Resehårfön bäst i test

Resehårfön bäst i test – hitta bästa resehårfönen!

Petra Ljunghov

Är även du på jakt efter resehårfön bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! Nedan har vi plockat fram de allra bästa resehårfönerna utefter olika behov. Dessutom har vi satt ihop lite knep du kan använda för att försäkra dig om att du väljer rätt – de hittar du i slutet av artikeln. Så vad väntar du på egentligen? Skrolla ner till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Resehårfön bäst i test

Bäst i test: ghd Flight+ 2.0

En hopfällbar svart resehårfön tillverkad av märket "ghd" som heter "Flight+ 2.0"
Kraftfull prestanda
Resevänlig design
Inkluderat resefodral
Hopfällbar
Något dyr

ghd Flight+ 2.0 resehårfön tar dig ett steg närmre perfekta hårdagar, även när du är ute och reser. Med sin kraftfulla och kompakta design, utser vi den nu till titeln som resehårfön bäst i test!

Vi älskar verkligen vad den kan åstadkomma. Dess kraftfulla motor levererar 78 % av kraften hos en fullstor hårfön, vilket garanterar snabb och effektiv torkning, varje gång. Trots det är den 49 % lättare och 25 % mindre i jämförelse – en bedrift vi på The Beauty Room verkligen är imponerade av. Den har dessutom ett ihopfällbart handtag, vilket gör den ännu mer kompakt!

Ghd’s “Flight+ 2.0” har dessutom haft hårets välmående i fokus. Med sin avancerade jonteknik, erbjuder fönen slät och följsam föning, med ett resultat fyllt av frisk glans och minimal frissighet.

En annan funktion värd att notera är det medföljande lyxiga resefodralet. Det gör den ännu lättare att packa ner, och gör dessutom att du inte smutsar ner kläderna när den läggs i väskan.

Den har förstås också dubbelspänning vilket gör att den kan användas över hela världen.

Vi på TheBeautyRoom.se är verkligen imponerande av den kraft som Flight+ 2.0 erbjuder. Trots det har de fått till ett överkomligt pris, och en design som värnar om hårets hälsa.

Bästa billiga resehårfönen: Remington “On The Go Dryer 2000”

En svart resehårfön med blå baksida tillverkad av märket "Remington" som heter "On The Go Dryer 2000"
Kompakt och bärbar
Billig!
Rejäl effekt
Flexibilitet i värme och hastighet
Låter mycket

Trots sin kompakta storlek har Remington “On The Go Dryer 2000” en kraft på 2000 W, vilket gör den otroligt effektiv.

Designen är enligt oss på The Beauty Room både smart och funktionell. Det vikbara handtaget gör den kompakt och kan smidigt packas ner i väskan. Dessutom har den en lång sladd på 1,8 meter, något som är väldigt sällsynt på just små hårfönar.

Fördelen med denna hårfön är inte bara dess kompakta storlek, utan också dess två olika värme- och hastighetsinställningar. Den passar därför både för snabb torkning eller för att torka det på ett skonsamt sätt.

Det som dock skiljer den enormt från konkurrenterna är att den är så lätt att underhålla. Det bakre gallret kan plockas av och görs rent på bara någon minut!

Vi tycker att Remington “On The Go Dryer 2000” lever upp till sitt namn. Trots sin kompakta storlek och lätthet når den en effekt på 2000 watt utan problem och erbjuder flexibiliteten att anpassa värme och hastighet. Det vikbara handtaget och avtagbara gallret bevisar att Remington verkligen anstränger sig för att ge bra användarupplevelse. Den enda nackdelen är att den låter mycket, men något måste ju vara lite sämre med en så pass billig modell, eller hur?

Bästa medelprisade: ghd “Flight” hårfön

En svart kompakt resehårfön med bronsdetaljer tillverkad av märket "ghd" som heter "flight travel hair dryer"
Lätt och kompakt
Kraftfull trots storlek
“Hair safeguard technology”
Universal-spänning
Känns något plastig

Detta är ghd’s original “Flight”-modell, som därför är lite billigare än 2.0:an. Med sin kompakta och lätta design, kan den enkelt packas och innehåller alla de funktioner man behöver för att uppnå snyggt resultat, även när du reser.

Denna är dessutom 50% lättare än dess motsvarighet, ghd air, men behåller ändå 70% av kraften. ghd Flight har även den unika “hair safeguard technology”. Den funktionen gör att fönen automatiskt stänger av sig själv när den hålls för nära håret, för att det inte ska uppstå värmeskador.

Komforten och prestandan tar inte slut där. Fönen har också så kallad universal spänning vilket innebär att den kan användas över hela världen utan problem.

Vi på The Beauty Room gillar den verkligen starkt, och är det närmsta du kommer testvinnaren om du inte vill spendera över tusenlappen.

Bästa utan kalluft: OBH Nordica “Dry & Go”

En svart hårfön med smalt munstycke gjord för resor som kan vikas ihop tillverkad av märket "OBH Nordica" och heter "Artist Dry & Go 5125"
Trycks lätt ihop
Lätt att bära
Multi-hastighet och värme
Internationellt kompatibel
Ingen kalluftsfunktion

Last updated: 2024-04-23 13:52:37

OBH Nordica Dry & Go resehårfön är den bästa billiga resehårfönen enligt oss på The Beauty Room. Liten i storlek men stor i funktion, denna kompakta hårfön lever upp till sitt namn, för det är verkligen “dry and go”.

Med sin möjlighet att trycks ihop ännu mer genom att vika ihop den, glider den smidigt ner i handväskan utan att ta för mycket plats. Den lilla storleken innebär också att den inte väger så mycket, så du behöver inte oroa dig för att väskan blir för tung när du reser.

Trots sin lilla storlek, gör OBH Nordica inga kompromisser när det gäller prestanda. Den har två värmelägen för att noggrant torka håret utan att orsaka värmeskador, även två hastigheter för total kontroll.

Dessutom är Dry & Go fönen utrustad för att fungera på både 110 och 220 volt, vilket gör den omkopplingsbar och passar i andra länder.

Det som drar ner betyget rejält är att den inte har någon kalluftsfunktion, men något måste man ju skippa när den är så billig. Om det inte är en deal-breaker för dig kan vi på The Beauty Room inte göra annat än rekommendera den.

Billigast: BaByliss “Travel Dry 2000”

En svart resehårfön tillverkad av BaByliss som heter "travel dry 2000"
Kraftfull
Lätt och kompakt
Omkopplingsbar nätspänning
Lång garanti (3 år)
Endast två värmeinställningar

BaByliss “Travel Dry 2000” är designad med resenären i åtanke och är den billigaste resehårfönen vi kunde hitta. Trots det har den en kraftfull 2000 W motor som torkar håret oerhört snabbt!

Hårfönen är kombinerad med två värme- och hastighetslägen, vilket tillåter anpassning av uppvärmningen och torkhastigheten, men vi hade ändå önskat fler. Den kommer också med ett smalt munstycke, perfekt för att skapa en mer precis styling.

Den mest slående funktionen är dock dess kompakta design och låga vikt. Trots sin starka motor, är den lätt att hålla. Dessutom är det vikbara handtaget en stor bonus. Det är något man ofta inte ser på resehårföner i denna låga prisklass, vi är imponerade!

Den har dessutom omkopplingsbar nätspänningen. Det gör att den kan anpassa sig till olika spänningar, vilket är riktigt användbart när man reser till andra länder.

BaByliss “Travel Dry 2000” är en häpnadsväckande liten maskin som levererar resultat i klass med en fullstor hårfön, samtidigt som den är lätthanterlig och tar väldigt litet bagageutrymme. Vi är dessutom förvånade att de kan hålla priset så otroligt lågt!

Bästa resehårfönen

Hur man valjer den bästa resehårfönen

Hastighet och effektivitet

En viktig aspekt att titta på när man ska välja den bästa resehårfönen är hur snabbt och effektivt den torkar håret. Ofta är det ännu viktigare när du reser, eftersom du inte vill tillbringa mer tid än nödvändigt på att fixa dig. Leta därför efter en modell med stark motor. En hårfön med minst 1800 watt är det vi på Beauty Room rekommenderar.

Lättvikt

Vikten spelar förstås stor roll när du reser. Du vill inte packa ner något tungt i väskan. En bra resehårfön bör vara lättviktig men ändå kraftfull. De flesta resehårfönar väger mellan 0,5 och 1 kg, väger den över det avråder vi från köp!

Kompakt Design

Förutom att väga lite, ska fönen vara kompakt nog för att enkelt få plats i väskan. Det är en bonus om den dessutom har ett hopfällbart handtag, det gör den ännu mer kompakt och lätt att packa.

Munstycken

Även om många kanske inte tänker på det, är det faktiskt viktigt att resehårfönen har löstagbara munstycken. Munstycken, som ett koncentreringsmunstycke eller en diffusor, kan göra stor skillnad när det kommer till stylingen. De kan hjälpa till att rikta luftflödet för exakt torkning och styling, vilket gör det betydligt mer effektiv. Enligt oss på TheBeautyRoom.se ska resehårfönen komma med minst två olika munstycken så att du har alternativ.

Värmelägen

Olika typer av hår kräver olika nivåer värme för bästa möjliga torkning och styling-resultat. Därför är det viktigt att din resehårfön har anpassningsbara värmelägen. En inställning för kalluft är också bra att ha för att “låsa in” håret efter att det torkat. Se till att den har minst 3 värme-inställningar!

Hur mycket den låter

En sak många förbiser är hur mycket resehårfönen låter. En tyst resehårfön kan göra din morgonrutin mindre störande för andra i samma boende. Det är ju trots allt ofta fallet när man är ute och reser.

Resehårfön test

Så gjorde vi vårt resehårfön test

För att göra vårt resehårfön test började vi först och främst med att titta på vad som fanns där ute. Ganska snabbt kom vi fram till vilka modeller som var mest omtyckta. Sedan läste vi deras recensioner, men också en del texter som tillverkarna själva skrivit. Utifrån det vi läst där skrev vi sedan våra egna recensioner.

Kallor