Bästa mascaran för korta fransar

Bästa mascaran för korta fransar – bäst i test!

Susanne Blomsterqvist

Är även du ute efter den bästa mascaran för korta fransar? Vilken tur att du hittat hit! Nedan har vi satt ihop en mascara för korta fransar bäst i test lista. Där listar vi riktigt bra alternativ i alla olika prisklasser, så att du kan hitta en perfekt variant för dig!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Bästa mascaran för korta fransar

1. Maybelline "Lash sky high"

2. Shiseido "ImperialLash"

3. essence "Lash Princess"

Bäst i test

Bäst täckning

Bäst budgetval

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Våra andra artiklar om mascaror:

Maybelline “Lash Sensational Sky High” – bäst i test!

En rosa tub mascara tillverkad av märket "Maybelline" som heter "Lash Sensational Sky High"
Flexibel borste
Fuktgivande bambuextrakt
Långvarig effekt
Passar känsliga ögon
För tjock borste

Vi tycker att Maybelline’s “Lash Sensational Sky High” är den bästa mascaran för korta fransar. Den lovar en imponerande höjd på fransarna och uppfyller det löftet med marginal. Med en flexibel borste lyckas man fånga och separera varje enskild frans. Resultatet? En direkt volym, längd och definiering som startar från roten och sträcker sig ända till fransens topp!

Formulan med bambuextrakt skiljer sig från många andra produkter på marknaden. Det gör att den räknas som en vårdande mascara, och ger ögonfransarna både fukt och styrka.

En annan fördel är hur lätt det är att ta bort mascaran. Även om den håller hela dagen, går den snabbt att tvätta bort med vanliga sminkborttagningsservetter. För känsliga ögon är det en extra bonus att denna mascara är skonsam och inte irriterar.

Maybelline’s “Lash Sensational Sky High” mascara är en mascara som lever upp till sitt namn. Den ger fransarna det där extra lyftet, samtidigt som de får vård och näring, vi på The Beauty Room bara älskar den!

Bäst täckning: Shiseido “ImperialLash”

En helt svart förpackning mascara för korta fransar tillverkad av märket "Shiseido" som heter "ImperialLash mascara ink"
Långvarig effekt
Klumpfri applicering
Intensiv svart färg
Når alla fransar
Lite dyr

Shiseido “ImperialLash” mascaran är perfekt för kortare fransar. Den tillför inte bara längd till fransarna utan ger dem också en imponerande volym och definition. Mascaran håller sig på plats hela dagen utan att klumpa sig eller smetas ut.

Det som verkligen skiljer den från mängden är dock den innovativa borsten. Med en hård kärna och flexibla silikonborstar på utsidan blir det enkelt att nå varenda frans! Den unika spetsen kommer lätt åt även de svåraste ögonfransarna nära ögats inre hörn. Resultatet? Fransar som ser längre, fylligare och mer definierade ut, utan jobbiga klumpar.

Shiesido har dessutom valt att fokusera på en intensiv svart färg som ger ett djup till ögonen. Med en kombination av ultrafina pigment och en noga utvald blandning av vax håller den stilen utan att blekna allt eftersom dagen går.

Shiseido’s “ImperialLash” mascara är perfekt för dig som kan tänka dig att spendera lite extra på din mascara. Den innovativa borsten och den rika svarta färgen gör verkligen att vi på TheBeautyRoom.se tycker om den starkt. Trots det lite dyrare priset, levererar den verkligen resultat!

Bäst budgetval: essence “Lash Princess” mascara

En billig svart mascara för korta ögonfransar tillverkad av märket "essence" som heter "lash princess"
Dramatisk volym
Bra längd
Billig
Effektiv borste
Finns endast i svart

När det kommer till mascara är Essence “Lash Princess False Lash Effect” en nykomling som verkligen passar bra för korta fransar. Med sin svarta pigmentering har den snabbt blivit en favorit för många som letar efter budget-varianter.

Vad som sticker ut mest med den är dess konformade fiberborste. Tack vare den unika borsten uppnår man längre ögonfransar med en dramatisk volym. Den får verkligen fransarna att de ut som lösögonfransar utan att behöva betala flera hundra.

Att hitta en mascara som är både effektiv och prisvärd är inte alltid lätt, men Essence “Lash Princess False Lash Effect” lyckas enligt oss på The Beauty Room med det! Om du letar efter en mascara som ger dig blickfångande ögonfransar utan att kosta skjortan är detta ett bra val.

Mascara för korta fransar bäst i test

Mascara för korta fransar bäst i test – våra kriterier

Hur bra volym man får

När man har korta fransar kan det vara en utmaning att få dem att se fylligare och längre ut. En mascara som erbjuder ordentlig volym kan verkligen göra en skillnad genom att täta och förstärka varje frans. Den ska kunna separera fransarna samtidigt som den bygger upp en tydlig volym utan att klumpa ihop dem. Ett tätare borsthuvud är vårt varmaste tips!

Vad den kostar per milliliter

Strunta i att titta på prislapparna och jämför istället vad den kostar per milliliter. Här är ett exempel på hur du räknar;

Pris per milliliter = pris / antal milliliter

ProduktPrisAntal milliliterPris per milliter
Alternativ A116 kr7,2 ml~16,11 kr
Alternativ B319 kr8,5 ml~37,52 kr
Alternativ C43 kr12 ml~3,58 kr
Ett räkne-exempel på hur man räknar ut vad en mascara kostar per milliliter

Formulan och hur bra den håller

Mascarans formula är avgörande, särskilt för korta fransar. En lättviktig formula som inte tynger ned fransarna är det bästa för korta ögonfransar. Dessutom ska formulan vara smidig nog för att applicera flera lager utan att klumpa ihop fransarna.

Typ av borste

Borsten spelar en central roll i hur mascaran appliceras. För korta fransar är en smalare borste med kortare strån bäst, eftersom den lättare kommer åt precis varje frans. En böjd borste kan också hjälpa till att ge lyft och bättre böj på fransarna.

Mascara för korta fransar test

Mascara för korta fransar test: så gjordes det

För att göra vårt test av mascaror för korta fransar tittade vi först och främst på utbudet. Ganska snabbt hade vi hittat vilka produkter som var mest omtyckta av allmänheten – de fick det bli! Vi tog sedan hjälp av vad kunder skrivit i sina recensioner, och en del produktbeskrivningar för att skriva våra egna recensioner om alla mascarorna.

Källor