Nageltork bäst i test

Nageltork bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Johanna Skeppshage

Är du på jakt efter nageltork bäst i test? Detta är slutet på ditt letande! I den här artikeln navigerar vi dig genom djungeln av nageltorkar och visar dig de allra bästa.

Att skapa egna gelénaglar är en riktig konst som kräver både sin konstnär och bra produkter för ett fint resultat. Oavsett om du är en av dem som vill prova på för första gången att göra dina egna naglar eller har det som ditt yrke kan det vara svårt att hitta rätt. För att lyckas med snygga och felfria naglar krävs trots allt en nageltork som lever upp till förväntningarna. Det finns många att välja på i varierande kvalitet och det är inte så lätt att veta vilken som är bäst. För att göra det lätt för dig har vi utsett de fyra bästa enligt vår bedömning, så att du inte ska behöva leta mer.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om vår annonspolicy här!

Nageltork bäst i test

1. Mylee nageltork

2. Sibel Moonshine

3. Sibel Twinky

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Mylee nageltork – testvinnare!

En svart nageltork med stor öppning från Mylee

Den kraftfulla nageltorken från Mylee är vinnaren av vårt test. Den härdar gelénaglar på en fraktion av tiden det krävs för de flesta apparater. Anledningen är den avancerade dubbel-ljusteknologin med ljuslängder på 365-305nm som ger blixtsnabbt resultat.

Dessutom används en innovativ Convex LED-teknologi där lamporna är noggrant fördelade för att ge ett jämnt ljus. Nageltorken kan ställas in på en timer om 15, 30 och 60 sekunder vilket underlättar enormt. Maskinen har också en bred öppning vilket gör den prefekt både för manikyr och pedikyr.

Den är till och med kompatibel med alla nagelmärken och har med sina miljövänliga LED-lampor en livstid på upp till 50.000 timmar! Nageltorken är därför både extremt hållbar och effektiv.

Tyvärr hittades inga priser...

Snyggast: Sibel “Moonshine” UV-lampa

En vit nageltork från Sibel

Moonshine-torken från Sibel har en modern och elegant design som gör sig väl i både hemmet och på salongen. Produkten kan härda alla olika gelénaglar och har dessutom en infraröd sensor. Den automatiska sensorn reagerar när den detekterar din hand under ljuset och startar utan att du behöver trycka på någon knapp! När händerna sedan avlägsnas från sensorn stängs nageltorken av automatiskt.

En riktigt bra UV-lampa för naglarna som tar hand om manikyren utan jobbiga knapptryck!

Last updated: 2024-04-15 21:35:12

Bäst för resan: Sibel “Twinky”

En nageltork i roseguld från Sibel

Du som letar efter en glamorös nageltork i ett litet format bör ta en titt på detta bidrag från Sibel. Den är vackert roséguld-färgad och är skapad för att ta upp ett litet utrymme med sitt minimala format.

Trots att denna nageltork är liten klarar den att torka dina naglar på bara 30 sekunder! Den är utrustad med 12 LED-lampor som är placerade jämnt.

Dessutom har nageltorken en inbyggd tidssensor som gör att den stängs av automatiskt när torkningen är klar. Särskilt praktiskt är det att den dessutom går att ladda med en vanlig USB-kabel!

Last updated: 2024-04-15 21:35:18

Bäst för manikyr: Rio Salon UV-lampa

En vit UV-lampa för naglar från Rio

Denna UV-lampa från Rio är skapad för att du ska kunna få en felfri manikyr hemma av salongskvalitet. Med en dubbel ljuskälla på 365nm och 405nm får du ett proffsigt resultat som varar. Timern har två lägen och går att ställa in på antingen 30 eller 60 sekunder för att underlätta arbetet.

De 15 ljuskällorna är strategiskt fördelade med syfte att ge ett jämnt resultat. Nageltorken är dessutom försedd med en praktisk sensor som underlättar manikyren. Nagelgelé som är anpassat för LED- eller UV-ljus går riktigt bra att torka med denna.

Sammantaget är detta en riktigt bra nageltork som uppfyller nästan alla krav!

*Utgått

Vanliga frågor

Bästa nageltorken

Hur mycket kostar en nageltork?

Nageltorkar säljs i olika prisklasser och vanligtvis får du vad du betalar för. Priset kan vara från några hundra kronor upp till flera tusen.

Hur länge ska man ha naglarna i nageltorken?

Det beror på vilken typ av gelé du använder och hur kraftfull nageltorken är. Tiden varierar normalt sett mellan 15-75 sekunder.

Vad är skillnaden på LED- och UV-lampa?

Skillnaden är att ljusvågorna i LED-lamporna är längre än dem i UV-lampor. Ljuset filtreras i LED-lampor så att inget ljus under 340nm avges.

Kan man göra naglar utan UV-lampa?

Du kan göra naglar utan UV-lampa men det behöver då vara av en gelé som är anpassat för detta. Hållbarheten blir oftast bättre när en nageltork används.

Torkar nageltorken ut naglarna?

Nej, naglarna kan inte riktigt bli torra – snarare tvärt om! Naglarna blir bara otroligt rena efter att du målat eller pillat med de. För dig som använder fotsalt vet hur sköna naglarna blir efteråt, det är ungefär samma resultat efter nageltorken.

Behöver man verkligen en nageltork?

Nja, resultatet blir inte alls detsamma utan en UV-lampa för naglarna, men visst går det. Det tar också betydligt längre tid eftersom du behöver låta naglarna lufttorka. Spana in den här videon om du tänker skippa nageltorken;

Hur hittar man den bästa nageltorken?

Det kan vara energikrävande att leta efter den bästa nageltorken då det finns så många olika på marknaden, men med hjälp av några enkla tips kan du lättare hitta den som passar dig bäst.

Hållbarhet

Ett bra köp innebär för det flesta att man får en hållbar produkt. När det gäller nageltorkar är det bra att kolla på hur många ljustimmar lamporna har eftersom det är dem som avgör livstiden på produkten.

Priset

Du behöver inte köpa den dyraste nageltorken för att den ska vara bra, men det kan löna sig att lägga några kronor extra för en bättre produkt. Men det beror även på om du ska använda nageltorken enbart för eget bruk då en billigare variant kan räcka. Kolla även in vår nagelbandssax bäst i test lista för det ultimata resultatet!

Nageltork test

Hur gjorde vi vårt nageltork test?

Vi gjorde vårt test med hjälp av recensioner och produktbeskrivningar. Precis som när vi recenserade olika fotmasker, tittade vi även här mycket på varumärket bakom produkten.Recensionerna vägde särskilt tungt i vår bedömning då rekommendationer från tidigare kunder ger en helt ärlig bild av produkten. Genom att även jämföra de olika produkternas för- och nackdelar kunde vi komma fram till de allra bästa som finns att köpa just nu. Arbetet bakom att välja ut och redovisa de olika produkterna är mycket grundligt vilket gör att vi stolt kan presentera detta test.

Källor