4D mascara bäst i test

4D mascara bäst i test – hitta bästa 4D-mascaran!

Susanne Blomsterqvist

Letar du också efter 4D mascara bäst i test? Då har du hittat rätt ställe! I denna artikel letar vi fram den bästa 4D-mascaran som lämpar sig för alla olika behov. Dessutom har vi satt ihop en köpguide i slutet av artikeln för att hjälpa dig i rätt riktning. Så vad väntar du på? Skrolla ner till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

4D mascara bäst i test

1. "Wonder Perfect" Mascara 4D

2. "Wonder Perfect" Mascara 4D waterproof

3. L'Oreal "False Lash Architect"

Bäst i test

Bästa vattenfasta

Bästa billiga

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Se våra andra mascara tester

Clarins “Wonder Perfect” 4D mascara – bäst i test!

En metallrosa tub med 4D mascara tillverkad av Clarins som kallas "Wonder perfect"
Mer definierade och volymfyllda fransar
Perfekt böjning
Vårdar och återfuktar fransarna

Den flaska som ger överlägset bäst volym till fransarna är denna från Clarins. Det är den främsta anledningen till att vi nu utser den till 4D mascara bäst i test! Den får till den perfekta ögonfransen med bra volym och böjning, men gör också att de ser mer definierade och längre ut.

Dessutom räknas den in i kategorin som vårdande mascara eftersom den innehåller glykol, rosvax och panthenol för att återfukta fransarna. Dessa ingredienser stärker även fransarna när man använder mascaran regelbundet.

Vi på The Beauty Room rekommenderar den mycket varmt!

Bästa vattenfasta 4D mascaran: Clarins “Wonder Perfect” waterproof

En blå tub vattenfast 4D-mascara tillverkad av Clarins som kallas "wonder perfect"
Vattenfast
Kladdar inte
Tjocka & långa fransar

Även andra-platsen tas av Clarins “Wonder Perfect”-serie, den här är dock även vattenfast! Den har i övrigt nästan helt samma formula som den klassiska modellen. Det får fransarna att se tjocka, fylliga, långa och böjda ut!

Det som skiljer den från originalet är att den även innehåller ett extrakt från blå lotus. Det är det som får den att få så bra täckning, men det skyddar också fransarna. Det är antagligen därför Clarins även valt att göra flaskan i den snygga blåa färgen.

Bästa billiga 4D-mascaran: L’Oreal “Lash architect”

En vit flaska mascara 4D tillverkad av L'Oreal som kallas "Lash artchitect 4d mascara"
Bra volym
Täcker bra
Kladdar pga. stor borste

Last updated: 2024-04-23 14:17:35

Detta är ett lite billigare alternativ, men som fortfarande ger den där 4D-effekten man är ute efter. Det enda som egentligen drar ner betyget på den är att den har en så dålig borste. Den är lång och gör det svårt att komma åt, dessutom lyckas man alltid kladda runt ögonen med den så man får vara beredd med sminkborttagningsservetterna

I övrigt täcker den fransarna bra och gör fransarna riktigt fylliga. Ett alternativ för dig som söker en billig 4D mascara helt enkelt!

Vanliga frågor

Vad är 4D mascara?

En 4D mascara är en typ av mascara som är designad för att ge ögonfransarna volym, längd, lyft och definition. “4D” står för fyra dimensioner, vilket syftar på dessa fyra effekter.

Bästa 4D-mascaran

Bästa 4D-mascaran: så gör du rätt val

Vårdande egenskaper

Den perfekta 4D-mascaran är mer än bara en volymskapare – den ska också ge dina fransar den vård de förtjänar. Ingredienser som vitamin E och panthenol kan bidra till att förbättra fransarnas hälsa och styrka.

Kladdfri

Ett vanligt problem med många 4D-mascaror är deras tendens att kladda. Välj därför en produkt som är formulerad för att motstå klumpbildning och utsmetning. En bra mascara ska glida på fransarna och stanna där hela dagen, utan att kladda eller ge dig panda-ögon några timmar efter applicering.

Vattenfasthet

För de som lever ett aktivt liv eller bara är emotionella filmtittare, är det värt att överväga en vattenfast 4D-mascara. De är formulerade för att motstå svett, tårar och regn – för att se perfekt ut i alla situationer. Om du vill ha en vattenfast 4D-mascara rekommenderar vi dock att du tittar på kunders recensioner innan du köper. Just 4D-mascaror tenderar att inte ha en superbra vattenfasthet…

Volym

Det är ju trots allt en 4D-mascara vi pratar om, så volym är en viktig faktor. Den bästa 4D-mascaran ska ge dina fransar oändlig volym utan att behöva lägga på flera lager. Leta efter produkter som lovar volym utan klumpar.

Priset

Det är förstås också viktigt att tänka på plånboken, oavsett vilken skönhetsprodukt du ska köpa. Med just 4D-mascaror rekommenderar vi dock att du jämför priset per milliliter och inte den faktiska prislappen. Det skapar en bättre bild i hur dyr eller billig mascaran faktiskt är.

Pris per milliliter = pris / antal milliliter

ProduktPrisAntal milliliterPris per milliter
Mascara A269 kr8 ml33,63 kr
Mascara B310 kr8 ml38,75 kr
Mascara C159 kr10,5 ml15,14 kr
Ett exempel på hur man räknar ut 4D-mascarans pris per milliliter
4D mascara test

4D-mascara test: så gjorde vi

För att göra vårt 4D mascara test tittade vi först och främst på vad som fanns på marknaden. Det har inte blivit en jättehit i Sverige ännu, så det är mest de amerikanska aktörerna som erbjuder 4D-mascaror. Det gör sortimentet mycket limiterat, men vi hittade till slut en handfull varianter som fått bra betyg från sina kunder.

Vi tittade därefter på modellernas recensioner och produktbeskrivningar. Utifrån den information vi läst i de texterna sammansatte vi sedan våra recensioner.

Källor