Ögonkräm för män bäst i test

Ögonkräm man bäst i test – 3 bästa ögonkrämer för män!

Nicolas Johansen

Ögonkrämer utformade för män är egentligen bara en vanlig ögonkräm i annan förpackning, men det är också därför det blir så svårt att välja! Nedan går vi igenom marknadens 3 bästa ögonkrämer för män och jämför hur de presterar, dess ingredienser, effekter och priser.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Ögonkräm man bäst i test

Bäst i test: Kiehl’s ‘Eye Fuel’ ögonkräm för män

Kiehl’s “Eye Fuel” ögonkräm för män
Skonsamma ingredienser
Direkt effekt
Minskar trötthetstecken
Skön kylning när den läggs på huden
Lite dyr

Last updated: 2024-04-15 14:19:34

Kiehl’s är ett av de populäraste tillverkarna av manliga hudvårdsprodukter, och deras “Eye Fuel” är den bästa ögonkrämen för män just nu. Den innehåller bland annat Vitamin B3 och koffein för att släta ut trötthetstecknen kring ögonen. Sammansättningen är både kylande och uppfriskande vilket känns direkt vid applicering.

Kiehl själva nämner i sin beskrivning att den “passar alla hudtyper” vilket vi ser som en liiten varningsklocka, men absolut, den är väldigt skonsam. Vi hittar varken syntetiska dofter eller alkohol på ingredienslistan, vilket är dåliga ingredienser, en stor tumme upp för det!

“Eye Fuel” från Kiehl ger både fukt till området kring ögonen, samtidigt som den mjukgör. Effekterna är i princip direkta och den känns skönt kylande när den läggs på.

Bäst återfuktning: Biotherm Homme ‘Aquapower’ ögonkräm

Biotherm Homme “Aquapower” ögonkräm
Smälter snabbt in i huden
Tjock konsistens gör att man behöver använda väldigt lite
Enkel att ta bort
4.8/5 i snittbetyg hos Lyko
Smular något om man applicerar flera gånger

Den mest återfuktande ögonkrämen för män är del av Biotherm’s “Homme” serie och heter “Aquapower De-puffer”. I tuben hittas hela 15 ml kräm och precis som namnet “Aquapower” nämner ger den verkligen en fantastisk återfuktning. Den innehåller bland annat en alg från Frankrike som agerar fuktgivare.

Förutom återfuktningen tycker vi även om att den fräschar upp trötthetstecken. Detta gör den bland annat genom koffeinet – och det fungerar riktigt effektivt!

Den har däremot både parfymering och små mängder alkohol vilket vi ser som negativt. Tyvärr kan vi inte uttala oss om hur mycket eftersom vi inte hittar den informationen någonstans.

Konsistensen på den är ganska tjock vilket gör att man behöver använda väldigt lite varje gång. Trots denna tjocka konsistens går den in i huden snabbare än många andra.

Bäst premiumval: Clarins ‘Total Eye Revive’

Clarins “Total Eye Revive” ögonkräm
Uppljusande effekt
Direkt effekt
Förminskar puffighet, fina linjer och mörka ringar
Kyler skönt vid applicering
Svår att dosera

Clarins “Total Eye Revive” är en av The Beauty Room’s favoriter när det kommer till ögonkrämer. Den är visserligen lite knepig att applicera för att tuben gör den så svår att dosera. Men när den väl ligger på huden är den både skönt kylande och snabbt absorberande.

Det som skiljer “Total Eye Revive” från andra ögonkrämer utformade för män är att den har en uppljusande effekt! Generellt hittas bara parfymering, återfuktning och möjligtvis en kylande effekt på ögonkrämer märkta som “för män”.

Cremen lyckas också reducera mörka ringar, fina linjer och puffighet utan problem. Vi gillar verkligen det direkta resultatet och de naturliga ingredienser som använts.

Bästa ögonkrämen för män

Hur väljer man den bästa ögonkrämen för män?

Att välja den bästa ögonkrämen för män är lite knepigt i och med att killar generellt kan mindre om hudvård än kvinnor. Nedan är en lista på kriterier som är viktiga när man väljer en ögonkräm som kille, dessa inkluderar att den passar din hudtyp, är återfuktande, icke-irriterande och skyddande.

  • Passar din hudtyp: Se till att ögonkrämen passar din hudtyp (normal, fet, torr, kombinerad eller känslig). Om du inte redan vet din hudtyp rekommenderar vi Apotekets quiz. Därefter är det bara att välja den ögonkräm som är märkt som passande för din hudtyp.
  • Återfuktande: En av de främsta egenskaper man vill att ögonkrämen ska ha är återfuktning. Se till att tillverkaren nämner detta i produktbeskrivningen och att ingredienslistan inte innehåll alkohol.
  • Icke-irriterande ingredienser: Området runt ögonen är mer känsligt än andra delar på kroppen, därför kan bara inte ögonkrämen irritera. Se till att undvika parfymering helt och hållet, färgämnen är också en no-go.
  • Skyddande: En bra ögonkräm ska innehålla antioxidanter och/eller SPF för att skydda huden mot föroreningar i luften och UV-strålning.

Vad är skillnaden mellan ögonkrämer för män och för kvinnor?

Skillnaden mellan ögonkrämer för män och kvinnor ligger ofta endast i förpackningen och doften. Ingredienserna och effekterna är vanligtvis väldigt lika.

Kan män inte använda ögonkrämer designade för kvinnor?

Män kan absolut använda ögonkrämer designade för kvinnor. Män och kvinnors hud i ansiktet är exakt densamma.

Ögonkräm för män test

Hur gjorde vi vårt test av ögonkrämer för killar?

En hel eftermiddag spenderas på att dyka ner i världen av ansiktskrämer för killar. Vi tittade på ett tjugotal produkter som fått riktigt bra omdömen och läste deras beskrivningar. Sedan valde vi ut 3 stycken av de tuber som presterat på topp enligt kunderna. Utifrån det vi läste i de texterna satte vi ihop våra egna recensioner.

Källor