Hårpuder bäst i test

Hårpuder bäst i test – hitta bästa hårpudret!

Petra Ljunghov

Är även du på jakt efter hårpuder bäst i test? Då har du hittat rätt artikel! Nedan går vi nämligen igenom de allra bästa hårpudren utefter olika förmågor och behov. Dessutom har vi sammansatt en kort köpguide för att underlätta ditt val lite till – den hittar du i slutet av artikeln. Så sätt igång och spana in vår topplista redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Hårpuder bäst i test

1. Four Reasons hair powder

2. OSIS+ dust it

3. Maria Nila power powder

Bäst i test

Bästa matta effekt

Bäst premiumval

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Four Reasons hårpuder – bäst i test!

En neongul flaska hårpuder tillverkat av Four Reasons som kallas "hair powder"
Ger bra volym
Spray
100% veganskt

Four Reasons tar ofta första plats i våra tester av hårprodukter, och även denna gång blir de utsedda till hårpuder bäst i test! Med sin fantastiska förmåga att få håret att se rent ut mellan tvättarna blir det bara inte bättre. Dessutom riktigt enkel applicering eftersom att det sprayas på håret!

Förutom att packeteringen är smart, är den dessutom biologiskt nedbrytbar! Four Reasons fokuserar mycket på miljövänlighet och har därför valt att dessutom göra hårpudret 100% veganskt.

Pudret innehåller bland annat potatisstärkelse, vilket absolut kan låta konstigt, men det bidrar till en fantastisk volym i håret. Eftersom det kommer från just potatis är det dessutom väldigt skonsamt mot håret. Vi på The Beauty Room ser i princip bara fördelar med Four Reasons flaska – en riktig pangprodukt!

Bästa matta effekt: OSIS+ “Dust it”

En röd liten burk med hårpuder tillverkad av OSIS+ som heter "dust it"
Fin matt effekt
Enkel att använda
Medium kontroll och separation
Lite pulver i förpackningen

Det här lite dyrare hårpudret tillverkat av Schwarzkopf hamnar inte bara högt upp på topplistan hos oss – det är faktiskt ett av de bäst säljande hårpudren på marknaden. Det skapar en fin matt effekt i håret och håller verkligen hela dagen. Dessutom får den till en fin volym och livar upp den “döda” frisyren på bara några sekunder! Vi på The Beauty Room älskar det verkligen, förutom att man får så lite i burken…

Bäst premiumval: Maria Nila “Power Powder”

En grå och svart förpackning med hair powder tillverkad av Maria Nila som kallas "Power Powder"
Bra volym
Får liv i håret
100% vegansk
Dyr

Maria Nila får ofta bra betyg av oss, bland annat har de ett mjällschampo som vi verkligen tyckte om. Nåväl, den här så kallade “power powdern” är tillverkat på 100% veganska ingredienser. De har dessutom tagit miljötänket ett steg längre; de har gjort förpackningen 100% CO2-kompenserad också!

Pudret i sig ger en schyst volym till håret och får torrt hår att se återupplivat ut. Effekten blir ett hår som ser matt och välvårdat ut med en touch av extra volym. Det enda som egentligen drar tillbaka betyget så mycket är att flaskan är så dyr.

Vanliga frågor

Vad är hårpuder?

Hårpuder är en typ av hårprodukt som används för att ge volym, textur och stadga till håret. Det kommer vanligtvis i form av ett finkornigt puder som man strör eller gnuggar in i håret, men finns också i sprayflaskor.

Kan man använda hårpuder i färgat hår?

Ja, hårpuder kan användas i färgat hår. Dock bör man tänka på att vissa hårpuder kan göra håret matt, vilket kan dämpa lystern på färgat hår.

Bästa hårpudret

Bästa hårpudret – så väljer du rätt

Ger bra volym

För de flesta är huvudsyftet med ett hårpuder att skapa volym. Ett bra hårpuder ska lyfta håret från rötterna, ge det struktur och skapa en känsla av fyllighet. Välj en produkt som beskriver sig som “volymgivande” eller “lyftande”. Testa även produkten i affären om det är möjligt, men se till att ha nytvättat hår för att se den faktiska effekten!

Ger den ett vårdat utséende?

Ett högkvalitativt hårpuder bör också ge ditt hår en matt look som får det att se vårdat ut. En matt finish kan hjälpa till att dölja eventuell oljighet och få det att se rent och fräscht ut mellan tvättarna. Det finns produkter på marknaden som riktar in sig på just detta, så leta efter termer som “matt finish” eller “oljeabsorberande” i produktbeskrivningen.

Jämför priser

Kom ihåg att inte bara titta på prislappen när du jämför olika hair powders. För att göra en rättvis jämförelse, får du istället jämföra priset per gram. Det hjälper dig identifiera vilka produkter som faktiskt ger mest valuta för pengarna. Det finns vissa hårpuder som tar så mycket som 200 kr för en flaska som innehåller 2 g puder…

Börja med att översätta de produkter som skriver ut sig i milliliter och inte gram, det lättaste är att bara ta antalet milliliter delat på 100, det är en ungefärlig översättning i gram.

Pris per gram = pris / antal gram

ProduktPrisAntal gramPris per milliter
Alternativ A127 kr25 g5,08 kr
Alternativ B225 kr10 g22,5 kr
Alternativ C199 kr2 g99,5 kr
Ett räkne-exempel på hur mycket ett hårpuder kostar per gram

Som du ser skiljer sig inte bara prislapparna mycket, utan också hur mycket puder du faktiskt får för pengarna. Det är därför det är bra att jämföra ordentligt!

Är det veganskt?

Om du är en medveten konsument som bryr sig om djurrättigheter och miljön, kan det vara viktigt för dig att välja en vegansk produkt. Det finns massor av etiketter som visar om en produkt är vegansk eller inte, till exempel Djurens Rätt’s “I’m vegan”. Det är rätt lätt att hitta vilka som är veganska och inte, eftersom företagen själva alltid frontar med det om så är fallet.

Hårpuder test

Hårpuder test – så genomfördes det

För att göra vårt hårpuder test började vi med att göra lite research över vad som fanns på marknaden. På bara en halvtimme hade vi valt ut tre produkter som verkligen var älskade av sina kunder. Vi valde därför de, och läste på mer ingående om dess förmågor.

Med hjälp av kundrecensionerna och produktbeskrivningarna, skrev vi sedan våra egna recensioner om alla puder. Vi utgick helt enkelt från det vi läst på nätet!

Källor