Aloe vera gel bäst i test

Aloe Vera gel bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Mikaela Höstfors

Är det aloe vera gel bäst i test du söker? Då är detta artikeln för dig! Nedan hittar du de allra bästa gelsen för dig och dina behov.

De flesta känner till att Aloe vera är en mycket populär ingrediens i hudvårdsprodukter och dess påstådda läkande egenskaper är inget nytt påhitt som man kanske kan tro. Faktum är att man kunnat spåra användningen av Aloe vera som läkeväxt hela 6000 år bakåt i tiden! Men det finns många olika Aloe vera gels på marknaden av varierande kvalitet. För att du ska välja den bästa har vi gjort detta test som vi gladeligen delar med oss av!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar till olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Aloe vera gel bäst i test

1. Holika Holika

2. "Water soul"

3. Dr Barbara

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Holika Holika Aloe vera gel – testvinnare!

Ett aloe vera gel i flaska som är formad som ett aloe vera blad

Vinnaren av vår bäst i test lista är “Soothing gel” från det koreanska varumärket Holika Holika. Gelen är skapad för att vara särskilt lindrande för torr och irriterad hud. Den svalkande känslan som infinner sig vid kontakt med huden bidrar till att både du och din hud kan slappna av.

En lätt textur gör att gelen absorberas snabbt i huden utan att lämna efter sig någon kladdig hinna. Gelen är mycket effektiv vid solbränna då den både lindrar inflammation och reducerar rodnaden. Gelen kan såklart också användas av hela familjen oavsett hudtyp!

Bäst för solbränna: Comfort Zone “SOS”-gel

En blå tub med aloe vera gel från Comfort Zone
Tyvärr hittades inga priser...

Denna Aloe vera gel från Comfort Zone är den ultimata räddaren i nöden vid solbränd och irriterad hud. Förutom en hög halt Aloe vera innehåller produkten även arganolja som har många positiva egenskaper när det gäller hudvård. Oljan tillför både näring och välgörande antioxidanter till huden som hjälper den att balanseras.

Gelen är dermatologiskt testad och 96,4% av innehållet kommer från ett naturligt ursprung. En extra tanke har lagts på miljön då även förpackningen består av 100% återvunnen plast och är helt vegansk!

Bäst premiumval: Dr. Barbara Sturm Aloe vera gel

En vit flaska aloe vera gel

Om du vill ha en exklusiv produkt ska du välja denna Aloe vera gel från Dr. Barbara Sturm. Med ett innehåll på hela 90% organisk Aloe vera juice får du en gel som återfuktar huden på djupet. Den har även en kylande effekt och lugnar rodnader.

Som ett kvitto på gelens kvalitet är den certifierad av både Organics International (IFOAM) och International Aloe Science Council (IASC). För att komplettera Aloe verans helande egenskaper innehåller gelen även portlak som är känt för att motverka hudens åldrande. Den gör även att huden skyddas mot yttre påfrestningar. För optimal återfuktning innehåller produkten till och med panthenol. Alltså är detta en bit längre från den där råa aloe vera gelen, men som optimerats för att fungera på djupet.

Psst! Om du gillar Barbara Sturm borde du ta en titt på vår BHA-syra bäst i test lista

Mest lättanvänd: Tony Moly 99% gel mist

En grön flaska aloe vera mist
Tyvärr hittades inga priser...

På vår lista finns även en återfuktande Aloe vera mist med extra enkel applicering. Produkten fördelas jämnt över huden genom ett sprut samtidigt som resterande droppar svalkar. Misten kan användas på alla hudtyper och är ett mycket bra alternativ för känslig hy.

Produkten fungerar lika bra på kroppen som i ansiktet. På ett kick får du en mjuk och uppfriskad hud utan kladd.

Tony Moly är ett innovativt varumärke som arbetar för att erbjuda högklassiga hudvårdsprodukter till rimliga priser. De värnar dessutom om djuren och är certifierade av PETA!

Bäst mot insektsbett: Maria Åkerberg “Barbadensis”

Maria Åkerberg barbadensis
Tyvärr hittades inga priser...

Det svenska varumärket Maria Åkerberg har tidigare tagit höga placeringar i vårt test av tvålar, och erbjuder även en Aloe vera produkt som är något utöver det vanliga. Den är baserad på den mest verksamma arten av Aloe vera kallad barbadensis som är mycket eftertraktad och känd för att ge otroliga resultat mot brännskador. Detta har flertalet sjukhus i England tagit fasta på då de använder produkten på sina brännskadade patienter.

Gelen är även certifierad av IASC (International Aloe Science Council). Med denna får du ett allroundgel som också är effektiv mot insektsbett, vattkoppor och irriterad hud!

Vanliga frågor

Hur mycket kostar Aloe vera gel?

Det finns Aloe vera gels i en mängd olika prisklasser. De billigaste märkena erbjuder produkter för under hundralappen och mer exklusiva märken kan kosta flera hundra kronor.

Vad är så bra med Aloe vera?

Aloe vera är känt för att ha en svalkande och lugnande inverkan på huden. Dess läkande egenskaper används för diverse hudåkommor som psoriasis, akne och solbränna.

Bästa aloe vera gelen

Hur hittar man den bästa Aloe vera gelen?

Om du vill hitta en Aloe vera gel som uppfyller dina förväntningar ska du ha detta i åtanke.

  • Olika mycket Aloa vera – Det kan variera kraftigt mellan olika produkter hur mycket Aloe vera de innehåller. För att få ut det mesta av Aloe verans egenskaper bör du se till att den innehåller så hög procent som möjligt.
  • Övriga ämnen – Vissa produkter kan innehålla ämnen som inte är önskvärda för just din hud. Undvik exempelvis ingredienser som feta oljor om du vill behandla akne. Du kan också titta om de innehåller ämnen som hyaluronsyra, det blir en otroligt bra mix!
  • Certifikat – Om du vill vara säker på att få en kvalitativ produkt bör du välja en gel som är certifierad av en tillförlitligt organisation, exempelvis IASC (International Aloe Science Council).
Aloe vera gel test

Hur gick vårt Aloe vera gel test till?

Vi har vägt för- och nackdelar mellan olika gels för att komma fram till de bästa produkterna. Produktbeskrivningar har spelat en betydande roll i bedömningen då dessa hjälpt oss förstå vad produkterna innehåller och vad de är ämnade för. Dessutom har vi kollat på recensioner som har gjort resultatet komplett. Genom att dra fördel av tidigare kunders omdömen kan vi med säkerhet säga att detta test är tillförlitligt.

Källor