Urtunningssax bäst i test

Urtunningssax bäst i test – läs INNAN ditt köp!

Petra Ljunghov

Letar du efter urtunningssax bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! Vi hjälper dig hitta den absolut bästa urtunningssaxen.

En urtunningssax är ett otroligt komplement till din frisörsax. Med en sådan kan du tunna ut håret på ett helt annat sätt, vilket gör att det inte ser lika slitet ut, trots att du klipper dig hemma.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för pricerunner.se & beautycos.se

Urtunningssax bäst i test

1. BaByliss urtunnningssax

2. Avalea urtunningssax

3. Jaguar effilersax

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

BaByliss urtunningssax – testvinnare!

BaByliss urtunnningssax
BaByliss urtunnningssax

Den här modellen från BaByliss passar både den lite mer erfarne och hår-entusiasten. De kallar den själva för professionell, men det håller vi inte med om. Det är mer av en “hobby”-sax, men såklart med riktigt goda resultat!

Två fingerstöd i plast hittas på änden av saxen, som är riktigt komfortabla. På grund av den dubbelsidiga öglan passar de dessutom för både vänster och högerhänta!

En enkel liten urtunningssax som passar otroligt bra för dig som ska klippa håret hemma!

Avalea urtunningssax

Avalea urtunningssax

En annan bra urtunningssax som passar för hemmasalongen är den här från Åhléns! Tänderna tar hand om urtunningsjobbet på riktigt smidigt sätt. Det enda vi egentligen saknar är lite mer skärpa i tänderna.

Hela saxen är utformad i rostfritt stål vilket gör rengöringen busenkelt. En annan dålig sax var att den kändes lite styv, men det löstes enkelt genom att skruva lös mittenskruv lite.

Öglorna var bekväma, och passar både för dig som är vänster- och högerhänt. En urtunningssax som gör sig bra för hemmafrisören helt enkelt!

Jaguar effilérsax

Jaguar effilersax
Jaguar effilersax

Du som känner till Jaguar tänker säkert – varför ligger denna modell sist på listan? För att denna artikel riktar sig främst till oerfarna, och de är inte beredda att lägga så mycket på en sax. Om man bara tittar på förmågorna bräcker den här saxen motståndet med hästlängder!

En professionell urtunningsax med en härlig ytfinish. Fingerstödet är avtagbart, men kan tyvärr inte bytas till andra sidan.

Tänderna på bladet är mikrotandat, vilket gör den otroligt effektiv att klippa med. För dig som kan tänka dig spendera en större summa råder det ingen tvekan om att denna absolut är bäst!

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en urtunningssax?

En professionell urtunningssax kostar upp mot 7-800kr. En för hobby-frisören behöver dock inte kosta mer än en 200-ing.

Vad används en urtunningssax till?

En urtunningssax används för att, precis som det låter, tunna ut håret! Den har en tandad sida, medan det andra bladet är trubbigt. Det gör att den endast tunnar ut håret, inte klipper av helt och hållet.

Bästa urtunningssaxen

Hur väljer man den bästa urtunningssaxen?

Du som inte har professionell erfarenhet kommer förstås ha väldigt svårt att hitta den bästa urtunningssaxen. Om du inte hittat en modell som passar dig i vår topplista; här kommer lite saker du ska tänka på.

Vilka material har använts?

Det viktigaste på urtunningssaxen är materialen som använts. Helst vill du att öglorna/handtagen är tillverkade i mjukplast. Detta ger otrolig komfort, även när du klipper håret över längre perioder.

Resterande delar av saxen vill du ha i rostfritt stål. Det gör att du snabbt kan rengöra saxen, till och med stoppa in den i diskmaskinen!

Har den fingerstöd?

Ett fingerstöd hittas på de flesta saxarna, just för att det är så otroligt bra. Se till att välja en sådan modell, trots att du tänker att du inte kommer använde det. Det ger ett otroligt stöd för fingrarna som du kanske inte trodde att du behövde!

Hur mycket kostar den?

För dig som endast klipper håret i hobbysyfte är det såklart viktigt att urtunningssaxen inte kostar skjortan. Du som passar in i den här kategorin ska inte spendera över 200kr. Trots att dessa modeller ofta är slöare redan vid första användning så kommer du inte använda den så mycket – alltså håller slipningen ganska länge ändå.

För dig som tänkte klippa professionellt däremot – kosta på dig! Det kommer bara leda till mer, och ett sämre jobb om du är dumsnål. Förvänta dig att behöva lägga ungefär 800kr på en proffs-modell.

Urtunningssax test

Hur gjorde vi vårt urtunningssax test?

Vi började vårt urtunningssax test med att utgå från egna erfarenheter. Jag har faktiskt själv testat en hel del saxar, både hemma och på salongen. Jag valde därför att ta med några av de jag tycker om mest. De hade jag dessutom tillgång till att testa ordentligt och recensera.

Själva recensionsdelen av testet innebar att klippa med de förstås! Jag klippte en frisyr med varje sax, och utvärderade de efter det. Några av de kriterier som jag bedömde efter var skärpa, material och pris. Jag satte såklart mina åsikter i ord, det är de recensionerna du finner i topplistan.

Sist men inte minst gick jag igenom recensionerna och valde hur produkterna skulle rangordnas. Det gjordes faktiskt främst denna gång med pris i åtanke. Jag vet att de flesta som läser dessa recensioner är hobby-frisörer och inte har en budget på 800kr…

Källor