Ögonskuggspenna bäst i test

Ögonskuggspenna bäst i test – 3 bästa ögonskuggspennorna!

Susanne Blomsterqvist

En ögonskuggspenna är en ögonskugga i form av en penna. Dessa är ofta krämiga till formulan och förenklar därför appliceringen på ögonlocken. I den här artikeln utforskar vi de 3 bästa ögonskuggspennorna och jämför deras hållbarhet, resultat, nyanser, pris och betyg. Vi utser även en av produkterna till ögonskuggspenna bäst i test!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Ögonskuggspenna bäst i test

Bäst i test: IsaDora ‘Long Wear’ ögonskuggspenna

IsaDora “Long-Wear” ögonskuggspenna
Vegansk
Vattenfast
Bra hållbarhet
Riktigt bra pigmentering
Lite för tjock spets

IsaDora’s “Long-Wear” penna är den vi utser till ögonskuggspenna bäst i test. Detta till stor del på grund av den härligt krämiga formulan som sitter länge, är vattenresistent, men också ordentligt rik på pigmentering!

“Long-Wear” finns idag i 5 nyanser, från brunare till lite lila. Samtliga av dessa nyanser har väldigt djupt intensiv och jämn färg. Samtidigt ger de en skimrande finish till ögonlocken. Dessa är dessutom framtagna med vitamin E, vilket är en naturlig antioxidant som vårdar ögonlocken något.

Spetsen är rundad vilket gör den väldigt lätt att applicera, både som ögonskugga eller som eyeliner. Den är däremot lite tjockare än konkurrenternas spetsar, och det kan ibland bli lite svårt att komma åt detaljerna.

En helt fantastisk ögonskugga med riklig pigmentering, vattenresistens och fantastisk mångsidighet! I skrivande stund kostade den dessutom endast 129 kr vilket vi anser vara mycket prisvärt för denna kvaliteten.

Hos Lyko.se har den fått ett snittbetyg på 5.0/5, dock endast baserat på 8 omdömen. Här nämner kunder att den håller väldigt länge och att färgen är mycket intensiv.

Bästa billiga ögonskuggspennan: NYX Jumbo eye pencil

NYX Jumbo eye pencil
Lättanvänd
Fantastiskt krämig formula
Fungerar som både eyeliner och ögonskugga
Bästsäljare
Tar slut snabbt

NYX “Jumbo” ögonskuggspennan kom tvåa i vårt test av ögonskuggor för äldre, och denna gång tar den en plats på topplistan som den bästa billiga ögonskuggspennan! Det är en riktig bästsäljare – och vi förstår helt hypen.

Det första man noterar är pennans krämiga konsistens, vilket utan tvekan är en av dess mest framstående egenskaper. Ögonpennan har en mjukhet som ger en smidig och följsam applicering, vilket gör den mycket lättanvänd. Den är dock så mjuk att man applicerar ganska mycket varje gång, pennan håller därför inte lika länge som andra.

Flexibiliteten hos NYX Jumbo är även den imponerande. Den fungerar perfekt både som eyeliner och ögonskugga. I och med den lätta appliceringen går det enkelt att byta looken från kontur till dramatisk skugga, utan behov av flera produkter.

På Lyko.se hittar vi hela 141 recensioner, varav snittbetyget landar på 3.9/5. Här nämner kunder att den ger vackra resultat och att den inte irriterar.

Bästa ekologiska ögonskuggspennan: Yves Rocher

Yves Rocher ögonskuggspenna
Skimrande finish
10 nyanser
Tunn spets
Lätt att använda
Lite dyr
Tyvärr hittades inga priser...

Yves Rocher är ett varumärke som verkligen växer på oss, och deras ögonskuggspenna är mycket väl genomtänkt. Den finns i hela 10 nyanser, och vi utser den därför nu till den bästa ekologiska ögonskuggspennan.

Spetsen är det vi tycker om allra bäst, den är nämligen betydligt smalare än konkurrenternas. Det gör att man verkligen kan komma åt de små skrymslena runt ögonen. En extra tumme upp får de för att de inkluderat en pennvässare på baksidan – då kan man alltid bevara en riktigt smal udd!

Hållbarheten är väldigt hög och den behåller sin lyster i upp till 14 timmar. Vi säger lyster eftersom att färgerna är otroligt skimrande.

Yves Rocher’s Lifeproof Eyeshadow ögonskuggspenna tar sminkupplevelsen till en ny nivå. Denna versatila skönhetsprodukt gör att styling av ögonen blir en dröm, med sin enkla hantering och fantastiska hållbarhet.

Krämigheten är ungefär i mitten, och konsistensen är mycket lätt att dra över ögonlocken utan att det irriterar. Detta är faktiskt lite ovanligt med en så pass vattenresistent ögonskugga. En stor tumme upp!

Bästa ögonskuggspennan

Hur väljer man den bästa ögonskuggspennan?

Att välja den bästa ögonskuggspennan är mer än att bara titta på konsistensen på den. Det innebär också att titta på appliceringen, hållbarheten, mjukheten, och enkelhet att ta bort. Nedan är en lista som förklarar dessa kriterier mer ingående.

  • Applicering: En bra ögopnskuggspenna ska vara mjuk och krämig för att underlätta appliceringen. En krämig konsistens är viktigt för att inte dra i ögonlocken när du applicerar den. Det gör också att färgen sedan går lättare att blanda ut.
  • Hållbarhet: En ögonskuggspenna ska enligt oss på The Beauty Room stå emot både svett och tårar. Du vill inte att ögonskuggan ska börja rinna av eller flagna efter bara några timmar! Välj därför helst en vattenfast variant, men också en som marknadsför sig för att hålla i minst 12 timmar.
  • Mjukhet: Ögonområdet är känt för att vara känsligt, därför är det viktigt att ögonskuggspennan ligger mjukt på huden. Detta innebär att den inte orsakar irritation eller uttorkning. Denna kriterie är extra viktigt om du har linser eller känsliga ögon!
  • Lätt att ta bort: Att ta bort ögonskuggan ska vara lätt. Trots att du vill att den ska hålla länge, ska den enkelt kunna tvättas bort med vanliga sminkborttagningsservetter. Se till att du inte behöver gnugga för mycket bara!
Ögonskuggspenna test

Hur gjordes vårt ögonskuggspenna test?

För att göra vårt test av ögonskuggspennor började vi först och främst med att plocka fram några varianter som var populära. Vi läste då deras recensioner, omdömen och beskrivningar. Utifrån det vi läst i de texterna satte vi därefter ihop våra egna recensioner.

Källor