Microblading penna bäst i test

Microblading-penna bäst i test – 3 med toppbetyg!

Susanne Blomsterqvist

En microblading-penna används för att måla färg i ögonbrynen och skapa tunna, realistiskt hårliknande streck för att fylla ut ögonbrynen. Det är från början inspirerat av det populära microblading-ingreppet som man kan göra för att fylla ut ögonbrynen. I den här artikeln utforskar vi de 3 bästa microblading-pennorna på den Svenska marknaden och jämför dess effektivitet, pensel, hållbarhet och pris.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Microblading-penna bäst i test

Bäst i test: Nanobrow microblading penna

Nanobrow microblading penna
Håller i upp till 24 timmar
Vattenfast
Extremt tunn pensel
Finns i 5 nyanser
Lite dyr

Nanobrow’s microblading-penna är antagligen den mest populära på marknaden här i Sverige, och med bra anledning. Den ger ett fantastiskt fint resultat, och den extremt tunna penseln är det som gör att vi nu utser den till microblading penna bäst i test!

Som nämnt är det absolut bästa med Nanobrows modell den extrem tunna penseln. Den gör appliceringen mycket lätt, men gör också att man använder väldigt lite produkt varje gång. Då håller pennan väldigt länge och den blir på så sätt prisvärd.

Efter applicering håller färgen i upp till 24 timmar och är vattenfast. Pigmenteringen i sig är stark och smetas inte ut av svett eller annan fukt.

Det som skiljer den från till exempel Artdeco eller andra populära microblading-pennor på marknaden är att den hittas i 5 nyanser! Det gör att man verkligen kan välja en som passar ens ögonbrynsfärg.

Den är något dyrare än genomsnittet och i skrivande stund kostade den omkring 200 kr. Vi tycker det trots allt är värt det eftersom man behöver använda så otroligt lite färg varje gång. Den håller väldigt länge kontra prislappen.

Bästa billiga microblading penna: Artdeco ‘Eye Brow Color Pen’

Artdeco “Eyebrow Color Pen”
Mjuk färg
Bra konsistens
Kladdar inte
Vegansk
För tjock pensel för nybörjare

Last updated: 2024-04-23 05:47:30

Artdeco är ett varumärke vi ofta har med i våra tester, och även denna gång tycker vi de har kommit med en riktig toppenprodukt! Den är egentligen inte marknadsförd som en microblading-penna men vi anser att det är det.

Den får till en fantastisk microblading look, men kan vara lite svårare för nybörjare att använda. Detta eftersom den fjädrade penseln är lite tjockare än på till exempel Nanobrow’s modell. Det gör att man verkligen måste vara försiktig när man ritar på brynen för att inte skapa för tjocka streck.

Vi gillar verkligen att den är kladdfri dock! Något som ofta är ett problem med just microblading-pennor. Trots det är färgen mjuk och dras lätt på huden utan att behöva trycka allt för mycket.

Bäst med gaffelspets: Diego Dalla Palma ‘Microblading Eyebrow Pen’

Diego Dalla Palma “Microblading Eyebrow Pen”
Mostår höga temperaturer
Gaffelspets
Extremt tunna linjer
Absolut lättast att använda
Lite dyrare

Last updated: 2024-04-23 05:47:31

Diego Dalla Palma är en microblading penna med gaffelspets som finns i flera nyanser, dock hittade vi endast en (#71) på den svenska marknaden. Den är lite dyrare än genomsnittet och kostade i skrivande stund omkring 200 kr. Vi tycker dock absolut den är värd pengarna i och med att den kan liknas med en tattoo-ögonbrynspenna. Brynen ser verkligen tatuerade ut efter användning!

Istället för den traditionella fina fjäderspetsen har den här en 3-gafflad spets som gör att man ännu lättare skapar naturligt liknande hårstrån. Detta är absolut en variant för nybörjaren och gaffeln ger möjlighet att skapa extremt tunna streck i brynen.

Hur väljer man den bästa microblading pennan?

Att välja den bästa microblading-pennan är mer än bara att gå på den mest populära. Antingen kan man välja en med tunn fjäderliknande spets, eller en med gaffelspets. Utöver det finns det även andra saker att ha i åtanke, nedan är en lista på de.

  • Ger extremt tunna linjer: Finessen med microblading ligger i dess förmåga att skapa hyperrealistiska, hårliknande streck. Pennan bör därför kunna göra extremt tunna linjer. Detta är det absolut viktigaste för att få ett resultat som ser nå naturligt ut som möjligt.
  • Håller minst 24 timmar: En microblading-penna ska hålla i minst 24 timmar, vilket inte är särskilt mycket begärt eftersom i princip hela skönhetsbranschen har det som standard idag. Man vill ju inte att de ritade brynen ska försvinna under dagen, eller hur?
  • Enkel att använda: Det är nog svårt att rita på microblading-looken till att börja med; se därför till att pennan är lätt att jobba med. Detta är en kombination av pennans form, storlek på spetsen och hur lätt den glider över brynen.
  • Djup och rik färg: En annan viktig faktor när man väljer en microblading-penna är dess pigmentering. Du vill att färgen ska vara djup och rik för att få till de mest naturliga brynen. Om pennan är dåligt pigmenterad kan resultatet bli ojämnt och fläckigt.

Vad är en microblading penna?

En microblading penna är en sminkpenna som används för att skapa extremt tunna, hårliknande streck på ögonrynen. Den ger ett naturligt resultat och används för att fyll i, definiera eller snygga till formen på brynen.

Microblading penna test

Hur gjordes vårt microblading penna test?

För att göra vårt microblading penna test började vi först med att välja ut några produkter. Det finns faktiskt inte särskilt många här i Sverige, men vi hittade till slut några som var både poppis och omtyckta. Utifrån det vi sedan läste i deras beskrivningar och kunders recensioner skrev vi våra egna recensioner om alla pennorna.

Källor