Ögonbrynspincett bäst i test

Ögonbrynspincett bäst i test – 3 bästa brynpincetterna!

Matilda Niklasson

En ögonbrynspincett är ett verktyg för att noppa ögonbrynen, men olika modeller skiljer sig enormt i effektivitet. Dåliga brynpincetter lyckas inte få grepp om de riktigt små hårstråna och en del modeller lyckas inte göra annat än att bara rycka i huden när man försöker rensa ögonbrynen. Därför går vi i den här artikeln igenom de 3 bästa ögonbrynspincetterna och jämför deras effektivitet, toppar, grepp och priser. Dessutom ser vi till att svara på vilken ögonbrynspincett som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Ögonbrynspincett bäst i test

Bäst i test: Tweezerman ögonbrynspincett

Tweezerman ögonbrynspincett
Handfilad topp som gör den precis och skarp
Lyckas greppa hårstrån som inte växt ut helt än
Rostfritt stål
4.6/5 i snittbetyg
Lite dyr

Tweezerman’s sneda pincett är den vi utser till ögonbrynspincett bäst i test. Den har ett helt fantastiskt grepp som lyckas greppa även de där stråna som inte växt ut än. Detta på grund av den handfilade tippen som gör den skarp och precis.

Den här pincetten från Tweezerman bevisar verkligen att en högre prislapp är värt det, även på en så simpel produkt som en ögonbrynspincett. Den är prisvinnande av en anledning, och den lutande tippen gör den verkligen värd den extra hundralappen.

Förutom greppet är den tillverkad helt i rostfritt stål och finns i 4 härliga designer (inklusive ett leopard-mönster). Detta gör den mycket lätt att skölja av efter användning.

Hos Kicks.se är Tweezerman’s sneda brynpincett en av de mest populära och har där samlat på sig ett snittbetyg på 4.6/5 baserat på 27 omdömen. Kunder nämner här att den kommer åt överallt och många säger att det är den bästa pincetten de haft.

Bästa billiga ögonbrynspincett: Essence

Essence pincett för ögonbrynen
Tjockt grepp för fingrarna gör den lätt att använda
Perforering på topparna ger bra grepp
Riktigt billig
Ligger skönt i handen
Kanterna är inte så vässade vilket gör det svårt att nå hårstrån som precis börjat växa ut
Tyvärr hittades inga priser...

Den bästa billiga ögonbrynspincetten är Essence egna i det här gulliga utförandet med smileys på. Den är lite bredare för fingrarna vilket gör den lättare att använda, samtidigt lyckas den greppa hårstråna trots sin riktigt smala spets.

Essence har valt att använda en perforering på topparna vilket gör att man får ännu bättre grepp om hårstråna. Men det är också här den negativa aspekten kommer in – kanten är inte vässad nog vilket gör att man inte riktigt kan nå de där stråna som inte växt ut helt än. Detta är något som billiga brynpincetter nästan alltid har svårt med tyvärr.

Hos Lyko.se har Essence ögonbrynspincett fått blandade betyg och samlat på sig ett snittbetyg på 3.0/5. De flesta tycker den är helt okej men att den är för slö för att nå de mindre hårstråna.

Att undvika: Vitry’s sneda pincett för ögonbrynen

Vitry ögonbrynspincett

Last updated: 2024-04-24 14:43:34

Virtys sneda ögonbrynspincett är en vi på The Beauty Room rekommenderar att du undviker. Kundbetygen på Kicks.se är övervägande negativa och kunder nämner bland annat att den ger dåligt grepp, är tung framtill och känns klumpig under användning.

Vi gillar dock Vitry’s innovation att använda ett plasthölje på “handtagen” vilket gör att den ligger skönt i handen. Synd bara att denna inte ger lika bra grepp som Vitry’s pincett med kloliknande topp. Den kan vi absolut stå bakom och rekommendera som alternativ.

Bästa ögonbrynspincetten

Hur väljer man den bästa ögonbrynspincetten?

Att välja den bästa ögonbrynspincetten är svårare än att bara köpa första bästa pincett. De kommer nämligen i många olika utformanden och valet blir därför lite svårare. Förutom att välja en lite dyrare pincett än de för en tjuga på matbutiken finns det även andra saker att titta på när man väljer. Nedan är en lista på viktiga kriterier när man ska välja ut den bästa pincetten för ögonbrynen, dessa inkluderar fast grepp, sned topp och material.

  • Fast grepp: Det absolut viktigaste när det kommer till ögonbrynspincetter är att den får ett fast grepp runt hårstråna. Den ska inte glida runt över huden och heller inte rycka i huden för mycket när den används.
  • Sned topp: Se till att toppen på pincetten är sned. Den här formen är mest populär av en anledning; den lilla vinkeln gör det möjligt att komma åt även de minsta hårstråna utan att rycka med sig huden. Den tjockare botten som skapas på en sned topp ger dessutom ännu bättre grepp.
  • Material: Materialet på pincetten är viktigt för att även det påverkar greppet, men också för att vissa material är lättare att rengöra än andra. Vi på Beauty Room rekommenderar en brynpincett tillverkad av rostfritt stål eftersom dessa ger absolut bäst grepp och enkelt kan sköljas av under kranen.

Vad är en ögonbrynspincett?

En ögonbrynspincett är ett verktyg designat för att noggrant och exakt noppa bort ögonbrynshår från roten.

Vad är skillnaden mellan en vanlig pincett och en ögonbrynspincett?

Skillnaden mellan en vanlig pincett och en ögonbrynspincett är oftast spetsens form och precision. Ögonbrynspincetter har ofta en spetsig, sned eller platt ände för att lyckas greppa de allra minsta hårstråna.

Kan man använda en vanlig pincett för att noppa ögonbrynen?

Ja, man kan använda en vanlig pincett för att noppa ögonbrynen, men en ögonbrynspincett ger bättre precision och kontroll.

Ögonbrynspincett test

Hur gjordes vårt ögonbrynspincett test?

För att göra vårt ögonbrynspincett test började vi med att plocka fram de mest omtyckta modellerna på marknaden. Vi läste mängder av kundrecensioner och produktbeskrivningar för att verkligen kunna definiera vilken som var den bästa. Det var med hjälp av det vi läst som vi även skrev våra egna recensioner om pincetterna.

Källor