Micellärt vatten bäst i test

Micellärt vatten bäst i test – hitta bästa micellära vattnet!

Susanne Blomsterqvist

Är även du på jakt efter micellärt vatten bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Nedan har vi nämligen plockat fram det allra bästa micellära vattnet för dig och dina behov. Dessutom har vi sammansatt en kort köpguide i slutet av artikeln för att underlätta ditt val ytterligare.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Micellärt vatten bäst i test

1. Nivea energy micellar water

2. Garnier micellärt vatten

3. Nuxe Paris "very rose"

Bäst i test

Bästa billiga

Bäst premiumval

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Nivea micellärt vatten – bäst i test!

En genomskinlig flaska micellärt vatten tillverkat av Nivea som kallas "Energy"
Billigt
3x anti-oxidanter
Ger fin lyster

En flaska som verkligen rengör huden på djupet är den här från Nivea. Det faktum att den dessutom passar alla hudtyper och stimulerar huden gör att vi utser den till micellärt vatten bäst i test.

Den innehåller 3 st anti-oxidanter vilket stimulerar och återupplivar huden. Dessutom dubblar den som sminkborttagning, men istället med ingredienser som vårdar huden. Formulan är till och med vegansk, vad mer kan man önska sig?

Bästa billiga: Garnier micellar ansiktsvatten

En genomskinlig flaska micellärt vatten tillverkat av Garnier
Drar åt sig smuts effektivt
Billig
Dermatologiskt testad

Garnier har även de kommit med en riktigt konkurrerande produkt, till riktigt låg prislapp. Det drar verkligen åt sig smuts som en magnet och får huden att kännas silkeslen efter användning!

Rengöringsvattnet är inte bara effektivt, det är också riktigt smidigt att använda! Det får nämligen bort alla typer av smink med enkelhet, till och med en del vattenfasta mascaror går bort! Vi rekommenderar den varmt.

Bäst premiumval: Nuxe Paris

En rosa flaska micellärt rengöringsvatten tillverkad av Nuxe Paris
3-in-1
Får bort ALLT smink
Doft av rosor

Det här micellära vattnet med rosenvatten är det som känns absolut skönast när det används. Det rengör huden otroligt effektivt, och lyckas få bort precis allt smink på en gång.

Ingredienslistan består bland annat av ett hudvårdande komplex med 100% vegetabiliskt ursprung. Detta hjälper till att lindra irritation i huden, vilket är anledningen till att det känns så skönt att använda. Resultatet blir en mjuk och fräsch hud med en otrolig doft av rosenblomster!

Vanliga frågor

Vad är micellärt vatten?

Micellärt vatten är en typ av rengöringsprodukt för ansiktet. Det består av små rengöringspartiklar, kallade miceller, som är lagda i mjukt vatten. Dessa partiklar drar till sig smuts och olja, vilket gör det effektivt för att ta bort smink och rengöra huden.

Hur använder man micellärt vatten?

Häll några droppar på en bomullspad och svep den sedan över ansiktet. Du behöver inte skölja av det, vilket gör det enkelt att använda. Det kan användas morgon och kväll, eller när du behöver ta bort smink.

Är micellärt vatten bra för alla hudtyper?

Ja, micellärt vatten är lämpligt för alla hudtyper. Det är särskilt fördelaktigt för känslig hud eftersom det är skonsamt och inte tar bort hudens naturliga oljor. Dock kan vissa typer av micellärt vatten innehålla ingredienser som kan irritera huden, så det är alltid bäst att kolla ingredienslistan först.

Kan man endast rengöra huden med micellärt vatten?

Trots att micellärt vatten är effektivt för att ta bort smuts och smink, bör det inte vara den enda rengöringen i din hudvårdsrutin. Det kan vara en bra första steg i rutinen, följt av en traditionell ansiktsborste för att djuprengöra porerna och ta bort resterande smuts.

Bästa micellära vattnet

Så hittar du det bästa micellära vattnet

Prisvärdhet

Det första du måste tänka på är förstås priset. De flesta av oss vill ha mest möjligt för våra hårt intjänade pengar. Så det är viktigt att titta på priset per milliter. Ett micellärt vatten kan verka billigt till en början, men om du bara får en liten mängd för det priset, kanske det inte är så bra affär ändå. Jämför därför vad de olika alternativen kostar per milliliter.

Effektivitet

Micellärt vatten är populärt på grund av sin förmåga att effektivt rengöra huden utan att behöva sköljas av efteråt. Men alla produkter är inte lika effektiva. Försök därför hitta recensioner eller produkttester online för att få en uppfattning om hur effektivt ansiktsvattnet i fråga är innan du köper det.

Ingredienser

Det är också viktigt att titta på ingredienslistan. Micellärt vatten ska vara milt och skonsamt mot huden, men en del varianter innehåller dåliga ingredienser. Undvik till exempel produkter med starka parfymer om du har känslig hud. Se också till att produkten är fri från skadliga kemikalier som parabener och sulfater.

Förmåga att ta bort vattenfast smink

Om du ofta använder vattenfast smink, behöver du ett micellärt vatten som är starkt nog att ta bort det. Men här är det en svår balansgång – du vill inte ha en produkt som är så stark att den torkar ut huden. Se till att produktbeskrivningen specifikt nämner att den kan ta bort vattenfast smink, och kontrollera recensioner för att se hur väl den presterar i riktiga livet.

Micellärt vatten bäst i test

  • Bästa micellära vattnet: Nivea Micellar water “Energy”
  • Nr 2: Garnier micellar cleansing water
  • Nr 3: Nuxe “Very rose” 3-in-1 micellar water

Till topplistan!

Micellärt vatten test

Så gjordes vårt test av micellära ansiktsvatten

Vi började vårt micellära ansiktsvatten test med att titta på vad marknaden hade att erbjuda. Vi tittade sedan på ungefär ett fyrtiotal kundrecenisoner och produktbeskrivningar hos olika ehandlare. Utifrån det vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner om produkterna.

För att avsluta det hela behövde vi också få ihop vår topplista. Den skrevs efter att alla produkter jämförts med hjälp av kriterier som effektivitet, prislapp och känsla på huden.

Källor