Fransschampo bäst i test

Fransschampo bäst i test – 2 bästa ögonfransschampon!

Mikaela Höstfors

Fransschampo används för att rengöra fransar och fransförlängning utan att irritera ögonområdet. Alternativen på den svenska marknaden är dock väldigt limiterade och det är därför svårt att välja. I den här artikeln går vi därför igenom marknadens topp 2 bästa ögonfransschampon för skonsam och effektivt rengöring. Vi jämför bland annat deras effektivitet, pris och ingredienser.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Fransschampo bäst i test

  • Bäst i test: Fleeky fransschampo
  • Bästa veganska: Kolai franstvätt

Bäst i test: Fleeky fransschampo

Fleeky fransschampo
Ger volym och glans
Dryg
Tar effektivt bort smuts, oljor och rester från smink
Ger volym och glans!
Lite dyr

Last updated: 2024-04-24 14:37:51

Det bästa fransschampot är Fleeky’s cleanser som fungerar lika bra för ögonfransarna som för ögonbrynen. Det får bort smutsen otroligt effektivt utan att man behöver gnugga samtidigt som det har en lugnande effekt på huden.

Det som skiljer Fleeky’s ögonfransschampo från andra är att det även adderar volym och glans! Visserligen inte särskilt mycket, men vi tycker ändå det lyfter det överlaga betyget här.

Rengöringen med Fleeky’s cleanser går riktigt bra och den avlägsnar smuts och olja utan problem. Vid en titt på ingredienslistan ser vi inga varningsklockor och den verkar vara helt oljefri, perfekt för de känsligare ögonen!

Vi ser dock priset som Fleeky’s enda negativa aspekt, i skrivande stund kostade det 189 kr (50 ml). Eftersom man bara behöver använda ett fåtal droppar vid varje användning tycker vi dock att prislappen är överkomlig.

Bästa veganska: Kolai franstvätt

Kolai franstvätt
100% vegansk
Smidig pump
Riktigt bra på förlängda fransar
Aloe Vera, Glycerin och arganolja för återfuktning och mjukgöring
Finns inte hos så många ehandlare

Last updated: 2024-04-24 14:37:51

Vi gillar verkligen det svenska märket Kolai och blir imponerade av deras nu 100% veganska franstvätt. Trots denna veganska ingredienslista är prislappen faktiskt helt okej, och i skrivande stund fick man 100 ml för 160 kr.

Flaskan är utformad med en pump längst upp som gör det enkelt att portionera ut och man behöver endast en pump för båda ögonen. När medlet sedan börjar gnuggas mot huden eller fransarna börjar det skumma. Det gör att man kan täcka en betydligt större yta utan att behöva pumpa ut mer medel.

Kolai’s franstvätt fungerar utomordentligt bra på just fransförlängning! Utan att rubba franslimmet lyckas den avlägsna smutsen och sminkrester från fransarna.

På ingredienslistan hittar vi Glycerin, Aloe Vera och arganolja, vilket alla arbetar för att mjukgöra och återfukta. Vi på The Beauty Room gillar verkligen Kolai’s inriktning här och vi hittar inga alarmerande ingredienser på listan.

Bästa ögonfransschampot

Hur väljer man det bästa ögonfransschampot?

För att välja ut det bästa ögonfransschampot behöver man först och främst ha sin ögonkänslighet i åtanke. Om man har mycket känsliga ögon bör man vara extra uppmärksam med ingredienslistan. Utöver ingredienserna finns det även andra saker som är viktiga inför valet av fransschampo, detta inkluderar att schampot löser upp olja och sminkrester effektivt, tränger in i hårstråna ordentligt och innehåller återfuktande ingredienser.

  • Löser upp olja och sminkrester effektivt: Ett ögonfransschampo ska vara kraftfullt nog att kunna bearbeta och lösa upp de små mängder olja och sminkrester som samlas på ögonfransarna genom dagen. Detta är särskilt viktigt för de som använder mascara regelbundet, då denna kan vara särskilt svår att ta bort helt. Ett schampo som klarar att lösa upp dessa ämnen effektivt kommer att bidra till renare fransar och mindre chans för fransskador.
  • Tränger in i hårstråna ordentligt: Ett kvalitetsögonfransschampo bör också kunna tränga in ordentligt i hårstråna. Det bör arbeta på mikronivå för att rensa ut eventuella föroreningar som har arbetat sig in i hårsäckarna i sig. Om detta ignoreras, kan det riskera att fransarna blir skadade från insidan, vilket kan leda till fransförlust.
  • Återfuktande ingredienser: Liksom alla andra delar av huden behöver också ögonfransar och ögonlocken återfuktas. Vissa ögonfransschampon innehåller återfuktande ingredienser, som aloe vera eller vitamin E, som inte bara rensar fransarna utan även bidrar till att ge dem några näringsämnen. Ett bra ögonfransschampo bör alltså ha en balans mellan effektiv rengöring och återfuktning.

Vad är ett fransschampo?

Ett fransschampo är et specialdesignat rengöringsmedel för ögonfransar, för att rengöra och underhålla fransarna skonsamt.

Kan man använda sminkborttagning istället för ögonfransschampo?

Sminkborttagning kan användas för ögonfransarna, men fransschampo är oftast skonsammare, speciellt utformat för att inte skada fransförlängningar eller den känsliga huden runt ögonen.

Hur mycket bättre är det att använda fransschampo än bara vatten?

Det är betydligt mer effektivt att ta bort sminkrester, olja och smuts med fransschampo än bara vanligt vatten. Vatten kräver också mer gnuggande för att rengöra, vilket kan irritera ögonen.

Fransschampo test

Hur gjorde vi vårt fransschampo test?

Inför vårt fransschampo test behövde vi plocka fram de mest omtyckta varianterna på marknaden. Vi hittade efter några timmars research 3 stycken riktigt bra fransrengöringsmedel som fått bra omdömen. Vi läste då på i ungefär ett femtiotal recensioner från kunder, men också en del produktbeskrivningar från tillverkarna själva. Utifrån det vi läst satte vi sedan ihop våra egna recensioner om alla ögonfransschampon.

Källor