Polygel bäst i test

Polygel bäst i test – bästa polygelen för perfekta naglar!

Johanna Skeppshage

Polygel är en relativt ny nagelprodukt som kombinerar egenskaperna hos akryl- och gel-nagellack för att skapa en flexibel och stark yta på naglarna samtidigt som den är lättviktig. På den svenska marknaden är dock utbudet väldigt litet, och vi går därför idag igenom de bästa polygelen för perfekta naglar.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för nailster.se

Polygel bäst i test

  • Bäst i test: Nailster polygel
  • Bästa glitter-polygel: Nailster “Glitter”

Bäst i test: Nailster polygel

Nailster polygel
Finns i massor av färger
Torkar snabbt
Håller i 3-4 veckor
Lätt att applicera

Nailsters egna polygel är den bästa polygelen på den svenska marknaden just nu. Den har en fantastisk hållbarhet på 3-4 veckor och är riktigt tålig. Här får man inga flagnande kanter eller chipp i naglarnas yta efter att ha stött till något.

Polygelen är mycket lätt att applicera och går dessutom snabbt att torka under nageltorken efteråt. Konsistensen är verkligen helt perfekt, med tuben råkar inte applicera för mycket och kladda runt på naglarna. Det vi gillar lite extra mycket är hur lätt gelen är att sedan använda för mallar eller tips!

I skrivande stund kunde man dessutom hitta vissa färger på rea (134 kr mot ordinarie pris på 179 kr) – ett riktigt plus i kanten!

Bästa glitter-polygel: Nailster “Glitter”

Nailster ‘Glitter’ polygel
Vackert glitter
Finns i många färger
Lätta att bygga
Håller 3-4 veckor

Nailster tar även pris som den bästa glitter-polygelen! Det är i princip samma formula som deras klassiska polygel, men med ett fantastiskt fint glitter. I det hittas riktigt många små glitter-fragment som skapar en fin yta på naglarna.

Precis som originalet är även denna lätt att bygga och håller i 3-4 veckor utan problem. Inga chip i naglarna, heller inga stötta kanter. Vi gillar det skarpt!

Bästa polygelen

Hur väljer man den bästa polygelen?

Det finns många aspekter att ha i åtanke när man ska välja den bästa polygelen. Nedan är en lista på de viktigaste sakerna när det kommer till poly gel, dessa inkluderar hållbarhet, byggbarhet och följsam konsistens.

  • Hållbarhet: Den bästa polygelen har en ordentlig hållbarhet. Den ska behålla sin form och glans under en längre tid (minst 3 veckor). På så sätt slipper man chipp i naglarna eller skavda kanter.
  • Byggbarhet: Ett annat kriterie att titta på är hur lätt polygelen är att bygga. Den ska vara lätt att applicera och forma till önskad form utan att kladda runt. Det blir då mindre tidskrävande!
  • Följsam konsistens: Polygelen ska ha en mjuk och följsam konsistens för att lätt kunna appliceras på naglarna. En bra polygel har en hybridkonsistens som är tjock nog att bygga upp, men tillräckligt mjuk för att kunna formas och kontrolleras.

Vad är polygel?

Polygel är en typ av nagelprodukt som kombinerar egenskaperna hos akryl och gel för att skapa starka, flexibla och lätta naglar. Den är känd för sin hållbarhet och lätta användning.

Är akrylgel och polygel samma sak?

Akrylgel och polygel är inte samma sak. Akrylgel refererar oftast till en form av nagelförstärkning som är hårdare och mer skör än polygel, vilket erbjuder mer flexibilitet och mer formbarhet.

Varför ska man välja polygel?

Man ska välja polygel för att det ger en balans av hållbarhet och flexibilitet, är lätt att applicera och formge. Dessutom ger det en mer naturlig känsla än andra konstmaterial som akryl.

Måste man ha UV-lampa för att få polygel att torka?

Ja, man måste använda en UV-lampa för att få polygel att torka. Polygel kräver UV-ljus för att härdas (dvs. torka) ordentligt och säkerställa dess hållbarhet och styrka.

Är det bara Nailster på den svenska marknaden som erbjuder polygel?

På den svenska marknaden är det bara Nailster som erbjuder polygel, ja. Däremot finns det mängder av återförsäljare för andra nagelprodukter, såsom gellack hos Nail Systems, eller baslack från Lyko.

Polygel test

Hur gjorde vi vårt polygel test?

För att utföra vårt polygel test började vi med att ta en titt på marknaden. Denna gång hittade vi faktiskt inte alls många! Visst finns det några på CDON och Amazon, men dessa är riktiga lågpris-varianter av dålig kvalitet. Vi valde istället ett av våra favoritmärken Nailster, och tittade närmre på deras produkter.

Vi läste kundrecensioner och produkternas beskrivningar för att sedan skriva egna recensioner utifrån det vi läst.

Källor