Saltdeo bäst i test

Saltdeo bäst i test – hitta bästa saltdeodoranten!

Mikaela Höstfors

Är du också på jakt efter saltdeo bäst i test? Då har du kommit till rätt sajt! Nedan har vi letat fram den allra bästa saltdeodoranten baserat på lite olika behov. Dessutom har vi satt ihop en köpguide för att underlätta ditt val lite till. Så vad väntar du på? Spana in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Saltdeo bäst i test

1. Sweden Eco saltdeo

2. Rosenserien saltdeo

3. Maria Åkerberg saltdeo

Bäst i test

Bästa veganska

Bästa billiga

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Våra andra deodorant-tester

Sweden ECO saltdeo – bäst i test!

En vit deodorantflaska tillverkad av Sweden ECO
Kladdar inte
Gör huden mjuk
Doftar fräsch citrus

Last updated: 2024-04-23 14:17:36

Den flaska vi utser till saltdeo bäst i test är den tillverkad av Sweden ECO. En ekologisk saltdeodorant som håller sin fräschör hela dagen! Dessutom baserad på aloe vera gelé vilket gör huden mjuk och skyddar mot irritationer.

Deodoranten är effektiv, räcker länge och mild mot huden. Det gör den snäll mot huden, och passar även den med känslig sådan. Ännu ett plus i kanten är dess fräscha, men inte överdrivna citrusdoft. Vi på The Beaty Room rekommenderar den varmt!

Bästa veganska saltdeodoranten: Rosenserien

En vit roll-on deodorant tillverkad av Rosenserien med guldiga detaljer på förpackningen
Passar alla hudtyper
Vegansk
91% ekologiskt certifierat innehåll

Den här flaskan från Rosenserien är mycket uppskattad av oss. Det är en effektiv deodorant utan alkohol och aluminium, som istället fokuserar på sitt naturliga salt. Det som skiljer den från konkurrenterna är att den är 100% naturlig, 100% vegansk och har 91% ekologiskt certifierat innehåll. Det gör det till en av de snällaste saltdeodoranterna på marknaden, både mot klimatet och huden.

Den är till och med godkänd av Djurens Rätt och PETA.

Bästa billiga saltdeon: Maria Åkerberg

En genomskinlig kupa över en saltdeodorant tillverkad av Maria Åkerberg
Doftfri & desinficerande
Naturliga ingredienser
Effektiv hela dagen

Detta är en lite billigare saltdeo tillverkad av Maria Åkerberg. Inte bara har den en snygg förpackningen – den gör faktiskt jobbet också. Det är en riktigt effektiv deodorant som avlägsnar doften snabbt. Detta med hjälp av sina naturliga ingredienser.

Den innehåller ingen alkohol och aluminium, vilket gör den till ett skonsamt deo-alternativ som vi verkligen älskar. Dessutom håller den tätt i upp till 24 timmar, så man behöver inte oroa sig om att lukta illa under dagen.

Vanliga frågor

Vad är en saltdeodorant?

En saltdeodorant är en typ av deodorant som innehåller naturligt mineralsalt. De erbjuder ett icke-kemiskt alternativ för att kontrollera svettlukt och har blivit populära för deras långvariga effekter och milda effekt på huden.

Är saltdeodoranter säkra att använda?

Ja, saltdeodoranter anses generellt som säkra att använda. De är allergivänliga och fria från kemikalier som aluminium och parabener.

Bästa saltdeodoranten

Bästa saltdeodoranten: så väljer du rätt

1. Ingredienser

Det allra första du bör titta på när du köper en saltdeodorant är vilka ingredienser den faktiskt innehåller. Din hud absorberar det du lägger på den, så det är viktigt att välja produkter som innehåller säkra och naturliga ingredienser.

Aloe vera är en sådan ingrediens som har många fördelar. Den är känd för sina återfuktande och lugnande egenskaper och kan bidra till att hålla huden under armarna mjuk och frisk. Det är därför den är så populär att använda i saltdeos! Vi rekommenderar absolut om du väljer en sådan variant om du har chansen.

2. Fri från aluminium och alkohol

En annan viktig aspekt att överväga när du köper en salt deodorant är att den ska vara fri från aluminium och alkohol. Dessa ämnen kan torka ut huden, till och med vara skadliga.

Aluminium används ofta i antiperspiranter för att tillfälligt “blockera” svettkörtlarna och minska svettningen. Men enligt en artikel på Unilever, finns det oro kring dess säkerhet. Vissa studier har föreslagit en potentiell koppling mellan aluminiumexponering och hälsoproblem, dock behövs mer forskning för att bekräfta resultaten.

Alkohol, å andra sidan, används ofta i deodoranter för dess snabbtorkande och antibakteriella egenskaper. Men det kan vara uttorkande för huden, vilket leder till irritation. Enligt en studie publicerad i Journal of the American Academy of Dermatology, kan alkohol i hudvårdsprodukter leda till uttorkning och irritation, särskilt hos folk med känslig hud.

3. Hållbarhet

Den bästa saltdeodoranten ska hålla länge också, med förmågan att hålla dig fräsch i minst 24 timmar. Inte alla produkter är lika effektiva när det gäller detta, så det är viktigt att kolla recensioner för att veta säkert.

Man vet att en saltdeo är effektiv när den inte bara döljer doften med en parfym, utan faktiskt neutraliserar doften. Det ska inte var anågra problem att använda en parfymfri saltdeo!

4. Jämför priserna

Det är också viktigt att jämföra priserna på de modeller du väljer mellan. Här tycker vi inte att du faktiskt ska titta på själva prislappen, utan istället jämföra hur mycket det kostar per milliliter. Så här gör du;

Pris per milliliter = pris / antal milliliter

ProduktPrisAntal milliliterPris per milliter
Deodorant A209 kr50 ml4,18 kr
Deodorant B199 kr50 ml3,98 kr
Deodorant C129 kr50 ml2,58 kr
Ett räkne-exempel på hur mycket en saltdeo kostar per milliliter
Saltdeo test

Saltdeo test: så gjorde vi

För vårt saltdeo test började vi med att titta på vilka varianter som fanns på marknaden. Med hjälp av kundrecensioner och produktbeskrivningar fick vi oss en bättre bild i vilka som faktiskt var effektiva. Utifrån den info vi läst i de texterna skrev vi sedan våra egna recensioner om antipersperanterna.

Källor