Ghd plattång bäst i test

GHD plattång bäst i test – hitta bästa GHD-plattången!

Petra Ljunghov

Är även du ute efter GHD plattång bäst i test? Då har du hittat rätt sajt! I den här artikeln letar vi fram den bästa ghd plattången för dina behov. Vi har recenserat deras plattänger tidigare, men nu har vi dedikerat ett helt test till märket. Så vad väntar du på? Skrolla ner till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

GHD plattång bäst i test

1. Ghd platinum plattång

2. Ghd original plattång

3. Ghd gold styler plattång

Bäst i test

Bästa billiga

Mest lättanvänd

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Våra andra plattång-tester

Ghd “platinum” plattång – bäst i test!

En svart plattång tillverkad av ghd som kallas "platinum + styler"
Anpassar automatiskt temperaturen beroende på håret
Snabb värme
Blankt, platt & snyggt resultat

Last updated: 2024-04-23 14:17:38

Ghd’s platinum-modell är den vi utser till ghd plattång bäst i test! Det är deras första smarta plattång någonsin – och vi älskar den. Den har en teknologi som förutser hårsektioner och anpassar temperaturen efter de. Det skapar ett otroligt vackert resultat, men gör också att håret inte skadas under stylingen.

Det som också skiljer den från andra plattänger är att den har ett gångjärn som får plattorna att ligga perfekt under användning. Med platinum stylern får du också snabb värme och blankt, platt, snyggt hår! Den piffar till håret på bara några minuter.

Bästa billiga ghd-plattång: “New & Improved Original”

En svart plattång med guldiga värmeplattor och tillhörande sladd tillverkad av märket "ghd" som heter "new & improved original styler"
360° vridbar sladd
Ger riktigt fin glans
Håller jämn och optimal temperatur

Ghd valde att vidareutveckla deras original-plattång, och resultatet är riktigt bra! Det var med denna modell som allt började, och de har nu gett den nya keramiska plattor för optimal temperatur. Det som skiljer den från konkurrenterna här är att den håller temperaturen optimal vid 185°C. Det ger en perfekt styling på alla hårtyper utan att behöva använda extrem värme och skada håret.

Resultatet efter användning blir en lyster som kan jämföras med en glansspray! Dessutom skapar den resultatet på bara några få minuter på grund av de snabbt uppvärmda keramiska plattorna.

Det vi dock tycker är allra bäst med original-modellen är att den har en vridbar sladd! Det lyfter användarvänligheten enormt och gör att man inte trasslar in sig i sladden. Vi på The Beauty Room kan inte göra annat än att rekommendera den varmt.

Mest lättanvänd: ghd “Gold Styler”

En svart plattång tillverkad av märket "ghd" som kallas för "gold styler"
Värmesensorer för optimal temperatur
Mjukt & glansigt hår
Enkel användning med rundade plattor

Last updated: 2024-04-23 14:17:39

Även det här är en modell som bara älskas av konsumenter över hela världen. Det är ghd’s mellanting, men den har riktigt modern teknik. Bland annat har den 2 värmesensorer i plattorna som får värmen att hållas optimal under stylingen. Det är detta som också gör att resultatet blir mjukt och glansigt.

Det vi också gillar med den är att den får håret att se naturligt friskt ut. Det skapas lätt med hjälp av de smidiga runda värmeplattorna som smidigt glider genom håret – trots friss!

Vanliga frågor

Hur hög temperatur når en ghd plattång?

En ghd plattång når generellt en optimal temperatur på 185°C. Ghd:s plattänger är utformade för att upprätthålla denna jämna temperatur under användning för att ge bästa möjliga stylingresultat och minimera skada på håret.

Hur mycket kostar en ghd plattång?

Deras billigaste modell kan hittas för omkring 1500 kr, medan deras dyraste hittas för ungefär 3000 kr.

Bästa ghd-plattången

Bästa ghd-plattången – så gör du rätt val!

Temperatur på plattorna

Ett av de första kriterierna du ska tänka på när du väljer en ghd plattång är temperaturen på plattorna. För att skapa en slät och glänsande yta utan att skada håret, anser många experter att 185°C är den optimala temperaturen. Ghd:s plattänger är utformade med denna temperatur i åtanke, vilket gör dem idealiska för att skydda ditt hår från att överhettas och skadas.

Enkel att styla med

När du väljer en modell är det också viktigt att överväga hur enkel den är att använda. Plattänger från ghd kännetecknas ofta genom sina rundade plattor, som gör det enklare att skapa olika stilar, från raka släta frisyrer till lockar och vågor. Dessutom hjälper den jämna temperaturfördelningen på dess plattänger enklare styling. Men det är viktigt att du tittar på produktbeskrivningen, alla deras modeller har faktiskt inte rundade plattor.

Uppvärmningstid

Att behöva vänta på att plattången ska värmas upp är otroligt frustrerande, särskilt om du har en tid att passa. Därför är det viktigt att titta på uppvärmningstiden. Ghd plattänger värms generellt sett upp extremt snabbt, vanligtvis på under en minut. Men det skiljer sig mycket mellan deras olika modeller. Vi rekommenderar därför att du tittar på en YouTube-video om plattången du tittar på, där beskrivs nästan alltid hur snabbt den värms upp.

Övriga kriterier

När du väljer en ghd plattång är det också värt att tänka på andra funktioner och kriterier, till exempel:

  • Automatisk avstängning: Ghd plattänger kommer nästan alltid med en automatisk avstängningsfunktion, vilket är bra för säkerhet och energibesparing.
  • Universalkontakt: Detta gör att du kan använda din ghd plattång var som helst i världen, vilket är ett stort plus för dig som reser ofta.
  • Kabellängd: En längre kabel kan göra det enklare att använda plattången, särskilt om du inte har eluttag i badrummet.
ghd plattång test

Ghd-plattång test – så gjordes det!

För att utföra vårt ghd plattång test behövde vi börja med att välja ut några modeller att ha med. Vi valde bara ut de allra populäraste och mest omtycka modellerna från ghd, det tog inte mer än några minuter.

Sedan tog vi hjälp av vad andra kunder tyckte i sina recensioner, men också en del produktbeskrivningar från ghd själva. Utifrån det vi läst där sammansatte vi sedan våra egna recensioner om alla plattängerna.

Källor