Grön primer bäst i test

Grön primer bäst i test – 3 bästa gröna primers!

Susanne Blomsterqvist

En grön primer täcker upp rodnader, jämnar ut huden och agerar baslager inför foundation. Men det finns otroligt många alternativ där ute, så hur ska man välja? I dagens artikel upptäcker vi marknadens 3 bästa gröna primers, samt jämför deras skonsamhet, betyg, priser, täckning och ingredienser.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Grön primer bäst i test

Bäst i test: Makeup Revolution ‘Colour Correct’ grön primer

Makeup Revolution “Colour Correct” grön primer
Billig
Cruelty-free och vegansk
Vitamin B3
Smälter in bra i huden
Huden kan bli lite smulig

Makeup Revolution’s “Colour Correct” är den vi nu utser till grön primer bäst i test. Den balanserar ut de röda tonerna i huden utan problem och lämnar en fin bas för resterande smink. Trots sin fantastiska täckning är den väldigt billig!

Det som urskiljer den från konkurrenterna är den semitransparenta färgen. De flesta gröna primers är heltäckande, men denna täcker inte helt, utan smälter istället in i huden. Det gör att basen blir jämnare och den slutliga sminkningen ser mer naturlig ut.

Vi gillar också att Makeup Revolution valt att inkludera vårdande ingredienser i den. Den innehåller bland annat vitamin B3 för att motverka rynkor, ojämn hudton och hyperpigmentering. De övriga ingredienserna är både cruelty-free och veganska.

Hos Lyko.se har Makeup Revolutions “Colour Correct” primer fått riktiga pangbetyg och samlat på sig ett snittbetyg på 3.9/5. En kund har till och med sagt att detta är den bästa primern de använt!

Bästa näringsgivande gröna primer: Max Factor ‘Miracle Prep’

Max Factor “Miracle Prep” grön primer
Kylande ingredienser
Bra återfuktning
Lugnar huden
Bra flaska
Inte ekologisk
Tyvärr hittades inga priser...

Max Factor’s “Miracle Prep Colour Correcting & Cooling primer” är den bästa vårdande gröna primern. Den har en helt fantastisk återfuktning och näringsgivande formula som tillåter huden att andas.

Vi kan börja prata om ingredienslistan, vilket är Miracle Prep’s höjdpunkt. Den innehåller kylande ingredienser i form av koffein, probiotika och agave. Samtidigt är den berikad med vitaminer, hyaluronsyra och vitaminer för att både återfukta och lugna huden. Den är till och med oljefri! Vi hittar dock en negativ aspekt här; den är varken vegansk eller ekologisk…

Tonen är diskret grön och formulan är riktigt krämig. Det gör den lätt att sprida ut i ansiktet och man behöver inte använda mer än ungefär ett pump för hela ansiktet. Det gör även att dess lite högre prislapp är motiverad – den är ju så otroligt dryg!

Bäst premiumval: bareMinerals ‘Prime Time’

bareMinerals “Prime Time” primer
Stärker hudbarriären
Håller upp till 24 timmar
Lätt applicering
Passar känslig hy
Innehåller alkohol

För den med lite högre budget är bareMinerals “Prime Time” ett alternativ att titta närmare på. Den har en lite tjockare formulering och täcker fantastiskt bra på huden. Efter applicering håller den i upp till 24 timmar, vilket är betydligt högre än genomsnittet.

Just “Prime Time”-serien finns i 4 nyanser. Den gröna är speciellt utformad för känslig hy, vilket gör att vi inte riktigt kan sätta den högre upp på topplistan.

Det som gör den lämplig för känslig hy är att den boostar hudbarriären. Enligt bareMinerals själva ska den verka direkt och hålla denna förstärkning i upp till 8 timmar.

Vi gillar dock inte alla ingredienser, vi hittar bland annat diverse oljor och alkohol. Detta kan verka kontra-produktivt när de marknadsför den för känslig hy?

Bästa gröna primern

Hur väljer man den bästa gröna primern?

Att välja den bästa grön primern är ingen lätt uppgift, alla ser ju likadan ut! Nedan är en lista över saker att tänka på när man väljer grön primer, dessa inkluderar att den smälter in i huden, håller hela dagen, förebygger oljig hy och ingredienser.

  • Smälter in i huden: En av de viktigaste kriterierna att titta på när du väljer en grön primer är hur bra den smälter in i huden. En bra primer ska varken lämna några synliga spår eller färga huden grön.
  • Håller hela dagen: Hur länge primern håller på huden är också kritiskt. En kvalitativ grön primer ska hålla hela dagen. Titta därför efter de som marknadsför sig för att “hålla i 24 timmar”.
  • Förebygger oljig hy: Vissa föredrar en glansig sminkning, kan det blir problem om primern bidrar till en oljig, glansig effekt. En bra grön primer hjälper till att förebygga oljig hy genom att absorbera överflödig olja och matta ner huden. Detta är särskilt viktigt för dig som har problemhy.
  • Ingredienser: Innehållet i primern är också viktigt, i och med att det kommer ligga i hela ansiktet under dagen. Se till att den innehåller vårdande ingredienser som återfuktar och är skonsamma.

Vad är en grön primer?

En grön primer är en sminkbas som använder den gröna färgen för att neutralisera rodnader i huden, som akne eller rosacea, innan ytterligare smink appliceras.

Vad är skillnaden mellan en grön primer och grön concealer?

Skillnaden mellan en grön primer och en grön concealer är deras användningsområde; primern används över hela ansiktet för en jämn bas, medan concealern endast sätts på små områden.

Vad använder man en grön primer till?

En grön primer används för att minska synligheten av rodnad i ansiktet, skapa en jämnare hudton och förbereda huden för foundation.

Fungerar grön primer på mörk hy?

Ja, grön primer kan fungera på mörk hy för att neutralisera rodnad, men det är viktigt att välja en produkt som smälter in väl med hudtonen och sedan använda en matchande foundation.

Grön primer test

Hur gjordes vårt test av gröna primers?

För vårt test av gröna primers utgick vi från våra favoritmärken. Hyfsat snabbt hade vi hittat några prisvärda produkter och började då läsa på mer på djupet om de. Med hjälp av kunders recensioner och tillverkarnas egna beskrivningar kom vi ganska snabbt fram till hur de presterade. Utifrån det vi läst i de texterna satte vi sedan ihop våra egna recensioner.

Källor