Foundationborste bäst i test

Foundationborste bäst i test – 3 bästa foundationborstarna!

Susanne Blomsterqvist

En foundationborste gör att utblandningen av foundation går snabbt och ser naturligt ut. Marknaden av borstar är dock enormt stor, som en djungel! Därför upptäcker vi i den här artikeln de 3 bästa foundationborstarna, samt jämför deras effektivitet, pris, kvalitet och borsthår.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Foundationborste bäst i test

Bäst i test: Flaer 106 foundationborste

FLAER 106 foundationborste
4.8/5 i snittbetyg hos Kicks
Riktigt hög kvalitet
Håller inte i produkt
Släpper inget hår
Något dyr

Last updated: 2024-04-24 08:28:51

Den bästa foundationborsten just nu är Flaer’s 106 “buffing”. En fantastiskt hög kvalitet hålls genom hela borsten, inklusive skaftet som ofta glöms bort. Med den lägger sig foundationen så bra, utan att man bara glider omkring med borsten.

Borsthåren är fantastiskt mjuka och täta. Dessa håren suger inte åt sig produkter, samtidigt som den inte alls släpper något hår. Detta gör även att den passar perfekt till flytande smink såsom krämrouge eller -bronzer. Vi gillar också den extra stora designen Flaer har kommit med här som gör att man effektivt blandar ut sminket på nolltid!

Det som urskiljer Flaer’s “Buffing” foundationborste utöver sin kvalitet är dock miljötänket! Alla deras borstar är veganska och tillverkade av återvunna material.

Hos Kicks.se är Flaer 106 en av de mest populära foundationborstarna och har där samlat på sig ett snittbetyg på 4.8/5. Kunder nämner i sina omdömen att borsten håller väldigt länge, gör att foundation lägger sig fint och att den är otroligt mjuk mot huden.

Mest mångsidiga: BEAUTY UK no.4 foundationborste

Beauty UK no.4 foundationborste
Når överallt med sin smala spets
Vegansk och cruelty-free (syntetisk)
Kan användas till mer än bara foundation
Bra recensioner på Lyko.se
Skaftet känns plastigt

Beauty UK’s no.4 foundationborste är en traditionellt och enkelt designad variant del av ett set om 12 sminkborstar. Skaftet känns dock något plastigt, men det är förståeligt med det hyfsat låga priset (i skrivande stund 80 kr).

Borsten är gjord av syntetiska hår men är märkt som både vegansk och cruelty free. Den är väldigt lätt att rengöra trots att borsthåren är så pass tätt packade. Toppen på borsten är rundad men ändå en hyfsat smal yta.

I och med att den är så smal blir den också mer mångsidig, man kan enkelt applicera rouge och bronzer med den också. Den gör det mycket lätt att konturera med sin smala spets och vi gillar den verkligen.

Bästa professionella: Avalea foundationborste

Avalea foundationborste
Riktigt bra kontroll
Vegansk och cruelty free
Trekantigt grepp för fingrarna
Lättviktig
Liten yta gör att det tar längre tid att blanda ut sminket

Last updated: 2024-04-24 08:28:53

Avaleas foundationborste är en lite annorlunda utformad borste med sitt riktigt smala skaft. Den är något trekantig precis där man sätter fingrarna och man får därför väldigt bra grepp. Detta smala skaftet gör också att borsten är betydligt lättare än vanliga borstar, vilket vi uppskattar.

Förutom att den ser snygg ut får den faktiskt till en fantastiskt jämn och mjuk applicering av foundationen. Borsthåren är syntetiska och har en avsmalnad kant för en mer precis blandning. Borsten i sig är dock mindre än traditionella foundationborstar, för mer kontrollerad blandning. Detta är något vi dock ser som negativt eftersom sminkningen då går långsammare.

Avaleas foundationborste är till och med veganskt producerad och märkt som cruelty free – ett stort plus från oss på The Beauty Room!

Bästa foundationborsten

Hur väljer man den bästa foundationborsten?

För att välja den bästa foundationborsten behöver man ha en rad saker i åtanke utöver bara priset. Att köpa ett kit med sminkborstar är också något vi avråder från eftersom de ofta till stor del inkluderar lågkvalitativa borstar och en handfull högkvalitativa. Nedan är en lista över kriterier som är viktiga när man väljer foundationborste, dessa inkluderar grepp, kontroll, blandningsförmåga och borstmaterial.

  • Grepp: En bra foundationborste ska ha ett skönt grepp. Huruvida du föredrar ett kort, långt, tjockt eller smalt grepp är helt upp till dig – men det ska ligga skönt i handen!
  • Kontroll: Kontrollen över borsten är minst lika viktig som greppet. En bra foundationborste ska vara lätt att manövrera och glida smidigt över huden.
  • Blandningsförmåga: Blandningsförmågan hos en foundationborste är det som avgör hur bra resultatet blir. Det är viktigt att borsten kan blanda ut foundationen perfekt och skapar en jämn och naturlig täckning. Se till att borsten har en rundad topp och rikligt med mjuka borststrån.
  • Borstmaterial: Borststråna på foundationborstar spelar stor roll. Naturhår absorberar i regel mer produkt och ger en mer glänsande finish, medan syntetiska borstar är allergivänliga och lättare att rengöra.

Vad är skillnaden mellan en foundationborste och andra sminkborstar?

Skillnaden mellan en foundationborste och andra sminkborstar ligger i designen och användningen. Foundationborstar är just speciellt utformade för att applicera foundation och har därför lite hårdare borst, samt bredare toppar för att blanda ut mer naturligt.

Behöver man verkligen en sminkborste specifikt för foundationen?

En sminkborste speciellt utformad för att blanda ut foundation ger ett mer jämnt resultat. Dessutom är foundationborstar generellt sätt större än andra sminkborstar, vilket effektiviserar utblandningen.

Är en syntetisk eller naturlig foundationborste bäst?

En syntetisk foundationborste går lättare att rengöra och är ofta bättre för flytande foundations, medan naturliga är bättre för pulverprodukter och betydligt svårare att tvätta rent.

Foundationborste test

Hur gjorde vi vårt test av foundationborstar?

I vårt test av foundationborstar gjorde vi till en början lite forskning på marknaden av sminkborstar. Vi hittade några riktigt omtyckta foundationborstar och valde ut de med högst snittbetyg. Sedan spenderade vi en eftermiddag med att kika igenom omdömen och produktbeskrivningar. Med hjälp av informationen vi tagit reda på skrev vi sedan egna recensioner om alla borstarna.

Källor