Body lotion för torr hud bäst i test

Body lotion för torr hud bäst i test

Mikaela Höstfors

Har du torr hud? Då ska du kolla in vår body lotion för torr hud bäst i test lista! Nedan har vi letat fram de allra bästa kroppslotionerna för dig med torr hud. Dessutom har vi satt ihop en köpguide i slutet av artikeln för att underlätta ditt val ännu mer. Vad väntar du på då? Sätt igång och kolla igenom vår topplista redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Body lotion för torr hud bäst i test

1. Biotherm oil therapy

2. Nivea Express Hydration

3. Clarins super hydratant body lotion

Bäst i test

Bästa billiga

Bäst premiumval

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Biotherm body lotion för torr hud – bäst i test!

En orange flaska med kroppslotion för torr hud tillverkad av Biotherm som kallas "Oil therapy"
Återfuktar bra
Doftar gott
Kladdar inte

Last updated: 2024-04-23 05:35:56

Den här flaskan kroppslotion från Biotherm är den vi utser till body lotion för torr hud bäst i test! Den är verkligen optimal för att återfukta riktigt torr hud och har dessutom en riktigt härlig doft.

Efter att ha lagt på body lotionen känns det skönt och svalkande. Samtidigt agerar den återfuktande direkt och vårdar verkligen huden på djupet. Den lätta formulan gör dessutom att lotionen går in i huden på bara några sekunder, och kladdar därefter inte alls. Resultatet blir en mjuk och härlig hud!

Bästa billiga: Nivea “Express hydration”

En vit och blå flaska body lotion som kallas "Express hydration" tillverkad av Nivea
Billig
Håller effekten länge
Absorberas snabbt

Nivea är kända för deras otroligt breda utbud av hudkrämer. Detta är en av deras mest omtyckta kroppslotioner, fast med ändrad formula för att passa torr hud.

Den har en klassisk Nivea doft som känns fräsch (du som testat vet vad vi pratar om). Tyvärr är den något kladdig innan den går in i huden. Lyckligtvis räddas det upp för att den torkar in så snabbt. Perfekt för att få torr hud att bli mjuk och len. Vi rekommenderar den varmt för dig som vill spara en hundring.

Bäst premiumval: Clarins “Super Hydratant”

En vit flaska med orange text body lotion från Clarins
Återfuktar upp till 48h
Prisvärd
Doftar fantastiskt

Clarins tillverkar lite mer premium-produkter när det kommer till hudvård, men de gör det också riktigt bra! Trots dess högre prislappar har de lyckats vinna flera av våra tester (t.ex antirynkkräm bäst i test), och även den här gången har de utvecklat en riktigt bra produkt.

Den har en fantastisk doft som på riktigt urskiljer sig från medelmåttet. Den får en att dofta gott på riktigt, och kan ersätta en parfym! Förutom det ger den återfuktning till huden i upp till 48 timmar och den ger verkligen fukt på djupet.

Definitivt en rekommendation för dig som har en hundralapp extra att lägga!

Gillar du Clarins produkter? Då borde du kolla in vår uppstramande body lotion bäst i test lista!

Vanliga frågor

Vad gör body lotion för torr hud?

Body lotion för torr hud bidrar till att återställa hudens naturliga fuktighet genom att skapa en skyddande barriär som förhindrar vattenavdunstning. Den innehåller ofta ingredienser som ceramider, hyaluronsyra och glycerin som kan hålla huden hydrerad och mjuk.

Bästa body lotion för torr hud

Så hittar du den bästa kroppslotionen för torr hud

Har du torr hud som längtar efter ordentlig återfuktning? Oroa dig inte, vi har sammanställt en omfattande guide för att hjälpa dig hitta den bästa kroppslotionen för din torra hud. När du väl förstår vad som gör en lotion effektiv, kommer det vara betydligt lättare för dig att göra det rätta valet. Låt oss dyka rakt ner!

1. Hur bra den återfuktar

Den viktigaste funktionen för en kroppslotion är att återfukta huden. För att hitta en produkt som är effektiv för torr hud, bör du leta efter ingredienser som bidrar till långvarig fuktighet. Dessa inkluderar hyaluronsyra, ceramider, glycerin och sheasmör.

Kroppslotioner som innehåller dessa ingredienser har bevisats vara särskilt effektiva på att återfukta torr hud. Faktum är att en studie från Sveriges Hudvårdsakademi visade att dessa ingredienser kraftigt kan förbättra hudens fukthalt.

2. Hur snabbt den går in i huden

En annan viktig faktor att tänka på är hur snabbt lotionen absorberas. Ingen vill känna sig oljig eller kladdig efter att ha lagt på kroppslotion. Helst ska lotionen sjunka in i huden snabbt för att ge snabb lättnad och återfuktning – det ska inte ta mer än några sekunder!

Olika produkter går in i huden olika snabbt, vilket ofta är en kombination av ingredienserna och produktens formula. Vanligtvis, ju mindre oljor en produkt innehåller, desto snabbare kommer den att gå in i huden.

3. Om den kladdar

Sammankopplat med ovanstående punkt, vill du undvika lotioner som kladdar för mycket. Inget är mer irriterande än att sätta på en skjorta eller hoppa i sängen och märka att din hud är helt klibbig.

En bra kroppslotion för torr hud ska gå in i huden snabbt och lämna en silkeslen finish, inte en kladdig! Du kan testa detta genom att applicera lite produkt på handens baksida i butiken innan du köper den. Då ser du ju exakt hur lång tid det tar för den att absorberas.

4. Hur mycket produkt du får för pengarna

Priset kan variera otroligt mycket mellan olika kroppslotioner, så det är viktigt att veta vad du får för dina pengar.

Ibland betalar du mer för kvalitetsingredienser och sofistikerade formulas. Andra gånger betalar du extra för lyxiga förpackningar och varumärket. Titta istället på produktens storlek (mätt i ml) och jämför sedan kostnaden per milliliter.

Body lotion för torr hud bäst i test

  • Bästa body lotion för torr hud: Biotherm Baume Corps
  • Nr 2: Nivea “Express Moisturising”
  • Nr 3: Clarins moisture-rich body lotion
Body lotion för torr hud test

Så gjordes vårt test av body lotion för torr hud

För att genomföra vårt test av body lotion för torr hud började vi spana på marknaden. Efter ett tag hade vi hittat en produkt från varje prisklass som fått bra kundrecensioner. Då läste vi på mer ingående om de utvalda produkterna genom att titta på kundrecensioner och texter från tillverkarna. Utifrån informationen vi hittat skrev vi sedan våra egna recensioner om alla flaskorna.

Källor