Täckstift bäst i test

Täckstift bäst i test – 3 bästa cover sticks!

Mikaela Höstfors

Täckstift, eller cover sticks som det också kallas, är en typ av concealer som duttas på ojämnheter, blemmor, finnar eller pormaskar för att täcka de. De kan antingen blandas med övrigt smink, eller användas som en slags “spot treatment”. Vi utforskar i denna artikel de 3 bästa täckstiften på marknaden och jämför deras nyanser, effektivitet, pris och krämighet. Därefter ger vi lite grundläggande information om cover sticks, samt hur man väljer det bästa täckstiftet.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Täckstift bäst i test

Bäst i test: Maria Åkerberg täckstift

Maria Åkerberg Cover stick neutraliser
Två olika nyanser på vardera sida
Dryg
Tillåter perfekt blandning av nyans
Återfuktande och vegetabiliska ingredienser
Dyr

Maria Åkerberg’s vegetabiliskt baserade cover stick är den vi nu titulerar som täckstift bäst i test. Den har en otroligt kraftfull täckning som smälter in i huden och pennan i sig håller otroligt länge!

Det som skiljer Maria Åkerbergs cover stick från konkurrenterna är att det inte bara neutraliserar de röda tonerna i ansiktet, utan även de blåa! Det kommer både för mörk och ljus hy, vilket båda är i dubbelsidad design. På ena sidan är en lite ljusare nyans, medan den är lite mörkare på den andra. Detta gör att man kan blanda till precisrätt nyans för att resultatet ska se naturligt ut.

Ingredienslistan är även den fantastisk! Här hittas bland annat ricinolja, jojobaolja och candelilavax vilket alla är skonsamma ingredienser mot huden. Dessutom agerar de återfuktande, vilket är en viktig del i behandling av just hudåkommor.

Hos Lyko.se har Maria Åkerbergs cover stick fått 4.2/5 i snittbetyg. Recensioner nämner att den täcker väldigt bra men inte är särskilt krämig.

Den enda nackdelen vi ser med Maria Åkerbergs täckstift är att det är dyrt! I skrivande stund kostade det 249 kr. Men i och med att man dels får väldigt mycket produkt för pengarna, att man behöver applicera så pass lite varje gång och att man får två nyanser på en gång tycker vi pennan är prisvärd ändå.

Bästa krämiga täckstift: Lumene Cover stick

Lumene cover stick
Vegansk formula
Prisvärd
Krämig konsistens
3 olika nyanser
Finns inte i mörka nyanser

Lumenes veganska cover stick var ett tag den mest populära på marknaden, kanske inte lika mycket längre dock. Den är baserad på en vegansk formula och finns i 3 ljusa nyanser, men var är de mörka?

Den kommer till ett rimligt pris och man kan verkligen få den att matcha hudtonen perfekt. Detta lite på grund av den krämiga konsistensen som inte gör huden för torr när den appliceras. Recensioner nämner att den till och med fungerar bra att blanda in med bara fingertopparna.

Vi på The Beauty Room uppskattar täckningen som får bort rodnaderna utan att lägga sig i ansiktets fina linjer.

Det som skiljer den något från andra är att man använder den efter foundationen. Det gör att man måste blanda ut betydligt mer än med andra produkter.

Bästa billiga täckstift: Hjärtats ‘Spot Stop’

Hjärtats “Spot Stop” täckstift
Billig
Finns på nästan alla apotek
Ser naturligt ut
Motverkar finnar, blemmor och pormaskar
Inte så krämig konsistens

Last updated: 2024-04-23 05:47:33

Apotek Hjärtats “Spot Stop” täckstift är antagligen inkörsporten för många när det kommer till täckstift. Det finns på nästan alla apotek och är därför den mest tillgängliga varianten på marknaden. Dessutom kostade den i skrivande stund så lite som 59 kr (!) och är därför en väldigt billig cover stick.

Konsistensen är fast vilket gör den något svårare att applicera, ett tips är att värma upp den i fickan eller på elementet innan du ska använda den. Då blir den ordentligt krämig!

Det som urskiljer den från konkurrenterna är att den verkar uttorkande och lugnande på samma gång. Det gör att oren hy känns ren och fräsch igen, samtidigt som den enligt Apotek Hjärtat själva “motverkar uppkomsten av finnar, blemmor och pormaskar”.

Bästa cover sticken

Hur väljer man den bästa cover sticken?

Att välja den bästa cover sticken är mer än att bara titta på hur bra den täcker. Nedan är en lista över kriterier som är viktiga när man väljer täckstift, den inkluderar täckning, formula, blandbarhet och långvarighet.

  • Täckning: Det primära syftet med en cover stick är att dölja ojämnheter i huden, som till exempel finnar, mörka ringar under ögonen eller rodnader. Därför är det allra viktigaste att täckstiftet har en ordentlig täckning utan att resultatet blir kakigt.
  • Formula: En cover stick med en krämig formula är lätt att jobba in i huden och fördelar sig jämnt. Det gör att huden ser naturlig ut. En krämig konsistens gör också att den når alla skrymslen i ansiktet som runt näsan och i rynkor eller fina linjer.
  • Blandbarhet: En cover stick som är lätt att blanda ut är med hästlängder allra lättast att jobba med. Det gör att du kan mixa och matcha för att skapa den perfekta nyansen för din hudton.
  • Långvarighet: Täckstiftet ska hålla sig intakt hela dagen. Detta betyder inte nödvändigtvis bara att det ska sitta kvar i ansiktet, se till att det inte kladdar, flagnar, eller bleknar.

Vad är ett täckstift?

Ett täckstift är ett litet concealer i stiftform som är gjort för att täcka finnar och rodnader. Det appliceras bara på de ställena i ansiktet som behöver täckas och har därför en väldigt hudnära nyans.

Vad kan man använda istället för ett täckstift?

Istället för ett täckstift kan man till exempel använda en heltäckande foundation, dessa täcker också effektivt rodnader eller finnar.

Täckstift test

Hur gjordes vårt täckstift test?

För vårt täckstift test tog vi först och främst en titt på marknaden. Efter lite research hittade vi 3 olika produkter i olika prisklasser – dessa fick det bli. Vi läste sedan både deras beskrivningar och produktrecensioner. Utifrån det vi läst satte vi efter det ihop våra egna recensioner om alla cover sticks.

Källor