hälsa.

Vilka ingredienser gör en mascara vårdande?

Ingredienser som gör en mascara vårdande inkluderar vanligtvis naturliga oljor som jojoba, argan, och ricinolja. Dessutom kan de innehålla vitaminer, som E och B, aminosyror, keratin och peptider för att främja tillväxten och styrkan av fransarna.

Är vårdande mascara bra för känsliga ögon?

Ja, vårdande mascara kan vara ett bra alternativ för känsliga ögon. De innehåller ofta färre kemikalier och mer naturliga ingredienser, vilket minimerar risken för irritation.

Hur ofta ska jag använda vårdande mascara?

Vårdande mascara kan användas dagligen precis som vanlig mascara. Regelbunden användning kan hjälpa till att förbättra hälsan och utseendet på dina fransar över tid. Det är dock viktigt att alltid ta bort mascaran ordentligt innan du går och lägger dig för att undvika potentiell skada på fransarna.

Bästa vårdande mascaran

Bästa vårdande mascaran – så hittar du rätt

Vilka vårdande ingredienser den innehåller

En viktig aspekt att tänka på är såklart vilka vårdande ingredienser mascaran innehåller. En del mascaror kan vara berikade med viktiga vitaminer och mineraler som hjälper fransarna att växa och bli starkare.

  • Vitamin E – Denna vitamin är känd för sina antioxidativa egenskaper och kan skydda fransarna mot det som vädret utsätter de för.
  • Biotin – Också känt som vitamin B7, bidrar till att stärka fransarna och minska att de ramlar av.

En annan ingrediens att leta efter är hyaluronsyra, som hjälper till att återfukta och ge dina fransar ett mer ungdomligt utseende.

Inte innehåller parabener, onaturliga-oljor eller parfymer

Parabener, icke-naturliga oljor och parfymer kan vara skadliga för både ögon och fransar. Parabener kan orsaka irritation, medan icke-naturliga oljor kan täppa till hårsäckarna och störa fransens naturliga tillväxt. Parfymer runt ögonen säger sig självt, det irriterar inte bara känsliga ögon, det irriterar alla ögon! När du väljer en vårdande mascara, bör du därför leta efter en som är paraben-, olje- och parfymfri.

Hur fina fransar man får

Även om huvudsyftet med en vårdande mascara är att vårda fransrna, vill du naturligtvis också att de ska se bra ut. Tänk därför på följande;

  • Volym – En bra mascara bör ge dina fransar mycket volym utan att klumpa ihop de.
  • Längd – Vissa mascaror är speciellt formulerade för att förlänga dina fransar. De är ofta märkta med “lash lift” eller “upplyftande” på etiketten.
  • Separation – En högkvalitativ mascara bör effektivt separera dina fransar, vilket gör att de ser längre och fylligare ut.

Vårdande mascara är inte bara en skönhetsprodukt, det är en investering i fransarnas hälsa. Genom att på riktigt gå igenom dessa kriterier innan du väljer mascara kommer du göra ett betydligt bättre val.

Vårdande mascara test

Vårdande mascara test – så gjordes det

För att göra vårt vårdande mascara test behövde vi först och främst välja ut lite produkter. Här tittade vi på vilka som var populärast och fått bäst betyg från sina kunder. Ganska snabbt hade vi en lista på tre produkter som matchade de kriterierna.

Med hjälp av kundrecensioner och beskrivningar från tillverkarna själva hade vi sedan bildat oss en bra bild i hur de presterade på riktigt. Utifrån informationen vi hittat i de texterna skrev vi sedan våra egna recensioner om alla mascarorna.

Källor