Ansiktsmask mot rynkor bäst i test

Ansiktsmask mot rynkor bäst i test

Mikaela Höstfors

Visste du att det nästan alltid är dålig återfuktning som leder till att rynkorna uppstår? Om du vill undvika det, spana in vår ansiktsmask mot rynkor bäst i test lista. På så sätt, kan du hitta något som dels ger dig resultat direkt, men också håller i sig med tiden.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Ansiktsmask mot rynkor bäst i test

Bäst i test: Dr. Jart+ ‘Cryo Rubber’

En vit förpackning som innehåller en ansiktsmask med hyaluronsyra tillverkad av märket "Dr.Jart+" som heter "Cryo rubber"
Nytänkande
Effektiv återfuktning
Skönt svalkande
Billig
Kräver lite tid

Den här nytänkande masken från Dr.Jart+ är den vi utser till titeln ansiktsmask mot rynkor bäst i test. Det är en svalkande två-stegsmask av gummi som får huden extremt smidig och återfuktad nästan direkt. Allra bäst görs den på torr eller trött hy – vilket gör den perfekt mot rynkorna!

Formulan använder sig av hyaluronsyra, en ingrediens känd för sin förmåga att både absorbera och behålla fukt, samt tångextrakt som gör att fukten hålls inne i huden. Dessa ingredienser arbetar tillsammans för att dra till sig fukt vilket direkt lindrar torrhet och återfuktar huden.

Det som är så revolutionerande med den är att det är en gummimask! Inte en traditionell ansiktsmask som appliceras i krämform och sedan torkar. Man brukar vara rädd för förändring – men vi på thebeautyroom.se gillar verkligen Dr.Jort+’s nytänkande här.

Sammanfattat är “Cryo Rubber” enligt oss en fantastisk anti-aging ansiktsmask med hyaluronsyra som verkligen lever upp till vad den lovar. Trots att den kräver lite mer tid än konkurrenternas produkter tycker vi det är värt det.

Bäst återfuktning: Dermalogica ‘Skin hydrating masque’

En vit tub med en återfuktande ansiktsmask tillverkad av märket "Dermalogica" som heter "skin hydrating masque"
Lätt textur
Enkel att applicera
Riktigt bra återfuktning
Lämnar inga rester
Lite dyr

Dermalogica’s “Skin Hydrating Masque” är en imponerande och oljefri ansiktsmask designad för att återfukta och återfukta torr och sträv hud. Dess potenta blandning av antioxidanter, vitaminer och lugnande botaniska extrakt ger huden den fukt och näring som behövs för att göra rynkorna mindre synliga.

Det första som förvånar oss är dess “kittlande” textur. Till skillnad från traditionella ansiktsmasker, erbjuder Dermalogica en unikt lätt och oljefri konsistens vilket gör det lätt att applicera – oavsett om man har den i hela ansiktet eller bara för ögonen. Det vi också uppskattar är att den inte lämnar några rester och kan verka hela natten för den riktigt torra huden.

Masken passar alla hudtyper, så det spelar ingen roll om du har fet, torr, kombinations eller känslig hud – men enligt oss är den allra bäst för den torra. Detta eftersom den har en så pass överlägsen återfuktning jämfört med till exempel Filorga’s NCEF.

Bäst premiumval: Filorga ‘NCEF’ nattmask

En grå burk som innehåller en nattmask med aktiva anti-aging ingredienser tillverkad av märket "Filorga" som heter "NCEF-Night mask"
Förbättrar hyn överlag
Reparerar
Kompenserar för sömnbrist
Ger bra volym
Lite dyr

Filorga’s NCEF-Night mask är en anti-aging nattmask som får huden att vakna upp föryngrad på revolutionerande vis! Filorga har tagit inspiration från estetisk medicin och har en riktigt bra reparerande effekt mot huden – vilket i sin tur gör att den ser yngre ut.

Det som gör att den står ut från konkurrenterna är hur bra den är på att minska tecken på trötthet! På samma gång ger den huden volym, allt medan man sover. Det kompenserar dessutom brist på sömn, och ger huden den där skjutsen den alltid velat ha.

NCEF i produktnamnet står för deras anti-aging komplex (som heter NCEF), vilket ger en multi-korrigerande effekt. Vi på The Beauty Room gillar det och tycker det ger en förbättrad hudkvalitet överlag.

Filorgas NCEF-nattmask är enligt oss ett riktigt bra val, som lämnar huden med fantastisk lyster, återfuktat och reparerat. Med sin unika blandning av aktiva ingredienser ser vi på thebeautyroom.se den som det bästa premiumvalet.

Bästa ansiktsmasken mot rynkor

Bästa ansiktsmasken mot rynkor – så väljer du rätt

Återfuktande egenskaper

En av de främsta orsakerna till rynkor är brist på fukt. Därför ska en ansiktsmask mot rynkor innehålla djupt återfuktande ingredienser. Maskens förmåga att bevara fukten i huden är absolut avgörande. Ingredienser som hyaluronsyra och glycerin är kända för deras bra återfuktning och ska därför vara en prioritet. De tränger djupt in i hudlagret och återställer fuktnivåerna, vilket leder till minskad synlighet av rynkor och en ungdomligare hy.

Minskar trötthetstecken

En av de faktorer som faktiskt ger bäst resultat är om ansiktsmasken minskar trötthet. Stress och sömnbrist kan påverka hudens återhämtning, vilket i sin tur gör att rynkorna uppstår snabbare. Titta efter masker som innehåller ingredienser som koffein, som är känt för sina uppstramande och energigivande egenskaper, och peptider, som kan hjälpa till att bekämpa tecken på utmattning genom att stärka huden och förbättra spänstigheten.

Anti-aging ingredienser

Satsa på en ansiktsmask som innehåller anti-aging ingredienser, till exempel retinol, antioxidanter och peptider.

  • Retinol: en kraftfull ingrediens som är känd för att öka cellernas omsättning och stimulera produktionen av kollagen, vilket minskar utseendet av fina linjer och rynkor.
  • Antioxidanter: hjälper till att bekämpa fria radikaler som orsakar tidigt åldrande för huden, det främjar också hudens försvarsmekanismer.

Hudtyp

Innan du väljer en ansiktsmask, är det viktigt att ta hänsyn till just din hudtyp. Vad som fungerar för torr hud kommer inte alls fungerar för oljig eller blandhy. Så här väljer du;

  • Torr hud: välj masker som är extra återfuktande och innehåller ingredienser som hyaluronsyra.
  • Oljig hy: välj en mask som kan hjälpa till att balansera oljeproduktionen samtidigt som den behandlar rynkor med ingredienser såsom salicylsyra eller tea tree olja.

Inga skadliga tillsatser

Bra ansiktsmasker kombinerar effektiva anti-aging ingredienser med en säker och skonsam formula. Undvik masker som innehåller ämnen som parabener, sulfater och syntetiska doftämnen – dessa kan leda till irritation, inte minst när de används på mogen hy.

Ansiktsmask mot rynkor test

Ansiktsmask mot rynkor test: så gjorde vi

För oss på The Beauty Room att göra ansiktsmask mot rynkor testet behövde vi först och främst plocka fram lite relevanta produkter. Här tog vi bland annat en titt på det välkända Dermalogica, men förvånansvärt hittade vi ett helt nytt märke också; Dr.Jart+! Vi plockade ihop en handfull produkter, och läste på mer ingående om de med hjälp av produktbeskrivningar och recensioner vi hittat på nätet. Med hjälp av det vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner.

Källor