Lip primer bäst i test

Lip primer bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Susanne Blomsterqvist

Är du ute efter lip primer bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! Nedan hittar du de allra bästa lip primers för att täcka dina behov.

En lip primer är precis som det låter – en primer för läpparna! Det gör inte bara att läppoljan eller läppstiftet sitter på bättre, det ger också nyansen mer intensiv! Precis som ögonprimers är även läpprimern otroligt underskattad i sminkvärlden. Nedan hittar du de varianter som ger absolut bäst resultat.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Lip primer bäst i test

1. Nyx lip primer

2. Catrice volumizing extreme

3. MAC Prep + prime

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Nyx lip primer – bäst i test!

En svart läpprimer från Nyx

Den variant som plockar titeln “lip primer bäst i test” är definitivt den här billiga varianten från Nyx! Trots det låga priset får du en otroligt läpprimer som verkligen boostar nyansen på läpparna.

Det som också skiljer den här varianten från andra är det faktum att den håller så otroligt länge. Du kan nog räkna med att den håller mer än en dag till och med.

Texturen på själva produkten är också riktigt smidig vilket gör det lättare att applicera läppstiften ovanpå sedan.

Med dubbelfunktion: Catrice

En röd flaska läppglans med primer förmågor

Det finns många läpprimers som är 2-i-1, och så är även fallet med den här från Catrice. Den dubblar sig som ett läppglans, och med hjälp av dess primer egenskaper får färgen en otroligt fin ton.

Det som också skiljer den här från andra är känslan man får i läpparna efter applicering. Den innehåller nämligen mentol och chiliextrakt, vilket ger den där brännande men svalkande känslan (ungefär som carmex).

Utformningen på huvudet är också lite annorlunda för att skapa en extra snygg volym efter applicering!

Tyvärr hittades inga priser...

Bäst premiumval: MAC

En svart lip primer från Mac

För dig som har en hundring extra att lägga på läpprimern är MAC’s alternativ enligt oss det allra bästa. Den har en helt genomskinlig ton, men som boostar läppstiftets färg något enormt!

Stiftet lyckas hålla sin sneda skärning, trots ojämn användning vilket är ett stort plus. Det gör att appliceringen är och förblir väldigt enkel.

Texturen på stiftet kan liknas med ett lypsyl vilket gör att det inte kladdar på läpparna. Det gör det sedan otroligt lätt att lägga läppstift ovanpå!

Bäst återfuktning: Anastasia

En svart tub läpprimer från Anastasia Beverly Hills

För dig som ofta får torra läppar är den här lip primern från Anastasia Beverly Hills det bästa alternativet. Det är utformat med läppbalsam i åtanke, och återfuktar därför läpparna väldigt bra. Det kan därför också användas helt utan läppfärg, och endast som balsam.

Anastasia Beverly Hills har valt en helt transparent färg vilket vi uppskattar. Trots den genomskinliga färgen får den läppfärgen att verkligen poppa!

En genomtänkt och vegansk läpprimer som verkligen tänkt på funktionalitet beskriver den här varianten ganska bra. En varm rekommendation från oss!

Bäst för äldre: Elizabeth Arden

En vit tub läpprimer från Elizabeth Arden

Elizabeth Arden har tillverkat produkter som tidigare presterat bra i vårt retinol nattkräm test, och även den här fungerar riktigt bra på äldre kvinnor!

Den har en lite annorlunda utformning som är till för att vårda läpparna. Med den här får du till en jämnare look samtidigt som du ger läpparna den fukt de behöver.

Förutom dess goda egenskaper får du dessutom väldigt mycket för pengarna. Här får du 15ml för nästan samma pris som konkurrenternas 3-5ml!

Vanliga frågor

Hur använder man en lip primer?

En läpp-primer appliceras genom att bara smeta på den. Det finns dock vissa varianter som har en mer flytande textur än andra, de kan med enkelhet istället tas på fingret och läggas på den vägen.

Vad är en lip primer?

En lip primer är precis som det låter – en primer för läpparna. Den gör att läppstiftet får en varmare nyans. Samtidigt gör det att läppstiftet får ett mer slätt resultat, trots torra läppar.

Bästa lip primern

Hur hittar man den bästa lip primern?

Att hitta den bästa lip primern är ingen lätt uppgift – det finns så otroligt mycket att välja mellan! Här är några av våra varmaste tips för att förenkla letandet.

Hur är texturen?

Det är viktigt att läpp-primern inte bara flyter ut över läpparna. Då kommer läppstiften inte fästa så bra, och det kommer heller inte se bra ut! Välj en variant som har en hård textur, men som ändå går att applicera på torrare läppar. Dessa ger inte bara bättre resultat, de håller också betydligt längre.

Hur länge håller den?

En annan viktig punkt att ha i åtanke är hur länge den håller. Det kan du förstås inte veta utan att faktiskt ha testat den. Om du inte kan testa den rekommenderar vi att du läser kundrecensionerna. Där skrivs nästan alltid hur länge den håller, och hur resultatet ser ut efter några timmar.

Vad kostar den?

Ja, man ska alltid titta på priset, du vet du väl redan? Men när det kommer till sminkprodukter är det faktiskt inte egentligen inte priset du ska titta på. Det är hur mycket du får för pengarna som är det viktiga. Det är väldigt vanligt att en produkt på 15ml kostar lika mycket som en på 3ml. Då känns de lika dyra, medan den ena faktiskt är 5 gånger så dyr!

Lip primer test

Hur gjorde vi vårt lip primer test?

Vi började vårt lip primer test med att hitta ett par passande modeller. Efter gediget letande hittade vi några passande modeller med varierande förmågor.

Vi tittade på ungefär ett hundratal kundrecensioner och produktbeskrivningar. Med den infon som lästes i de satte vi upp våra egna recensioner. Här försökte vi främst ta upp dess kvalitet och vilket resultat de gav.

För att avsluta artikeln behövde vi sätta upp själva läpp primer bäst i test listan. Den skrevs efter att vi jämfört modellernas; hållbarhet, prislapp, textur och resultat.

Källor