Solpuder bäst i test

Solpuder bäst i test – 3 bästa solpudren!

Susanne Blomsterqvist

Solpuder ger en fantastisk solbränd look i ansiktet, men många produkter lämnar ett fläckigt och onaturligt resultat. I den här artikeln går vi igenom de 3 bästa solpudren och jämför deras resultat, formula, solskydd, priser och recensioner. I slutet av artikeln förklarar vi även lite vad solpuder är och hur de jämför sig mot alternativa produkter.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Solpuder bäst i test

Bäst i test: Anastasia cream bronzer ‘Golden Tan’

Anastasia Cream bronzer “Golden Tan”
Håller länge
Kladdar inte
Känns lätt på huden
Bra pigment
Något dyr

Anastasias kräm bronzer är högkvalitativ både sett till färg och resultat den ger till huden. Vi utser den härmed till solpuder bäst i test – trots att den enbart finns i krämformula. Den viktlösa känslan är det vi gillar allra mest med den och nyanserna sätter verkligen ny standard för solpuder.

Appliceringen går smidigt, och färgen ser naturlig ut, utan att den känns oljig. Den skapar en långvarig nyans som håller hela dagen utan att kladda eller torka ut. Detta är något vi även ser i kunders recensioner på Lykos hemsida. Där har den för övrigt ett genomsnittligt betyg på 4.6/5 vilket är riktigt högt!

Anastasias solpuder är otroligt högpigmenterad när den smälter in i huden. Resultatet blir en mer intensiv nyans och en naturlig lyster som vi på The Beauty Room verkligen älskar!

Det enda vi inte tycker om är den lite högre prislappen. I skrivande stund kostade den 349 kr för 30 g, vilket är något högre än genomsnittet. Å andra sidan är den mycket dryg, vilket slår ut det lite högre priset.

Bäst med solskydd: Sensai Bronzing gel

Sensai bronzing gel
Återfuktar på djupet
Lätt att applicera
Smälter i ansiktet
Vårdande egenskaper
Låg SPF

Vi gillar även Sensai’s gel-solpuder, som inte bara agerar som en bronzer, utan också vårdande för huden. Konsistensen får huden återfuktad på djupet, samtidigt som den verkar lugnande.

Sensai’s bronzing gel är väldigt lätt att applicera och fördelar sig jämnt på huden. Resultatet blir en perfekt “solkysst” finish som ser helt naturlig ut. Just bronsfärgen (Amber Bronze BG62) tycker vi är fin och utan den där lite gulare nyansen som man gärna undviker. Färgen verkligen smälter in i ansiktet, men kan kännas något kladdig vid applicering.

Den har också en grundlig solskyddsfaktor på SPF6, vilket vi tycker är helt okej. Men den måste ändå kombineras med ett riktigt solskydd på de varma sommardagarna.

En ingrediens som vi inte ser särskilt ofta är Koishimaru silkesextrakt! Det hittar vi på Sensais ingredienslista och det är det som får den att sticka ut från mängden solpuder där ute. Den sägs göra att huden ser yngre och mer levande ut.

Bästa billiga solpuder: IsaDora Bronzing Powder

IsaDora bronzing powder
Billig!
Etisk & allergivänlig
Lätt att använda
Mjuk textur
Behövs en del puder för att få till den färg man vill ha

Det här matta pudret från IsaDora är det vi ser som det bästa billiga solpudret. Det har en mjuk textur och lägligt mikroniserade pigment för att få till en perfekt solbränd look som ser naturlig ut.

Det är just det vi gillar mest med pudret – konsistensen. Det smälter enkelt in i huden och resultatet blir på så sätt väldigt jämnt. Det gör också att sminkningen underlättas och eftersom det smälter in så bra justerar nyansen sig själv lite beroende på användarens hudton. Det blir absolut inte så där fläckigt som en del bronzers kan bli.

Det är en av de mest populära solpudren på marknaden och har ett genomsnittligt betyg hos Lyko.se på 4.7/5. Här nämner kunder att det blir fint på huden och att det lätt går att bygga upp om man vill få mer färg.

Det vi ser som negativt är att man behöver använda en del puder för att få till den färgen man vill.

Bästa solpudret

Hur väljer man det bästa solpudret?

Att välja det bästa solpudret är svårare än man kan tro – urvalet är så otroligt stort! Nedan är en lista på kriterier som är viktiga när man ska välja solpuder, den inkluderar solskydd, lättviktig, naturligt resultat, formula och hållbarhet.

  • Solskydd: i och med att man ofta använder solpudret på sommaren är det viktigt att det har solskydd. Visst, man kan kombinera det med vanlig solkräm, men det blir ofta en kladdig historia…
  • Lättviktig: se till att pudret inte väger ned sminkningen. Detta känner du när du applicerar det för första gången.
  • Naturligt resultat: se till att nyansen är hyfsat lik din naturliga hudton för att få ett naturligt resultat. Vårt tips är att ta en bild på hur du ser när du solat, och sedan jämföra den med tonen du sedan väljer på solpudret.
  • Formula: vissa föredrar ett pressat puder för en mer matt finish, medan andra gillar ett löst puder för en lyxigare känsla. Om du har fet hy kan ett pressat puder hjälpa till att hålla oljorna i schak, medan ett löst puder kan ge torr lite extra fukt.
  • Hållbarhet: det bästa solpudret ska vara gjort för att klara av svett och dagliga utmaningar. Se till att solpudret håller ordentligt!

Vad är solpuder?

Solpuder är en sminkprodukt som används för att ge huden en solkysst, varm glow och framhäva konturer i ansiktet.

Vad finns det för alternativ till solpuder?

Alternativ till solpuder inkluderar cream bronzers, flytande highlighters och så kallade “skin tints” som ger en liknande effekt.

Är solpuder med krämformula bra?

Solpuder med krämformula kan vara bra, särskilt för torr hud, eftersom de ofta ger en mer naturlig, återfuktad finish och är enklare att blanda än puder.

Solpuder test

Hur gjordes vårt solpuder test?

För att göra vårt solpuder test behövde vi först och främst plocka fram några passande produkter. För det utgick vi egentligen bara från vad marknaden tycker bäst om, och valde ut de med högst betyg. Vi läste då deras recensioner, men även vad tillverkarna själva hade skrivit om de. Utifrån de texter vi tittat på skrev vi sedan våra egna recensioner om solpudren.

Källor