Kräm ögonskugga bäst i test

Kräm-ögonskugga bäst i test – 3 bästa creme ögonskuggorna!

Susanne Blomsterqvist

Krämögonskugga är framtiden – säg hejdå till ögonskuggor som smular sig under dagens gång. I denna artikel utforskar vi de 3 bästa creme ögonskuggorna och jämför deras formulas, ingredienser, resultat och nyanser. Vi utser också en av de till kräm ögonskugga bäst i test!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Kräm ögonskugga bäst i test

Bäst i test: KimChi chic ‘Pot De Créme’ krämögonskugga

KimChi chic ‘Pot De Créme’ ögonskugga
Superpigment!
Fint glitter och skimmer
6 gram i flaskan
Skonsam mot huden
Inga hudnära nyanser

Den bästa krämögonskuggan är KimChi Chic’s “Pot De Créme”. Den ger ett fantastiskt och kladdfritt resultat som torkar mycket snabbt. Därefter håller den sin vibranta färg hela dagen utan att smetas ut.

Detta är bland den bästa pigmenteringen vi sett på en krämig ögonskugga. Ett svep och det blir helt täckt! Antagligen är det anledningen till att den sitter så bra efteråt, man behöver till exempel micellärt vatten för att få bort den.

Glittret och skimret som hittas i de uppskattas också av oss på The Beauty Room. Den ger en riktigt dramatisk skugga som verkligen skiner!

Vi gillar däremot inte att den endast finns i vibranta färger, dessutom endast 12. Inga hudnära toner kan hittas, och därför lämpar sig den här skuggan helt enkelt inte för alla. Värt att notera är att den skapats av teamet bakom RuPaul’s Drag Race, vilket antagligen är anledningen till att den endast finns i vibranta färger.

Bästa vårdande krämögonskuggan: Yves Rocher

Yves Rocher kräm-ögonskugga
27 nyanser
Pudrig i konsistensen
Finns i skimrande, metallisk och matta toner
85% naturliga ingredienser
Lite dyr
Tyvärr hittades inga priser...

Vi har ofta med Yves Rochers produkter i våra tester, och de har bland annat medverkat i vårt schampokaka test. De är kända för sina naturliga ingredienser och baktanke på miljön. Vi gillar deras krämögonskugga och tycker det är den med flest vårdande egenskaper av de vi testat.

Den kommer i 27 olika nyanser, både vibranta och mer hudnära toner. Dessa nyanser kommer även i tre olika effekter: skimrande, metallisk och matt. Om man gillar den behöver man alltså inte leta efter en annan när man vill ha ett annat skimmer – det uppskattas!

Yves Rochers ögonskugga ger ett intensivt resultat på ögonlocken som ändå är lätt att ta bort. Det är nämligen högpigmenterade toner de valt att använda, och antagligen därför den är lite dyrare än genomsnittet. I skrivande stund kostade den nästan 85 kr/g, vilket är ungefär 30% högre än andra alternativ.

Vi tycker trots allt den är värd pengarna, den höga pigmenteringen gör att burken håller längre. Det i kombination med att den har 85% naturliga ingredienser gör att vi tycker den är värd den lite högre prislappen.

Värt att notera är att den inte faktiskt är en kräm ögonskugga på papper, men vi tycker konsistensen är krämig nog att platsa i kategorin.

Bästa matta krämögonskuggan: MILI cosmetics ‘Matte Creme’

MILI cosmetics creme ögonskugga
Högpigmenterad
Känns lätt på huden
Kan byggas
Fina nyanser
Burken håller inte så länge

Last updated: 2024-04-23 06:07:44

Den bästa matta krämögonskuggan är den här från MILI Cosmetics som finns i 12 nyanser, både vibranta och mer hudnära. Vi gillar den matta texturen som skapas med den, och resultatet håller hela dagen.

Det vi gillar allra mest med den är den smöriga formulan som verkligen glider lätt över huden. Den innehåller bland annat vitamin E, sheasmör och jojobaolja för att återfukta och mjukgöra huden. Formulan gör det också lätt att bygga flera lager med den, och den lämnar inte huden skrynklig.

Med ett lätt dopp i burken får man upp väldigt mycket pigment, vilket är både positivt och negativt. Det gör att man ibland kan använda för mycket, och på så sätt blir den inte lika dryg som andra på listan.

Bästa kräm-ögonskuggan

Hur väljer man den bästa kräm-ögonskuggan?

Att välja den bästa kräm-ögonskuggan är inte lätt, eftersom man inte riktigt vet hur bra resultat man får utan att ha testat olika. Nedan har vi satt ihop en lista över kriterier som är extra viktiga att tänka på när man väljer en creme ögonskugga, dessa inkluderar mjuk formula, återfuktande/mjukgörande och vibrans.

  • Mjuk formula: en krämig ögonskugga ska förstås ha en mjuk formula för att få till det bästa resultatet. Mjukheten gör att skuggan glider bättre på huden, utan att dra eller irritera den. Dessutom får det appliceringen att underlättas.
  • Återfuktande och mjukgörande: en bra kräm-ögonskugga ska ha vissa vårdande egenskaper för huden. Den ska inkludera ingredienser som både återfuktar och mjukgör huden.
  • Vibrans: det är viktigt att ögonskuggan håller sin vibrans hela dagen. Leta efter produkter som är märkte med minst “24 timmars hållbarhet”. Detta är extra viktigt när du har vibranta färger, eftersom det är viktigt att de inte tappar sin vibrans under dagen. Då ser de bara dassiga ut, och sminkningen ser istället “smutsig” ut.
Krämögonskugga test

Hur gjordes vårt kräm ögonskugga test?

För att göra vårt kräm ögonskugga test tittade vi först och främst på marknaden. Därefter valde vi ut de 3 populäraste produkterna i kategorin. Vi läste då på mer ingående om de utvalda genom att ta hjälp av tillverkarnas egna beskrivningar och en hel drös kundrecensioner. Utifrån den information vi läst oss till skrev vi egna recensioner om ögonskuggorna.

Källor