Sminkborttagningsservetter bäst i test

Sminkborttagningsservetter bäst i test

Susanne Blomsterqvist

Är du också ute efter sminkborttagningsservetter bäst i test? Då har du hittat till rätt artikel! Nedan har vi hittat de allra bästa sminkborttagningsservetterna. Vad väntar du på? Skrolla ner och kolla in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Sminkborttagningsservetter bäst i test

1. Nivea MicellAir

2. Nivea Dry skin

3. Lumene herkkä

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Nivea sminkborttagningsservetter – testvinnare!

En svart förpackning sminkborttagningsservetter tillverkade av Nivea
Naturliga
Kräver inte mycket gnuggande
Fångar upp ALLT

Att ta bort sminket med MicellAir gör att du knappt behöver gnugga alls. Det är den främsta anledningen till att vi också utser de till sminkborttagningsservetter bäst i test!

Med sin överlägsna upptagningsförmåga behöver man inte mer än att bara dra några gånger i ansiktet för att få bort det vattenfasta sminket. Den rengör dessutom huden på samma gång och får bort talg och död hud. Rekommenderas verkligen varmt av oss på The Beauty Room!

Bäst för torr hy: Nivea “Dry skin”

En vit förpackning med sminkborttagningsservetter för torr hy tillverkade av Nivea
Naturliga ingredienser
Skonsamma mot huden
Billiga

För dig med torr eller känslig hy kommer dessa servetter lämpa sig för dig bäst. Nivea är bland annat kända för sina skonsamma ansiktskrämer, men även dessa är skonsamma mot ansiktet. Trots det rengör de faktiskt ansiktet ordentligt och lyckas få bort vattenfast smink utan problem. På samma gång blir huden återfuktad och inte uttorkad som många andra servetter kan göra (den innehåller nämligen 0% alkohol).

För känslig hy: Lumene Herkkä

En ljusblå förpackning med servetter för sminkborttagning tillverkade av Lumene
100% veganska
Parfymfria
Skonsamma

Även Lumene har fokuserat på att skapa skonsamma servetter för sminkborttagning och vi tycker att de lyckats! De biologiskt nedbrytbara servetterna lyckas få bort smink med enkelhet utan att irritera huden i processen. Dessutom innehåller de blåbärs- och källvatten vilket gör att huden genast känns ren efter användning.

Vanliga frågor

Är sminkborttagningsservetter skadliga för huden?

Sminkborttagningsservetter kan vara skadliga för huden om de används för ofta eller om de innehåller starka kemikalier. De kan också orsaka irritation om de gnids för hårt mot huden. Det är därför alltid bäst att välja servetter som är skonsamma och fria från skadliga ingredienser.

Hur använder man sminkborttagningsservetter?

Du ska försiktigt torka av sminket i cirkulära rörelser med servetterna. Var extra varsam runt ögonen. Efter att du har använt servetten, rengör huden ytterligare med en ansiktsrengöring för att ta bort eventuella rester.

Kan man använda sminkborttagningsservetter på ögonen?

Ja, de flesta sminkborttagningsservetter kan användas på ögonen, men det är viktigt att vara extra försiktig för att undvika irritation. Se till att servetterna är oparfymerade och godkända för användning på ögonområdet, och undvik att gnugga för hårt när du tar bort mascaran.

Behöver man tvätta ansiktet efter att ha använt sminkborttagningsservetter?

Ja, det är rekommenderat att tvätta ansiktet efter att ha använt sminkborttagningsservetter. Servetterna kan lämna kvar oljor och sminkrester på huden, vilket kan täppa till porerna och leda till finnar. Använd en mild ansiktsrengöring för att säkerställa att huden blir helt ren.

Bästa sminkborttagningsservetterna

Bästa sminkborttagningsservetter – så väljer du

Innehåll

Sminkborttagningsservetterna ska helst vara fria från parabener och parfymering, då dessa leder till irritation på huden. Välj produkter som innehåller naturliga ingredienser såsom aloe vera och kamomill, dessa har lugnande egenskaper.

Känslig hud

För dig med känslig hud är det extra viktigt att välja produkter som är hypoallergena. Undvik produkter som innehåller alkohol, eftersom det kan torka ut och irritera huden i det långa loppet.

Effektivitet

De bästa sminkborttagningsservetterna bör få bort allt smink, inklusive vattenfast mascara och eyeliner, utan att du behöver gnugga för hårt.

Pris

Priset på produkten bör reflektera kvaliteten. Det kan vara värt att betala lite extra, om det innebär en skonsammare och mer effektiv rengöring. Dock rekommenderar vi att du jämför hur mycket varje servett kostar, istället för att bara jämföra prislapparna.

Märkning

Se till att produkten är dermatologiskt testad. Det innebär att produkten har testats på människor under övervakning av en hudläkare, vilket minimerar risken för hudirritation.

Förpackning

En stängbar förpackning är att verkligen ett måste för att hålla servetterna fuktiga och fräscha. Dessutom ska limmet på den inte lossna så snabbt, något som välidgt många gör…

Sminkborttagningsservetter bäst i test

  • Bästa sminkborttagningsservetterna: Nivea MicellAir
  • Nr 2: Lumene Herkka gentle makeup remover
  • Nr 3: Nivea Daily Essentials dry skin
Sminkborttagningsservetter test

Sminkborttagningsservetter test – så gjorde vi

Vi började vårt sminkborttagningsservetter test med att titta på vad marknaden hade att erbjuda. Sedan frågade vi runt lite bland kompisar, men tänkte också utifrån egna erfarenheter. Utifrån det valde vi ut några produkter som vi tyckte klassade att finnas på topplistan.

Utifrån information vi hittat i recensioner från kunder och tillverkarnas egna beskrivningar skrev vi sedan ihop våra egna recensioner om produkterna.

För att avsluta alltihop satte vi till och med ihop en sminkborttagningsservetter bäst i test lista! Där rangordnade vi de testade produkterna från bäst till sämst baserat på effektivitet.

Källor