Retinol nattkräm bäst i test

Retinol nattkräm bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Mikaela Höstfors

Letar du efter retinol nattkräm bäst i test? Då är detta den ultimata artikeln för dig! I topplistan hittar du nattkrämer i alla olika prisklasser och med olika egenskaper. Du kommer definitivt hitta en som passar dig!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs om vår annonspolicy här!

Retinol nattkräm bäst i test

1. L'Oréal Paris revitalift

2. Linda Johansen

3. Elizabeth Arden

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Våra andra artiklar om retinol:

L’Oréal Paris revitalift – bäst i test!

En vit burk retinol nattkräm från Loreal Paris

Vinnaren av vårt test är Revitalift nattkräm från det världskända varumärket L’Oréal Paris. Produkten innehåller avancerat Pro-Retinol som tagits fram på professionella laboratorier med syftet att användas i krämer för att motverka ålderstecken. Resultatet av den fylliga krämen är reducerade rynkor och en strålande hud.

Dessutom innehåller produkten Fibrelastyl som är känt för att kunna återge huden sin naturliga elasticitet. Slapp hy blir mer spänstig och djupa rynkor slätas ut. Nattkrämen ingår i en serie anti-age produkter från L’Oreal som fungerar utmärkt tillsammans!

Bästa utjämnaren: Linda Johansen

En vit flaska tryffel nattkräm från Linda Johansen

Last updated: 2024-04-23 17:17:47

Denna nattkräm har en riktigt lyxig känsla och gör din hud sammetslen efter användning. Den åldersreducerande ingrediensen retinol tillsammans med niaciamid och Vitamin B3 gör nattkrämen mycket effektiv för mogen hud. Små linjer och rynkor jämnas ut samtidigt som huden stärks och skyddas på cellnivå.

Den verkar även för att återställa solskador och ge en klarare hud. Din hud får en ungdomlig lyster och bättre struktur helt enkelt!

Bäst premiumval: Elizabeth Arden ”Ceramide Premiere”

En burk nattkräm från Elizabeth Arden

Du som söker ett premiumval utan dess like bör testa denna nattkräm från Elizabeth Arden. Med hjälp av exklusivt Retinol Complex kommer din hud att stramas upp och kännas fräsch när du vaknar efter en natts sömn. Krämen verkar för att bygga upp hudens naturliga skyddsbarriär genom att tillföra fukt under hela natten.

Den har en lyxig konsistens som känns mycket närande på huden. Vid kontinuerlig användning kommer rynkor och fina linjer att reduceras märkbart med ett yngre utseende som följd. Tidigare kunder beskriver nattkrämen som ett måste i deras hudvårdsrutin!

Bäst serum: No7 ”Lift & Luminate”

En blå tub retinol serum från No7

Lift & Luminate från det framgångsrika företaget No7 vinner platsen för bästa serum! Produkten har en kliniskt bevisad effekt mot ålderstecken och minskar synbart rynkor på bara två veckor. Tack vare ett uppstramande komplex bestående av hibiskuspeptider och hyaluronsyra får huden maximal återfuktning samtidigt som den blir fastare.

Förutom Pro-Retinol som hjälper till att stödja hudens förnyelseprocess innehåller serumet även ett antioxidanter med extrakt från mullbär och ginseng. Huden får ett optimalt skydd mot fria radikaler och en riktigt fräsch lyster!

Bäst för torr hy: Perricone MD ”Retinol treatment”

En flaska moisturizer från Perricone MD

Last updated: 2024-04-23 17:17:49

Med denna hudkräm får din hud ta del av retinolens alla fördelar samtidigt som den återfuktas maximalt. Krämen motverkar finnar och lugnar rodnad hud. Med sina näringsgivande ingredienser hjälper den huden att läka utan att den torkas ut. Dessutom absorberas överflödigt fett samtidigt som smuts motverkas. Salicylsyran ger huden en mild peeling och tar bort döda hudceller så att ny fräsch hud kommer fram. Resultatet blir en jämnare hud med färre ålderstecken och en perfekt fuktbalans!

Psst! Börjar du se ålderstecken på övriga kroppen också? Kolla in vår uppstramande body lotion bäst i test lista!

Vanliga frågor

Vad är retinol?

Retinol är ett av få ämnen som har bevisad effekt mot åldrande hud. Anledningen är att ämnet innehåller små molekyler med förmågan att tränga långt ner i hudlagren. Den förvandlas sedan till A-vitaminsyra som triggar cellerna att producera mer kollagen och elastin som är oumbärliga för en jämn hud. Resultatet blir en hud som återfår sin elasticitet och rynkor reduceras.

Hur mycket kostar en nattkräm med retinol?

Det beror på val av varumärke och vilka förväntningar du har. Priset kan variera kraftigt men ligger vanligtvis mellan 200-1000kr.

Vad ska man inte använda samtidigt som retinol?

Var försiktig med att blanda retinol med syror då det kan bli för starkt för huden. Även C-vitamin är bra att inte själv kombinera med retinol.

Hur ska man utforma sin kvällsrutin?

Vårt bästa tips för dig som nojar över åldrande hud är att avsluta varje kväll med ansiktsångare, och sedan lägga på retinol-nattkrämen. Det öppnar först upp porerna, för att sedan återfukta de på djupet med hjälp av retinolen.

Bästa retinol nattkrämen

Hur hittar man den bästa retinol nattkrämen?

Tänk på följande om du vill hitta den bästa nattkrämen med retinol.

  • Hudtyp – Om du har känslig hud bör du köpa en nattkräm som även innehåller lugnande ingredienser för att undvika irritation. Det finns även krämer som är anpassade efter fet och normal hud.
  • Formula – Även om retinol är fantastisk i sig själv så maxas dess egenskaper om den kombineras med passande ämnen. Välj en nattkräm med välgörande och fuktgivande ingredienser.
  • Kundomdömen – Om du vill vara riktigt säker på att du får en bra produkt kan du kolla på recensioner från tidigare kunder.
  • Hur din rutin ser ut – Hur ser din hudvårdsrutin ut? Om du till exempel använder en ansiktsborste innan läggdags kan det vara bra att välja en nattkräm som är skonsam och helar huden under natten.
Retinol nattkräm test

Hur gjorde vi vårt test av retinol nattkrämer?

Vi har baserat testet på produktbeskrivningar för de olika nattkrämerna och valt ut dem som bäst lever upp till kunders behov. Genom att analysera omdömen från tidigare kunder har vi lyckats optimera vårt resultat och känner oss säkra på att dessa produkter lever upp till förväntningarna.

Vi har dessutom valt att ta med nattkrämer som passar olika behov för att alla ska hitta den som passar just deras hud bäst. Med hjälp av detta test hoppas vi att du ska hitta den perfekta retinol nattkrämen för din hud.

Källor