Solskydd läppar bäst i test

Solskydd läppar bäst i test 2023 – hitta bästa läpp-solskyddet!

Mikaela Höstfors

Är du också ute efter solskydd läppar bäst i test? Då har du kommit till rätt sajt! Vi hjälper dig nämligen hitta det absolut bästa solskyddet för läpparna. Mot slutet av artikeln besvarar vi också de vanligaste frågorna, och guidar dig till att göra rätt köp.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Solskydd läppar bäst i test

1. Comfort Zone

2., Hawaiian tropic

3. Elizabeth Arden läppstift

Prisklass: Medel

SPF50+

Prisklass: Billig

SPF30+

Prisklass: Premium

SPF13-24+

Comfort Zone solskydd läppar – bäst i test! (SPF50+)

En orange förpackning med solskydd för läpparna från Comfort Zone

Den produkt vi utsér till titeln som bästa solskyddet för läpparna är den här från Comfort Zone. En kraftfull solskyddsfaktor (SPF50+) gör detta till ett utmärkt val oavsett hur starkt solen skiner. Dessutom fungerar den för andra känsliga hudområden såsom ögonlocken och näsan.

Förutom dess höga skydd mot solen passar den också bra som extra skydd på ärr, pigmentfläckar eller födelsemärken. Den är nämligen vattenfast och ger därför skydd på de extra känsliga områdena trots att du badar.

Bäst läppbalsam med solskydd: Hawaiian Tropic (SPF30+)

En beige förpackning med ett läppbalsam som har solskydd

För dig som vet med dig att du inte kommer vara i kontakt med riktigt stark sol är den här varianten från Hawaiian Tropic ett bättre alternativ. Det är ett otroligt mjukt läppbalsam som ligger svalt mot läpparna. Den skyddar från solens strålar med sin SPF på 30.

Det som skiljer denna från andra på topplistan är det faktum att den har en tropisk smak och doft! Trots det är konsistensen lätt på läpparna och lämnar inte den där snuskiga vaxhinnan efteråt.

Bäst läppstift med solskydd: Elizabeth Arden (SPF13-24+)

Ett rött läppstift med solskydd tillverkat av Elizabeth Arden

För dig som vill ha ett läppstift och solskydd i ett är Elizabeth Ardens variant din räddning! Det finns i många olika färger, och alla har SPF13-24. Det innebär att det inte riktigt fungerar mitt i solen under spanska sommaren, men ändå ger ett bra skydd för läpparna.

Formulan återfuktar också läpparna, vilket gör att du slipper de där spruckna läpparna som ofta kommer på sommaren. E-vitaminen som den innehåller ger till och med en lugnande effekt på läpparna!

Bäst budgetval: Nivea sun protect (SPF30+)

Ett läppbalsam med solskydd från Nivea

Antagligen det populäraste solskyddet för läpparna – Niveas Sun Protect. Det gör absolut jobbet, men vi tycker tyvärr att det ger något “kakiga” läppar. Alltså återfuktar det inte läpparna i lika hög utsträckning som alternativa produkter.

Det är däremot ett riktigt billigt läppbalsam med solskydd! Med sin SPF30-klassning får du ett solskydd som klarar av riktigt starka solstrålar, även om du är utomlands.

Starkast: Bondi Sands (SPF50+)

En orange tub starkt läppbalsam med solskydd från Bondi Sands

Om det är ett starkt solskydd för läpparna du är ute efter så kommer Bondi Sands inte svika dig! Här får du en solskyddsfaktor på SPF50+, men samtidigt en näringsgivande formula. Balsamet läggs på och smältar nästan direkt, för att sedan mjukgöra läpparna ordentligt.

Dessutom finns det i massor av olika dofter, kan man önska sig något mer?

Vanliga frågor

Kan man använda solkräm på läpparna?

Ja! Men solskydd som är utformad för just läpparna återfuktar på ett annat sätt än vanlig solkräm.

Bästa solskyddet för läpparna

Hur hittar man det bästa solskyddet för läpparna?

Att hitta det bästa solskyddet för läpparna är faktiskt inte en så enkel uppgift som man först tror. Det finns mer att tänka på än vad för solskyddsfaktor som står på etiketten. Här är våra varmaste tips på hur du hittar den bästa modellen för dig!

Hur hög solskyddsfaktor behöver du?

Du kan förstås alltid välja SPF50+ trots att du bara ska använda det i Sverige, men då kommer det kosta mer också. Se till att välja den solskyddsfaktorn som passar den sol du kommer utsätta läpparna för. Det är absolut viktigast att du inte väljer en för låg solskyddsfaktor dock, då är det i princip helt onödigt att använda.

Innehåller den sulfater eller parabener?

Många solskydd för läpparna innehåller sulfater eller parabener, vilket inte alls är bra för återfuktningen. Det ger ett falskt resultat till en början. Det gör att du fortsätter använda den egentligen dåliga produkten över längre period, och på så sätt torkar du ut läpparna istället för att återfukta de.

Solskydd läppar test

Hur gjorde vi vårt test av solskydd för läpparna?

Vi började vårt test av solskydd för läpparna med att försöka leta fram en handfull passande modeller. Vi valde här att ta med olika typer av solskydd, såsom läppstift och läppbalsam. Egentligen bara för att denna artikel skulle täcka en så bred del av marknaden som möjligt. Ganska snabbt kunde vi hitta de populäraste varianterna inom varje kategori, och vi började fördjupa oss.

Sedan var det dags att få ihop själva recensionerna. De skrev utifrån den information vi läste oss till i ungefär ett hundratal kundrecensioner och produktbeskrivningar.

För att avsluta behövde vi knåpa ihop en solskydd för läpparna bästa i test lista också. Det gjordes efter att samtliga modeller jämfördes. Bland annat jämförde vi dess förmågor, solskyddsfaktor och formulas. Efter jämförelsen var det faktiskt väldigt lätt att rangordna de.

Källor