Heltäckande concealer bäst i test

Heltäckande concealer bäst i test – 3 bästa täckande concealers!

Susanne Blomsterqvist

En heltäckande concealer är en concealer som ger full täckning för att dölja fina linjer, rynkor, ojämnheter och rodnader i ansiktet. Det är dock otroligt svårt att välja eftersom det finns så många på marknaden. Därför ska vi i dagens artikel upptäcka marknadens 3 bästa fulltäckande concealers, samt jämföra deras täckning, priser, nyanser och ingredienser.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Heltäckande concealer bäst i test

Bäst i test: L’Oréal ‘More Than A Concealer’

L’Oréal Paris “Infaillable” more than concealer
Håller 24 timmar
Maximal täckning
Prisvärd
Blir inte kakig
Endast 7 nyanser

“More Than A Concealer” är den vi nu utser till heltäckande concealer bäst i test på grund av den fantastiska täckningsgraden, lätta formula och hållbarhet på 24 timmar. Formulan är högpigmenterad vilket gör att den täcker ordentligt.

Hos Lyko.se är “More Than A Concealer” en av de mest populära concealers med full täckning, och vi fattar verkligen hypen. Här har den baserat på 83 betyg fått ett snittbetyg på 4.1/5. Detta är betydligt högre än vi förväntat oss med den låga prislappen!

L’Oréal har fått till en bra blandning oljor i den här concealern. Den är lätt att smeta på huden, samtidigt som den krämiga texturen gör att den inte ger ett kakigt slutresultat.

“Supersize”-applikatorn är dock det vi gillar allra mest med concealern. Med ett snabbt dopp i tuben får man upp en ordentlig mängd och man kan sedan enkelt dutta ut den på huden utan att behöva dyka ner i flaskan fler gånger. Applikatorn gör också att resultatet sedan ser mer matchat ut med hudtonen.

L’Oréal’s serie “Infaillable” vann även pris i vårt test av heltäckande foundations – det är verkligen en fantastisk produktserie!

Bäst premiumval: Clarins everlasting concealer

Clarins Everlasting concealer
Ekologiska ingredienser
Riktigt bra hållbarhet
Täckningsgraden är fantastisk
Blir inte kakig
Lite dyr

För dig med lite högre budget tycker vi på The Beauty Room att Clarins “Everlasting” concealer är den bästa med full täckning. Den mjukgör huden på ett sätt som inte andra med en så pass lätt textur gör!

Den döljer effektivt ojämnheterna, mörka ringar, påsar och fina linjer. Detta gör den med sin fulla täckning och fantastiska pigmentering. Detta är även något vi sett recensioner nämna – att den täcker ordentligt.

Det vi också gillar med Clarins everlasting concealer är krämigheten. Det gör att man lätt kan stryka på den och resultatet blir inte kakigt.

“Everlasting” i produktnamnet står förstås för dess otroliga hållbarhet. Den håller hela dagen utan problem och tål en del stryk under dagens gång.

Bästa billiga heltäckande concealer: Maybelline ‘Fit Me’

Maybelline “Fit Me” concealer
Liten pensel för lätt applicering
11 nyanser
Billig
Bra pigmentering
Lite tunn formula

Maybelline “Fit Me” är den bästa billiga concealern med full täckning. Viktigt att poängtera här är dock att täckningsgraden är byggbar, vilket gör att den inte nödvändigtvis behöver vara heltäckande. Byggandet går riktigt smidigt med den lilla borsten som gör att man kan applicera en väldigt liten mängd åt gången.

Det vi gillar allra bäst med Maybelline’s “Fit Me” är ingredienslistan! Den innehåller varken olja eller vax, de verkar ha fokuserat på skonsamheten här.

Vi hittade den i 11 olika nyanser, från riktigt ljust till mörkt. Dessa nyanser har alla riktigt bra pigmentering och ger även en liten lyster till huden.

Maybelline’s “Fit Me” concealer är väl omtyckt av sina kunder och har baserat på 58 recension fått ett snittbetyg på 4.2/5 hos Nordicfeel. Kunder nämner bland annat att den inte lägger sig fult under ögonen och att den ligger jämnt.

Bästa heltäckande concealer

Hur väljer man den bästa fulltäckande concealern?

Att välja den bästa heltäckande concealern är ingen lätt uppgift, det finns ju så otroligt många alternativ att välja mellan! Den variant som fungerar bra för en hudtyp behöver inte nödvändigtvis se bra ut på dig. Nedan är därför en lista på kriterier som är viktiga när man väljer fulltäckande concealer, dessa inkluderar lätt formula, inte kakig, hållbarhet och återfuktning.

  • Lätt formula: En fulltäckande concealer täcker ju huden ordentligt, vilket gör att många dåliga produkter kan kännas tjocka på huden. Då ser sminkningen tung ut, och det förstör den naturliga looken. Det gör också att huden inte kan andas ordentligt, vilket i sin tur kan leda till olika hudåkommor. Se därför till att concealern är märkt som “lättviktig”.
  • Inte kakig: Att concealer inte blir kakig är en av de viktigaste kriterierna. En kvalitativ concealer ska smälta in i huden och inte samla sig i porerna eller fina linjer. Om den blir kakig kommer den istället framhäva fina linjer, rynkor eller ojämnheter.
  • Hållbarhet: En fulltäckande concealer ska hålla hela dagen, men också bevara sin täckning under hela den tiden. Annars förstörs ju resten av sminkningen!
  • Återfuktning: Eeftersom att en concealer med full täckning ligger nrämst huden är det viktigt att den återfuktar. Detta är extra viktigt för torr hy, men såklart också för andra hudtyper.
Heltäckande concealer test

Så gjordes vårt heltäckande concealer test

För vårt test av heltäckande concealers började vi först och främst med att ta fram några varianter som fått bra betyg av kunderna. Vi gick sedan igenom deras recensioner och beskrivningar. Utifrån det vi läste i de satte vi sedan ihop våra egna recensioner.

Källor